Не очекував толку примитивизам од тебе. Убаво штом знаеш што сум мислел, а јас не знам што мислам. Толку дебилштини изнапиша сосема непотребно. Знаеш што сакам да работам, а јас не знам...
Она што го напишав не беше за ДУИ, ниту за ВМРО ДПМНЕ, туку за УЧК... Нема да видиш некој Албанец да се дигне против своите Аљи, Таљат, ниту Дехари од Кичево... Не биле тие на пикник по Шара, кумановско... Пукаа по Македонци. Убиваа... Ги осуди некој Албанец нив?
А да се вратам на твоите гнасотии од постот. Иако јас не пишував за политика, а ти изнатреска, ќе ти кажам дека моето право да поддржам или не поддржам политичка опција, или парцијални работи, работа на политичари... е мое право и ако си ти КУРТОН биди си, ама јас ниту сум, ниту дозволувам така да ми се обраќаш. Не е твоја работа дали мене ме заболе кој е на власт. Моја работа е. И никому јас не му се обраќам на ваков начин. Никого не го напаѓам заради неговото гласање за некого.
Еве ти тебе шанса да земаш субвенциички, да разработиш ниви... За мене не знаеш и не се глупирај повеќе вака. ЈАСНО?