Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Krombacher Weizen slusham vo Bitola imalo, najverojatno vo vero ? Koja mu e cenata na 0.5 ?

Eдна мала шала :)
chiste1.jpg

Brat bar da ja prevedeshe :)
Сите претставници на пивари во хотел одбрале да се напијат од 'своето' пиво, последниот нарачал кока кола и рекол во смисла ако и вие не пиете пиво и јас не пијам.Комерцијала муабет :)

Brat bar da ja prevedeshe :)
Me мрзеше, ама ајде ќе пробам, ојделе на една конвенција за пиво неколку представници на марки на пива и одседнале во истиот хотел, одат во барот да се напијат нешто.

-И овој од Сан Мигел рекол на бармено:
На мене стави ми Сан Мигел.
-Од Круз кампо рекол:
На мене стави ми Круз Кампо
-Од Амстел рекол:
На мене стави ми Амстел

-А од Алхамбра рекол:
На мене стави ми Кока Кола.

И овие другите зачудено го прашале зошто не порачуваш Алхамбра?

Овој им одговорил
- Па кога вие не порачувате пиво, нема ни јас да порачам.[DOUBLEPOST=1501013898][/DOUBLEPOST]Има врска со марките на пива, мене Круз Кампо ми е ОК, не сум некој афиционадо ама ми се допаѓа иако си се држам до Естреља Галиција (не онаа попознатата Естреља) i do Mahou.

Бев преди недела дена во Битола и Прилеп и пив Златен даб.
Ме бендиса многу,добар е:vozbud:

Знае некој што се случи со Кенбах? Пред некоја година имаше ребрандирање и беше одлично пиво, по мене далеку подобро од Скопско или Даб но некако го снема?

Знае некој што се случи со Кенбах? Пред некоја година имаше ребрандирање и беше одлично пиво, по мене далеку подобро од Скопско или Даб но некако го снема?
Го имаше едно време, зборам пред десетина години, па пред околу 5 години пак почнаа да го произведуваат, па пак го снема и одамна го немам сретнато некаде.

Инаку да, добро пиво, многу добро, но далеку од скопското.[DOUBLEPOST=1507880679][/DOUBLEPOST]
Бев преди недела дена во Битола и Прилеп и пив Златен даб.
Ме бендиса многу,добар е:vozbud:
Испиј 3 - 4, па пиши како главата наредниот ден и дали навистина е толку многу добар.

Битолската пивара сеуште работи и произведуваат Битолско, го има по некои кафичи и пабови, ама изгледа целна група им се селски бакалници, па почесто ќе го сретнеш в коперација заедно со Крали Марко. Кенбах немам ни јас видено одамна, ама ќе прашам баш во кафичите што нудат Битолско, дали воопшто им се нуди Кенбах или веќе не го произведуваат.

Vo koi kafici vo Sk ima izbor na belgiski piva, i kade se poeftini, eve konkretno Leffe

Sent from my HTC One mini 2 using Tapatalk

Vo koi kafici vo Sk ima izbor na belgiski piva, i kade se poeftini, eve konkretno Leffe

Sent from my HTC One mini 2 using Tapatalk

Го има во Гарсон и во Порта, заедно со уште неколку други белгиски и германски пива. Во порта имаш поголем избор, но мислам дека Гарсон беше поевтино.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom