UEFA Champions League 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
стиви џи експертиза на дело :pos:... ги преспал последните неколку меча на Реал и Барса со Атлетико.

Атлетико одамна ја нема онаа одбрана што по 500 минути гол не можеше да прими.

Не се обидувам да го омаловажам успехот на Челси, зашто ако им останат сите играчи фит, сметам дека ке идат далеку во ЛШ, ама и Реал и Барса одиграа натпревари каде беа класи над Атлетико.

Анчелоти ногиран од Баерн.

Искрено не беше проблемот во Анџелоти колку што беше лошиот избор на трансфери и потрошените играчи во составот што сеуште се влечат на стара слава,јасно е дека Баерн Минхен со кој било друг тренер неможи преку ден да биди истата екипа како што навикнавме да ги гледаме со Гвардиола,како прво немаат бекој(Алаба му е падната формата а Кимих игра сосила бек),Алонсо се пензионира и немаат крила..Милер е потрошен играч и цела игра му се фокусира на Алкантра и Робен ако направи нешто на стари години.

Со овој тим неможат да играат пресинг 90 минути како што го правеа тоа со Пеп кога Алонсо ја крепеше цела средина за Алкантра со Видал да имаат тотална слобода додека Лам и Алаба вршеа по страните и сега одеднаш му дојдоа многу играчи за менување и потребни се промени,но стручњаците од Баерн го купија Џејмс :pos: кој тотално не му се сопваѓа во нивната филозофија бидејќи е поспор од таткоми на 60 години а нивната игра се базира(ше) на пресинг,и недокажани Германци(само затоа што се Германци а не квалитетни играчи) Сули и Руде каде неможат никаква разлика да направат на теренот освен да пополнат место кога некој се одмара или е повреден.

Игорче во право беше дека Баерн ништо нема да направи со овие играчи и мора да го одврзат ќесето ако сакаат успех во ЛШ и да бидат костантни на силе полиња,додека фановите на Баерн му возвратија дека и играчите на Дортмунд не се ништо посебно заборавајќи еден битен факт дека Дортмунд и Баерн не се на исто ниво како клубој и амбициите не му се сопваѓаат...па затоа Дортмунд можи да си дозволи да купува млади и недокажани играчи а за Баерн тоа е луксуз и голем ризик.

Било кој друг тренер да дојди нема да направи којзнае каква разлика,пак исто ќе играат,пак истите топло-ладно резултати ќе ги имаат бидејќи со овие истрошени играчи толку е капацитетот.

Него @STEALTH уште го нема бе. Секогаш ми бил глуп тој муабет дека се губат фанови после пораз, затоа што најчесто сум ги гледал тука како пишуваат. Ама стварно е фасцинантно како се губи он секогаш после пораз на Баерн, секоја чест :cuc:

За малце копилињата не искочија вчера да докажат поенти. Кој не знаел, ранет Баерн во ЛШ е опасен и поише му лежи противник со јак напад него јака одбрана!? Али тоа со поентите беше прејак муабет...

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Позаслужен пораз амин. Зошто да се криеме? Многу ми е мило што одма превземаат мерки (отказот на Анчелоти), додека има време да се спаси сезоната. Не би сакал да сме Арсенал школа и само глава во ѕид.

Многу погрешно изигра Баерн на трансфер пазарот летово и од таму се слабите резултати за нивни стандарди. Нивното однесување беше како да ги имаат Робен, Рибери, Милер и Лам во топ форма и као сега да треба да го скрпат составот/клупата со играчи како Толисо, Џејмс, Руди, Суле ... Според мене на Баерн летово му требаше еден трансфер од типот на Нејмар/Мбапе, класа играч за среден ред, и класа десен бек...во таква ситуација ќе беа и тоа како сериозна екипа за освојување на ЛШ, можеби и најсериозен кандидат за оваа титула.

Искрено не беше проблемот во Анџелоти колку што беше лошиот избор на трансфери и потрошените играчи во составот што сеуште се влечат на стара слава,јасно е дека Баерн Минхен со кој било друг тренер неможи преку ден да биди истата екипа како што навикнавме да ги гледаме со Гвардиола,како прво немаат бекој(Алаба му е падната формата а Кимих игра сосила бек),Алонсо се пензионира и немаат крила..Милер е потрошен играч и цела игра му се фокусира на Алкантра и Робен ако направи нешто на стари години.

Со овој тим неможат да играат пресинг 90 минути како што го правеа тоа со Пеп кога Алонсо ја крепеше цела средина за Алкантра со Видал да имаат тотална слобода додека Лам и Алаба вршеа по страните и сега одеднаш му дојдоа многу играчи за менување и потребни се промени,но стручњаците од Баерн го купија Џејмс :pos: кој тотално не му се сопваѓа во нивната филозофија бидејќи е поспор од таткоми на 60 години а нивната игра се базира(ше) на пресинг,и недокажани Германци(само затоа што се Германци а не квалитетни играчи) Сули и Руде каде неможат никаква разлика да направат на теренот освен да пополнат место кога некој се одмара или е повреден.

Игорче во право беше дека Баерн ништо нема да направи со овие играчи и мора да го одврзат ќесето ако сакаат успех во ЛШ и да бидат костантни на силе полиња,додека фановите на Баерн му возвратија дека и играчите на Дортмунд не се ништо посебно заборавајќи еден битен факт дека Дортмунд и Баерн не се на исто ниво како клубој и амбициите не му се сопваѓаат...па затоа Дортмунд можи да си дозволи да купува млади и недокажани играчи а за Баерн тоа е луксуз и голем ризик.

Било кој друг тренер да дојди нема да направи којзнае каква разлика,пак исто ќе играат,пак истите топло-ладно резултати ќе ги имаат бидејќи со овие истрошени играчи толку е капацитетот.
Па добро горе-доле си у право за напишаново. Не дека Анчелоти нема вина во лошата форма и игра на Баерн, има и тоа каква, познавајќи каков торлак е кога се работи за ротации и иновации во составот и играта.
Па кога гледаш дека играчите ти се влечат по терен, тотално некреативни и без идеја што со топката, па земи промени нешто, обиди се да ја извадиш ситуацијатата.
Анчелоти е научен на готово, јак тим со добри играчи кои што знаат самите да играат без некои специјални тактики, пријателски однос со цела екипа, 0 ротации и играј доека победуваш. Кариера напраи човекот без никаков придонес у тактика. Не знае да измотивира екипа ебате веѓата поткрената.

Не бил проблемот во Анчелоти, а се смееш дека стручнаците од Баерн го купиле Хамес. А Хамес и Толисо беа желба на Анчелоти и затоа беа донесени.
И јас не сум некој оптимист во врска со Хамес ама чекајте барем нека помине некое време па после ќе го коментираме дали имал добри настапи за Баерн или не. А, не сега во таков момент кога цел тим игра лошо.

Не може никој да ме убеди дека со тие играчи шо ги има во Баерн дека не можат да играат јак и борбен фудбал така да вината си е кај Анчелоти. Го спомнуваш Робен дека е стар, но забораваш дека сезонава и играчи како Видал, Тиаго и Левандовски играат слабо. Па не игравме само вчера слабо. И со Хофенхајм на гости изгубивме 2:0, ептен слаба игра прикажаа, дома со Волфзбург исто. Ама толку си ги гледал и тие натпревари освен вчера со ПСЖ можеби. А за титула во ЛШ и да имаш прејак состав тоа не ти гарантира титула во ЛШ исто како што и на ПСЖ тоа не им гарантира со Нејмар и Мбапе. Долги години веќе гледаме ЛШ и сите ни е јасно дека за титула да освоиш во ЛШ треба сите коцки да се поклопат. Но, не може никој да ме убеди дека со тие играчи било кој тренер да ни бил дека ќе игра таков мизерен фудбал.
Сте се фатиле читам и вчера за Суле и Руди. Па Суле, Руди и Кимих беа единствени добри играчи во тимот сезонава. Суле е млад играч со потенцијал да биде еден од најдобрите дефанзивци башка за млаку пари што се донесе сооглед на днешните суми шо се вртат. Тоа дали ќе биде и дали ќе успее е друг муабет. Руди како слободен играч дојде и сите фанови на Баерн ги изненади пријатно со добрите игри шо ги прикажа кога играше. Така да воопшто не се проблем тие двајца играчи со лошите игри шо ги прикажуваше под Анчелоти. Против Хофенхајм и Волфзбург не сте ни гледале утакмциите ама битно Суле и Руди се виновни за лошите настапи на тимот под Анчелоти.

Проблемот е што во минатото можеби можеше подобро да се реагира на трансфер пазарот со офанзивни играчи. Играчи како Даглас Коста Коман беа донесени за псотепено да ги наследат Робен и Рибери, но Бразилецот не успеа, а на Коман слабо му оди во тоа. Тука лежи поголемиот проблем, а не кон Суле и Руди :facepalm:

Пред две години и Пеп го сакаше Де Брујн во Баерн, ама пред две години незамисливо беше за Баерн да платат 80 мил.евра за играч исто како што е незамисливо и ден денес тоа да го направат. Ќесето да го одврзале велите често, а ќесето за кој да го одврзат. Да не требаше Дракслер да го земат? Ништо подобар од Коман, а поскап играч. Озил? Или Ројс кој често се повредува. Еве го како шо тргнало ќе грее клупа и во ПСЖ сезонава. За Мбапе и да беа спремни да платат 180 мил.евра пак беше голем знак прашалник дали ќе сака во Баерн да потпише. Или ете Марсијал од Монако кој имаше неколку добри натпревари во дресот на Монако па требаше да платат 80 мил.евра?

Игорче во право беше дека Баерн ништо нема да направи со овие играчи и мора да го одврзат ќесето ако сакаат успех во ЛШ и да бидат костантни на силе полиња,додека фановите на Баерн му возвратија дека и играчите на Дортмунд не се ништо посебно заборавајќи еден битен факт дека Дортмунд и Баерн не се на исто ниво како клубој и амбициите не му се сопваѓаат...па затоа Дортмунд можи да си дозволи да купува млади и недокажани играчи а за Баерн тоа е луксуз и голем ризик..

И ние фановите на Баерн сме/бевме свесни дека ќе иде малку полош период бидејќи сеа донесоа лоши одлуки со Даглас Коста како и со Коман кој уште го чекаме да стане Мбапе така да нити Игорче нити некој друг не не има просветлено со тоа. Работата и проблемот сегашен е дека и со тие класа играчи што ги имаме сега играме мизерен и никаков фудбал, без идеја, без добри акции, тотално ништо. Тоа е проблемот. И не може да бидеш сигурен дека со било кој друг тренр дека ќе пак играме таков никаков фудбал

Фановите на Баерн му возвратиле на Игорче дека и играчите на Дортмунд не се ништо посебно. Каков детски муабет Џони. :pos:

Многу погрешно изигра Баерн на трансфер пазарот летово и од таму се слабите резултати за нивни стандарди. Нивното однесување беше како да ги имаат Робен, Рибери, Милер и Лам во топ форма и као сега да треба да го скрпат составот/клупата со играчи како Толисо, Џејмс, Руди, Суле ... Според мене на Баерн летово му требаше еден трансфер од типот на Нејмар/Мбапе, класа играч за среден ред, и класа десен бек...во таква ситуација ќе беа и тоа како сериозна екипа за освојување на ЛШ, можеби и најсериозен кандидат за оваа титула.
Веќе го имат во Кимих.. Доста играчи во Баерн заслужват плукање но не детево.. Подобра замена за Лам неможеа да сонуват

Него @STEALTH уште го нема бе. Секогаш ми бил глуп тој муабет дека се губат фанови после пораз, затоа што најчесто сум ги гледал тука како пишуваат. Ама стварно е фасцинантно како се губи он секогаш после пораз на Баерн, секоја чест :cuc:

Слушај го ботов, па земал ме тагирал на два поста. Опсесија сум ти? Сакаш да те клецнам? Скини ми се с курца, ја неам други работи во животов, та на тебе или другиве тука ќе го правдам Баерн после изгубена утакмица. Сум се "губел" после порази.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom