- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.698
- Поени од реакции
- 7.585
Drugar nisto ne mi pomogna so ova so mi prakjash. Ne se razbiram. Ednostavno kazi dali GREE LOMO cini ili ne cini. Ili pak predlozi mi nekoj klimatizer sto e dobar do 36 000. Jas baram vashe mislenjee. Da znaev sto treba da kupam nemashe da prasuvam na forumov. Pozdrav
Citaj gi brojkite posle -15 i -10. (2,5, 1,81 i 2,40)
Prvata dava 2,5Kw na -15C a vtorata 1,8Kw na -15, tretata do -10 e predvidena da raboti i dava 2,4Kw na -10C (na -15 ne e merena).
Od trive gore Panasonikot e najslab so samo 1,81kw na -15C.
Ispagja deka najdobra e Cariierot od ovie 3 megjutoa e na kapilara i ke trosi mnogu povekje.
Lomoto dava 2,45Kw na -15 no ima COP od 2,45 t.e podobar od Carierot vo smisol ekonomicnost , pomalku struja e trosi i mesto kapilara ima Expansionen Ventil.
Vo toj cenoven rang Lomo ti najdobar izbor...ima plus greac na tacna i WiFi vgradeno...za drugive samo markata ke ja platis nema nisto povekje topllina da dobies, a ni garancija od 10god.[DOUBLEPOST=1506926806][/DOUBLEPOST]
Ja ti pisav odamna:Znaci stvarno ne mi e jasno site sto ke preporacaat drug brend osven gree sve nesto necini sve vreganje samo i samo manipuliranje @Strelec osven gree ima i drugi jaki klimi ne e svetot na klimatizerite gree
koga predlagas klima da objasnis ZASTO taa a ne nekoja druga....ti samo linkovi pustas do klimi go stavas neizbezniot tvoj edinstven fakt "ova e moe mislenje".
Imaj si ti mislenje ama ko nerazbiras Zasto e nekoja poslaba ili podobra od druga i toa ne go iskazes drzi si go za sebe mislenjeto zasto prvo steta pravis, baska sto site postovi ti se isti, ja mislam ja mislam, toa e moe mislenje...mislitelot

Последно уредено:

Neka vidi narod deka se zalat na skapa montaza, po 5.000 im zimale, baska i skapi im se gledaat klimive