Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Брату ова по Џонтрова формула да не го пресмета? Како испадна така во вкупно четири изиграни кола? :icon_mrgr:

Има време, пред нас е сезоната, сепак ми се допаѓа ребрањето на темава, само таа остана жива на форумов и затоа ја почитувам.
Мене ме нервира лутењето околу тролањето, ебаго ко да не се свесни дека тоа следува во ситуации кога Милан допира дно. Ја не тролам на пример ако загубат дерби или ако загубат некој тесен меч, ама да не шутнеш на гол против факинг Сампдорија, да вадиш гз против Ријека, е јебига мора да следи ремет. :D

Инаку затоа реков рано е за Шкринијар и за Бони, пошо реално до сега овие 5 кола нашиот игра за чиста 10ка а дојде како тотален анонимус за разлика од Бонучи.

За болдираното, извини Тевдо.
од трет пат ако го исфорсираш хуморов со давање на имиња,у случајов со тевдовски, можеби ќе биде малце смешно. :)

за ова @Чекич гомна да јаде, го уништи овој дел од форумов, сите почнаа.

@STEALTH @Viksa.LAL Се мислам меѓу овие двајца, бар на фудбалскиве теми :X3:

ywrng.gif

од трет пат ако го исфорсираш хуморов со давање на имиња,у случајов со тевдовски, можеби ќе биде малце смешно. :)

за ова @Чекич гомна да јаде, го уништи овој дел од форумов, сите почнаа.

Треба да знаеш кога да форсираш бајо мој, ќе научи аматеров. Само за Џонтра опинокот и квази експертот никад не е досадно за форс, непресушен извор на инспирација.

Точно е дека Пеја врска нема од Серија А, буквално пишува напамет за да се најде на муабет, инаку од небо се гледа дека ниту следи утакмици, ниту прати медиуми, уште помалку пак е запознаен со одредени специфичности во функционирањето на клубовите.

Сепак аналогијата на настаните кои го следеа Интер од почетокот на минатата сезона проследено со смешните оправдувања за одредени лоши резултати му даваат за право за она што го напиша, едноставно според интерашите излегуваше дека Интер се прави според план за идната сезона (ливерпуловото следната е наша), а тие всушност жалните не знаеја попрво од кој лош потег им се удираат работите од глава, дали од бавната промена на сопственоста, Тохир, катастрофа трансфери, Де Бур на една недела пред почеток на првенство и така натаму.

Никогаш Интер лани не испадна "намерно" од ЛЕ, од проста причина што уште рано беше јасно дека ЛШ преку лигата мнооогу тешко ќе фатат. Потоа во вториот дел Пиоли ги изгуби конците и можеби имаше некоја калкулација и некој извртен резултат, ама сигурно причина за тоа не беше дека ќе заработат повеќе од пријателски во Индија ебати :lolzz:

Годинава е решавачка, ако евентуално Интер пак падне во вториот дел и е далеку од место за ЛШ (што е речиси неверојатно бидејќи се што им треба е 4то место) тоа ќе биде краен удар за сите истресени глупости за намерно темпирање резултати со план за идната сезона, а таа ништо поразлична од претходните.

Точно е дека Пеја врска нема од Серија А

Навивам за Ливерпул, никогаш не сум гледал италијански фудбал, не знам кој е Мауро Герман Каморанези со тие подзакосени очи и пишувам полусмешен пост за три лајка чисто да разбијам економско-оправдувачка монотонија.[DOUBLEPOST=1506738701][/DOUBLEPOST]
од трет пат ако го исфорсираш хуморов со давање на имиња,у случајов со тевдовски, можеби ќе биде малце смешно.

Уопште не пробувам да бидам смешен, само сакам да ја доловам таа тага која ја форсираш со банки, кинези, даноци, забрани, ффп и останати очајни обиди од оправдувања наречени deep shit.[DOUBLEPOST=1506738737][/DOUBLEPOST]tevdo

Никогаш Интер лани не испадна "намерно" од ЛЕ, од проста причина што уште рано беше јасно дека ЛШ преку лигата мнооогу тешко ќе фатат. Потоа во вториот дел Пиоли ги изгуби конците и можеби имаше некоја калкулација и некој извртен резултат, ама сигурно причина за тоа не беше дека ќе заработат повеќе од пријателски во Индија ебати :lolzz:
Секогаш Интер намерно танкаше последните неколку кола, односно во завршниот дел од сезоната. Заебанцијата на Пеја е добра, интересна, никој не се лути за тоа, ама работата е што Пеја верува во тоа и мисли дека е така. Во право си дека Интер ја еба сезоната со доцното носење тренер и со пар други ствари, ама негде во февруари или март не памтам точно, бевме на само 2-3 бода од Наполи и имавме шанса за пласман во ЛШ. Изгубивме дома со Рома, кикснавме мислам уште една, со Торино беше ваљда и возот отиде во провалија. После тоа ако имаш ти оправдување за некои смешни резултати тоа е твој проблем, ама ние го следиме Интер и верувај залагањето на играчите и текот на мечевите беше пресмешен. На крај имаше низ нетов дека Интер ќе инкасира скоро дупло повеќе од еднонеделната турнеја во Азија отколку во финале ЛЕ, па сеа ти види што се исплатело повеќе. Еве ќе видиме што ќе донесе ЛЕ на Милан сезонава освен повреди и пад во форма за Серија А... И да те потсетам дека од оваа година четири екипи одат во ЛШ па од тука оправданото “танкање“ од страна на Интер.

Уопште не пробувам да бидам смешен, само сакам да ја доловам таа тага која ја форсираш со банки, кинези, даноци, забрани, ффп и останати очајни обиди од оправдувања наречени deep shit.[DOUBLEPOST=1506738737][/DOUBLEPOST]tevdo
ne se opravduvanja, ama dzabe toa ke mu se objasnuva na nekoj koj si zacrtal deka i beliot zid pred nego e crn i tolku, koutinjo e noviot maradona, ova so ffp e opravduvanje.
Se obiduvas da diskutiras za nesto za koe poim nemas, znaci nula poznavanje, tvrdis deka si u pravo pritoa a vrska si nemas so inter, nit navivas za klubot, nit mu ja poznavas dovolno dobro istorijata, nit znaes sto se slucuvalo pri krajot od erata na morati, nit pratis vesti povrzani so klubot, nit nisto, znaci nula poznavanje, ili imas osnovno elementarno poznavanje ko ja za leeds, i tolku.
Za tebe se deep shit, zasto ne navivas za inter, kur te boli za inter, za nekoj sto e poise navlezen u tematikata, ne, taka da ne generaliziraj deka za sekogo toj muabet e nebiten.
Nebitno e da otides u tema za milan, i da nacnes diskusija za suso i koutinjo, a pritoa na temata drugo se diskutira ko prioritetna diskusija, toa e deep shit be peja, ova za navivac na inter, koj e zasegnat so toj problem, ne e.
Ali teraj si, ako mislis deka ova e samo muabet za pravdanje, sea kapiram deka navivas za klub koj go izmisli pravdanjeto kako poim za nivnite neuspesi uz trejdmark muabetot sto vazi za klubot, slednata e nasa, ali ok e, ne se site isti, sekoj si e prikazna za sebe i razlicno funkcionira.

Браво Никола![DOUBLEPOST=1506762268][/DOUBLEPOST]Него кај е Јети из Битољ да пише сеа дека Ливерпул се машинерија и топ 3 екипи у свет односно најбоље екипа у Англија и рамо до рамо со Барса и Реал и како Интер секоја утакмица на сила тепа и кинезите се говно и секој трансфер на сите екипи е погодок а нашиве се срање?

muabetot sto vazi za klubot, slednata e nasa

Те молам, кажи ми дали воопшто ја знаеш приказната и причината за „следната е наша“? Дали знаеш кој ова прв пат го има кажано, под кои околности и што е причината за истата изјава?[DOUBLEPOST=1506766235][/DOUBLEPOST]
Заебанцијата на Пеја е добра, интересна, никој не се лути за тоа, ама работата е што Пеја верува во тоа и мисли дека е така.
Ептен јако ако некој се налути на заебанција и не, не го мислам тоа, знаеме дека свесно не се пласиравте во ЛЕ. Дали тоа е правилен потег е веќе друг муабет али не сум јас за Интер и не можам да дискутирам на таа тема.

Те молам, кажи ми дали воопшто ја знаеш приказната и причината за „следната е наша“? Дали знаеш кој ова прв пат го има кажано, под кои околности и што е причината за истата изјава?
ne peja, ne me ni interesira, nit mi se diskutira za toa, onaka go pisav toa, totalno nebitno mi e, internet zaebancija ako saka neka e, istoto e i so svetot ke go kupat inter, a ustvari e izjava na eden od momentalno najrenomiranite italijanski novinari u italija, ali ok, neka se forsira, net e, forum e
Toa sto ja sakam da ti go ukazam e deka nikakvi opravduvanja ne se muabetite za finansiskata siutacija na Inter koja konecno otkako dojdoa kinezite lani drasticno se podobri i se dvizi u posakuvaniot pravec, duri i gi nadminuva optimistickite ocekuvanja. Istoto vazi i za fifa fair plejot, i za fnansiskite restrikcii u kina koi ne osakatija letoska, toa ne se opravduvanja, toa se fakti, porazitelni neporazitelni za nas nebitno, a ne glupi opravduvanja ili deep shit muabeti ko sto ti vikas deka se.

Na krajot od denot, toa e nesto sto treba da go zasega fan na inter, i eventualno juve, milan, i ostala konkurencija koja prati sto se deshava i kaj ostanatite, tebe ko navivac na liverpul i fan na PL ne, i od strana koga gledas mozebi ti izgleda ko opravduvanje. A da pises na google za finansiskite restrikcii u kina, 20000 linkovi ke ti izlezat od sekoj poznat i pomalku poznat medium u svetov.

eve ti na primer, cnn

http://money.cnn.com/2017/08/18/investing/china-crackdown-overseas-investment/index.html

The government announced late Friday it's limiting overseas investments by Chinese companies in a range of sectors that have benefited from a spending spree in recent years. They include real estate, hotels, entertainment and sports clubs.

Kako e ova opravduvanje, ili izmislen muabet, fakt e ova, koj nas ne iskina letovo i toa e toa, suning se celosno potcineti na kineskiot sistem, do toj stepen sto zabranija da se rakuvaat i pozdravuvaat so sopstvenicite na milan na poslednoto derbi, zasto nivniot proekt ne e vo kohezija so kineskata vlada, nesto sto ne e slucaj so suning, duri i za inter celosno sorabotuvale so kineskata vlada.

Памтам дека пред неколку месеци кога стававме линкови од ова у темава(кога беше неизвесна продажбата на Милан ради ова) се смеевте и викавте дека не е вистина пошо Сунинг ќе трошеле на велико летово.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom