Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Глеј сега ти.Има толку слики на штабови на СДС со албански знамиња што веќе и не е интересно да се постираат слики.Плус имаш кандидатка од СДС за Арачиново која кампањата ја води исклучиво на албански јазик со плакати само на албански јазик.Е да ми беше меракот да ве дупам за албанските знамиња ќе го направев тоа.

Тие пуфки ќе му ги продаваш на другите црепови а не мене.Иако сум се поебал со неколку фотошопови и поштено сум си признал на форумов.

И сега биче ли Југа?
Па како да води кампања во Арачиново ако не на албански? Нормално дека Албанка ќе кандидираат каде има Албанци. Сдсм си доби гласови од Арачиново и нормално дека ќе оди со нивни кандидати таму, исто и во Студеничани требаше и во Чаир ама тоа им е лош потег.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387

Знаете ли кој е на сликата и што покажува?
А куртончиња?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.861
Поени од реакции
50.279

А куртончиња?

не разбираш ти, ова е перформанс да ги иритира затуцаните националисти и да ги руши табуата.. тоа што стана директор во телеком и уште тера перформански треба да ги утеши тие што фрлаа куртони и останаа со бубуљиците пред компјутер да џафкаат

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ова некоја заебанција е?
Не бе, од официјален пејџ го шернал некој. Иначе на Твитер не смее да се збори за ликови како оној погоре, ширење национализам е и може и Бени и Нора Шаќири да те осудат :(

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Не бе, од официјален пејџ го шернал некој.
Не можев да одолеам
Дизајнерскиот тим на СДСМ прави мемиња без да се свесни за тоа:

Иначе на Твитер не смее да се збори за ликови како оној погоре, ширење национализам е и може и Бени и Нора Шаќири да те осудат :(
А може сестра му да ви се јави и да ви застенка на телефон

V

viktora

Гостин
Па како да води кампања во Арачиново ако не на албански? Нормално дека Албанка ќе кандидираат каде има Албанци. Сдсм си доби гласови од Арачиново и нормално дека ќе оди со нивни кандидати таму, исто и во Студеничани требаше и во Чаир ама тоа им е лош потег.
Што е бе нормално?Каде е законот за употреба на јазици да се почитува?За тебе тоа е нормално?Знаеш дека има и македонски гласачи од Арачиново што е со нив?Кој ги ебе?А бе вие не сте нормални.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402

А куртончиња?
Кој се куртончиња? Сите вие,ние :) Дојде време Македонци да се срамат од Јохан како хашки осуденик а не од УЧК бидејки не биле докажани на суд нивните злосторства. Се во име на позиција. Мислиш дека некој е стварно наивен да мисли дека албанец ќе се откаже од национализмот.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.861
Поени од реакции
50.279
Кој се куртончиња? Сите вие,ние :) Дојде време Македонци да се срамат од Јохан како хашки осуденик а не од УЧК бидејки не биле докажани на суд нивните злосторства. Се во име на позиција. Мислиш дека некој е стварно наивен да мисли дека албанец ќе се откаже од национализмот.
јохан е за срамење после тоа писмо во кое се измоча на гробовите на тие што умирааа до него, тезгере е, неписмен е, ја џитна жена му од балкон, не е за никаков градоначалник ни за било која работа што бара интелект.
На цела оваа река аргументи што се валидни и што се доволни да го инкримираат и да му појаснат на народот зошто не е за градоначалник, владините медиуми се фаќаат за тоа што бил во Хаг. Тоа е нивно “рушење табуа'' , ок им е министер да е тој што сакаше да умрат за вода (буквално да умрат) ама овој дека одлежал во Хаг е проблем.

P

psychostasia

Гостин
Је ли Стевче нормалан?
Ќе им давал на млади брачни парови парцели од 150-200 м2 позади касарната кај Зајчев рид? Има ли бе некој таму во тоа дпне нормален да му стегне 2-3 шамари да го свести малку? Ама и пази која финта, цитирам од курир:
ќе направиме парцели од 150 до 200 метри квадратни за млади брачни парови, ќе им го дадеме земјиштето без пари, ќе ги ослободиме јас и градоначалникот Трајановски од комуналии, за по 350 евра по метар квадратен да си изградат свој дом
Ни во банка не прават вакви финти. Земјиштето ќе го дава бесплатно за по 350 евра од квадрат да градат дом :pos:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
За него зборевме веќе. Ти когс ќе кажеш нешто за вмровците? Ти прпа у кладилница у драчево да не те зборат дека си комуњар?
Прееска ми заѕвонеа Вмровци на врата, отварам и ми вика: Повелете ова е од нас.
Му викам: Не фала, јас сум Националист.

Не можам да ви опишам како им се скиселија фаците.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.402
Поени од реакции
16.600
Је ли Стевче нормалан?
Ќе им давал на млади брачни парови парцели од 150-200 м2 позади касарната кај Зајчев рид? Има ли бе некој таму во тоа дпне нормален да му стегне 2-3 шамари да го свести малку? Ама и пази која финта, цитирам од курир:

Ни во банка не прават вакви финти. Земјиштето ќе го дава бесплатно за по 350 евра од квадрат да градат дом :pos:
http://www.montazneidrvenekuce.info/vijesti/montazne-kuce-gurban-home-opis-ponuda-i-cijene/160

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom