Независност на Каталонија

• Креатор на темата Креатор на темата gjoko-mkd
  • Време на започнување Време на започнување
најјако ќе биде сега после избори кај нас овие ЕУ мониторинг кога ќе кенкаат како имало фамилијарно гласање, како гласачката кутија била ставена на крива маса, како не работел вентилатор а во каталонија се фер и демократски

Pa posle ke treba da plakjaat struja, da vadat vozachki dozvoli, da plakjaat danoci i taka,,,Kakva Ilirida be, ke si traat i ke si uzhivaat, nikade nema da najdat vakov kelepur.
Мислиш? Не би се кладел баш околу тоа . Сега сметаат дека не се должни пошто оваа република не ја чувствуваат како своја туку како нешто привремено. Кога ќе се свои на своето друг есапот ке биди.

Статус на Филе:
Сега почнува расплетот!
Од вкупно 2.262.424 гласачи, 2.020.144 ЗА и 176.566 против.
Во следните 2 дена Каталуња ќе прогласи Независност!

Ако се барем приближно точни бројкиве, којзнае шо ќе се дешава деновиве. Мислам дека џабе им е секако ама ќе видиме.

Не е прашањето зашто да не или зашто да,треба да се има принципи ако имаш став имај став не биди пластелин.А у право си,тој шо сега мавта со уставот истиот предходно сите закони ги прекршил,едноставно тоа е тренд кој е наследен со закониве па сега и до устав ако дојде зашо па да не.
Па имам став де. Ако еден ден добијат автономија со јасно дефинирани граници воопшто нема да имам проблем со тоа да си направат референдум и да си прогласат неазвисност на територијата на автономијата. Што е до мене колку побрзо толку подобро дојде до тоа пошто на долг рок го јадовме стапот.
Остај што и уставот дозволува такво нешто по член 74. Можи ќе треба мали корекции на уставот ама пак учени сме ние да си го корегираме уставот одвреме на време посебно кога се работи за другиот државотворен народ или кога така не советуваат нашите западни пријатели а и не мора, битно да се има двотретинско мнозинство во парламентот.

Статус на Филе:
Сега почнува расплетот!
Од вкупно 2.262.424 гласачи, 2.020.144 ЗА и 176.566 против.
Во следните 2 дена Каталуња ќе прогласи Независност!

Ако се барем приближно точни бројкиве, којзнае шо ќе се дешава деновиве. Мислам дека џабе им е секако ама ќе видиме.

Од над 7 ипол милиони народ, едвај една третина излегле на гласање, и тоа го сметаат за успешен референдум ?

Со овој референдум саботиран од страна на шпанските власти, Каталонците единствено покажаа и докажаа дека заслужуваат легален референдум, со обврзувачки резултати признаени и прифатени од страна на Шпанија, без разлика какви ќе бидат тие резултати.

Но дефинитивно не може овој референдум да се смета за успешен, а уште помалку па за обврзувачки со вакви недоследности и нерегуларности - претежно по заслуга на шпанските власти, се разбира.

Од над 7 ипол милиони народ, едвај една третина излегле на гласање, и тоа го сметаат за успешен референдум ?

Со овој референдум саботиран од страна на шпанските власти, Каталонците единствено покажаа и докажаа дека заслужуваат легален референдум, со обврзувачки резултати признаени и прифатени од страна на Шпанија, без разлика какви ќе бидат тие резултати.

Но дефинитивно не може овој референдум да се смета за успешен, а уште помалку па за обврзувачки со вакви недоследности и нерегуларности - претежно по заслуга на шпанските власти, се разбира.
Од Македонски аспект а може и од генерален аспект да треба да се над 50% излезени. И да во главно е за тоа крив Мадрид. Еве Лондон ризикуваше и дозволи Шкотска да организира признат референдум и им се исплатеше.
Најидеално е да се договорат со Мадрид за нов референдум кој ќе биде правилно организиран и признаен.
Само што е проблемот ако Мадрид не даде или ист таков побара Баскија?
Како и да е црн ден за Мадрид а и за Цела ЕУ и САД.

5,3 милиони имаат право на глас :) 226000 + околу 770к изгубени гласови (на преку 300 затворени гласачки места) даваат повеќе од половина. Референдумот е повеќе од успешен, иако тешко дека нешто ќе смени :)

Atotal of 770,000 votes were lost because of the disruption. “Four hundred schools [used as polling stations] have been sealed and many votes have been directly stolen”

Каталонија прогласува независност, Северна Италија за една недела се токми референдум да одржи за отцепување од Италија, после ова ланчано сигурно ќе побараат и Шкотска отцепување од Обединетото Кралство и Северна Ирска, да бевме малку попаметни сега е моментот Пиринска Македонија да се отцепи од Бугарија и Егејска Македонија да се отцепи од Грција и да ја обединевме Македонија ама тоа ти е што е.

Каталонија прогласува независност, Северна Италија за една недела се токми референдум да одржи за отцепување од Италија, после ова ланчано сигурно ќе побараат и Шкотска отцепување од Обединетото Кралство и Северна Ирска, да бевме малку попаметни сега е моментот Пиринска Македонија да се отцепи од Бугарија и Егејска Македонија да се отцепи од Грција и да ја обединевме Македонија ама тоа ти е што е.
:LOL:

Не дека ми е гајле за Каталонија и нејзината независност, али се шо иде контра курвата европска е за поздравување. Без разлика на успешноста на референдумот се виде квази ''демократијата" на западните курви.

Kolku makedoncii ziveat vo pirinska i egejska?

I kolku albanci ziveat vo zapadna ?

Podobro za nas ke bide da se namali intenzitetot na ovie vakvi baranja za refefendumi.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Barselona igrashe pred prazni tribini...Shto beshe rabotata, policiski chas ili lugjeto imaa povazhna rabota otkolku da gledaat fudbal.

59d15ef2fc7e935e108b4567.jpg

https://www.rt.com/sport/405306-barcelona-empty-stadium-referendum/

Kolku makedoncii ziveat vo pirinska i egejska?

I kolku albanci ziveat vo zapadna ?

Podobro za nas ke bide da se namali intenzitetot na ovie vakvi baranja za refefendumi.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Абе сега знам дека не живеат многу македонци во тие делови затоа реков касно е сега за тоа требаше на времето да си мислиме и да си имаме стратегија ама како за почеток доста е и национална стратегија да направиме. А за албанците во западна Македонија и со тоа како држава треба да бидеме внимателни и да ги следиме состојбите. Јас зборував за Егејска и Пиринска Македонија во случај да игравме попаметно и да имавме попаметни политичари кои малце размислуваат, а не само сопствениот џеб да го полнат.

Chekajte sega denovive piskotnici od MSM od Zapadot/EU/NATO kako Rusite seto ova vo Katalonija go finansirale i organizirale so cel da ja destabiliziraat EU i da gi okupiraat baltichkite drzhavi pa NATO ke mora da trupa vojska na Baltikot

Ти зошто не го збориш албанскиот еве на пример? Државата е Шпанија и официјален е шпански.
Одличен заклучок. Ај утре со мене у Чаир, Арачиново, Дебар, Шипковица и кажи им го истово : Државата е Македонија и официјален е македонски и прашај ги зошто учат на албански а не на македонски. Па да осетиш одговори наместо да чуеш .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom