Bole ednas I ti da si vo pravo I toa za tvoite puleni senilniot I zabegan minco.... Kade I da e za nekoj mesec I za tvoite puleni kriminalci od drpmne ke pisuvas uste beterПријавувам дека денеска комплетно излегов од БЕТОН Скопје.
Пред неколку години бев еден од поголемите акционери (физички лица), а денеска сум комплетно во аут. Ова со дивидендата ми го потроши трпението. . . Искрено сметам дека фирмата нема систем на работа, а Минчо нема капацитет да управува со толку многу фирми што ги има под своја капа.
Бетон иако има обезбедено работа за следни неколку години не генерира доволно профит, вработените не работат, полни се со секретарки и администрација . . . а работниците сенка држат по градилишта . . . менаџментот гледа само за својот интерес и не ја контролира работата на терен . . . па затоа време беше комплетно да се разделиме .
Ако не се продаде Бетон за некоја година ќе стане мизерна фирма, презадолжена, комплетно нефункционална во која луѓето ќе одат на работа само за да исполнат услови за пензија . . . .
На Бетон му се случува истото што се случува во Факом . . . Факом од добростоечка фирма во 2006/07 стигна на дереџе да неможе плата да земе без кредит . . . . Пријателите на Минчо, денешните директори во Факом, воопшто не знаат да работат, а стариот директор кој ја држеше фирмата почина.
За Вардар Градско не сум чул позитивна вест . . . А винаријата Стоби и Млекарата во кои се вложени доста пари пеат слична песна. РК Металург кој во еден момент беше македонска гордост падна на ниски гранки . . . За весникот Нова Македонија да не пишувам . . .
Топло препорачувам да не се инвестира во фирми каде Минчо е газда поради фактот што „ тивко тонат“, а тој ништо не контролира.
На Бетон му посакувам многу успех...
Акцијата е ефтина (можеби вреди 40.000), но јас не гледам перспектива со овој менаџмент на чело со Минчо.
Ps... Beton I site firmi na minco se totalno rasulo osobeno vo realni pazarni odnosi....