Знам дека уште пред 40 години, сакаа радиоактивниот алфа изоген што беше на куп во Охис да го однесат во некој напуштен рудник, ама ниедна општина не дозволуваше...Е ај кажи по кој закон и какви ингеренции имаат општините во врска со рудници?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знам дека уште пред 40 години, сакаа радиоактивниот алфа изоген што беше на куп во Охис да го однесат во некој напуштен рудник, ама ниедна општина не дозволуваше...Е ај кажи по кој закон и какви ингеренции имаат општините во врска со рудници?
И каде е сега тој радиоактивен алфа изоген? Уште е на куп во Охис?Знам дека уште пред 40 години, сакаа радиоактивниот алфа изоген што беше на куп во Охис да го однесат во некој напуштен рудник, ама ниедна општина не дозволуваше...
Референдумот чини пари. Значи некој склучил договори за загадување на, како што вели извештајот, 40% од територијата на Македонија, 22 рудници за злато со отворен коп (што и да значи), од кои моментално веќе се засегнати околу 400.000 граѓани чиј глас и волја наводно никој не ги слуша. Истовремено нивни сопартиец се споменува како дел од управа во кумановскиот регион.само со министерствата.
Викајте погласно стоп за рудници, уа рудници, наместо држава без рудници ќе останеме со рудници ама без држава, викајте погласно.Kриминалци има, тоа го виде целата Македонска и светска јавност, али мигрантите ги нема....
Пак СДСМ ве победи, рекоа имало огромен криминал последни 10 години - и покажаа дека навистина имало.
Вие викавте МИГРАНТИИИИ МИГРАНТИИИ - а нигде ги нема.
Граѓанска војна кој против кој ?
Hmmm, a kako funkcionira svetot. Svetot kon tebe se odnesuva vo zavisnost od toa kako samiot ke se postavish, pa i Makijaveli nemal ist arshin za sekoj. Prashanje e dali navednata glava sabja ne seche ili pak polesno ja seche.Немој сега со калимеро политика, не функционира светот така. Макијавели е секогаш во право има само интереси, а за среќа ние сме во центарот на одредени интереси.
Е сега или ќе го искористиме тоа или ќе завршиме со граѓанска војна.
Не се срами да си ја покажеш интелигенцијата, зошто се набавени апетисани и морски плодови од страна на министерство за одбрана, покажи една сериозна анализа...[DOUBLEPOST=1507715556][/DOUBLEPOST]... се извинувам, навистина се извинувам што нема инсулин кажва некој што не смее да кажва!
летчец ,се надевам дека не ти е потребен, оти кога ти паѓа не си свој мислам шеќеро де и не знајш шо зборваш/пишеш, ...ете како велиш ја кријам интелегенцијата ем умо, изгледа појќе гликоза имам како храна на мозоко и шиба 200 на саат![]()
ЦИА и НАТО да сакаа да ја доуништат Македонија ќе го оставеа грујо и ВМРО ДРПМНЕ на власт[DOUBLEPOST=1507715666][/DOUBLEPOST]Владата на Република Македонија во периодот после локалните избори детално ќе ги разработи сите технички аспекти околу реализација на процесот на замена на "Мерцедесот" со амбулантни возила. Јавноста ќе биде детално и транспарентно информирана веднаш после утврдување на деталите за овој процес.“Taka de...Si sedat CIA i NATO i si muabetat i reshija vo Makedonija da donesat sloboda, demokratija, blagosostojba i Novo Sonce na Slobodata. Navistina reshija Makedonija da bide slobodna.
Југохром наскоро повторно ќе почне да работи
Нажалост една од најголемите грешки на ДПМНЕ е што дозволи да се затвори Југохром... Не помогнаа навремено да се стават филтри на фабриката иако рака на срце го продолжуваа на 2-3 пати рокот за ставање на филтри, али на крај дозволија оние од ЕКО-Герила да ги остварат своите цели ( а откако се затвори Југохром, загаденоста на воздухот во Тетово беше горе-доле иста). Од оваа фабрика лебот го вадеа и многу Македонци, и навистина беше понижувачки за нас како нација што дозволивме луѓето таму да останат без работа, ради едни ебани филтри
Истава работа е и со Фени од Кавадарци... таа фабрика долги долги долги години работеше со големи долгови, па уште од времето на Љупчо, али пак ќе кажам штета што никој не им помогна и на нив, туку оставија сега со еден погон да работи местото, а 1000 луѓе од Кавадарци и Неготино си го вадеа лебот од таму.
Излези надвор и трчај низ улиците , викај :Абе што се деси со мигрантиве?