Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Ѓорѓи Н. мргода, јас сум принципиелен човек.
Последнава недела имам цели 5 поста напишано, за разлика од твоите 452385439852 постови во високоинтелектуална (високо ко Зајчев рид) конверзација со бугарскиот психопат само сабајлево.

Разговорите се прислушкувани без издаден налог од суд за ПИМ. Што се праиш луд. Вие мрчите дека нелегално се стекнати, а као к** ве боли дека се зборело за криминал на нив. Одеднаш со „нова теорија“ дека е и нелегално прислушкувано (што не ти иде у прилог).
Па затоа и велам дека се нелегално прислушувани. А како се стекнати... се знае, во глобала. Сигурно не се земени со молба, на шалтер. Мене што да не ми иде у прилог? Гледаме дека каша се стори со сите закони...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Па затоа и велам дека се нелегално прислушувани. А како се стекнати... се знае, во глобала. Сигурно не се земени со молба, на шалтер. Мене што да не ми иде у прилог? Гледаме дека каша се стори со сите закони...
Па ти иде у прилог, коментираш паушално, т.е како ти одговара у дадена ситуација, а немаш никаква конзистентност во ставовите. Еднаш може, еднаш не може.
Не се толку каша законите, туку ти си ги толкуваш како сакаш.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Значи, не се нелегално прислушувани, а? Односно, се легално прислушувани. Убаво знам што сакам да кажам. Две различни работи се искажува со „нелегално прислушувани“ и „нелегално стекнати“. Не исклучувам можност да се и едно и друго. Колку си тежок. Цел свет ти е виновен. Не знам што дремеш на форумов, како некој „мргода“.[DOUBLEPOST=1506584396][/DOUBLEPOST]
А ако не сакаме? Демократски ќе не натераат? Со сила? Не верувам, тие се силно демократски држави, кои ги почитуваат човековите права.
Ti mislis deka ako vodime inat ke dobieme nesto.Zar ne gledas,sega vtor oficijalen jazik,posle vtor oficijalen narod,i potoa site znaeme sto moze da ne snajde,vrakanje nazad nema.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.402
Поени од реакции
16.602
не ги обвинуваат за убиство, собраќајка туку за заташкување кога е во прашање некој нивен
тоа беше само рекла казала... за Фросина се политизираше а за Кристијан кој го згази џип од Батинци намртво кај католичка црква се заборави...не само тоа, во септември 2016, за време на министерување на Спасовски, згазија на мртво во Маџари 19г дечко на тротоар, престапник повратник, со месеци МВР не праќаше до обвинителство, а и кога прати тоа се заборави..
А најсомнително заташкување беше убиството на синот на познат новинар со убод со нож во срце во чаршија, убиецот препознает и фатен ( наводно политички јак во дуи), утредента доваѓа друго лице, сам се пријавува:cool:..СЕ се заборава, каква форензика, каки бакрачи, а нема во медиумите дали и колку е осуден тој што се пријавил дека е убиец, медиумите молчат, не смеат да писнат..
Како за тој што влезе со кола на тротоар кај Зебра се имаше, па и колку е осуден...
СМРДИ И ШТИПЕ ЗА ОЧИ ОД СЕЛЕКТИВНО ПОЛИТИЗИРАЊЕ во медиумите и злоупотребата на МВР во партиско политички цели... се критикува предходната влада а сега со Спасовски е бетер...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
тоа беше само рекла казала... за Фросина се политизираше а за Кристијан кој го згази џип од Батинци намртво кај католичка црква се заборави...не само тоа, во септември 2016, за време на министерување на Спасовски, згазија на мртво во Маџари 19г дечко на тротоар, престапник повратник, со месеци МВР не праќаше до обвинителство, а и кога прати тоа се заборави..
А најсомнително заташкување беше убиството на синот на познат новинар со убод со нож во срце во чаршија, убиецот препознает и фатен ( наводно политички јак во дуи), утредента доваѓа друго лице, сам се пријавува:cool:..СЕ се заборава, каква форензика, каки бакрачи, а нема во медиумите дали и колку е осуден тој што се пријавил дека е убиец, медиумите молчат, не смеат да писнат..
Како за тој што влезе со кола на тротоар кај Зебра се имаше, па и колку е осуден...
СМРДИ И ШТИПЕ ЗА ОЧИ ОД СЕЛЕКТИВНО ПОЛИТИЗИРАЊЕ во медиумите и злоупотребата на МВР во партиско политички цели... се критикува предходната влада а сега со Спасовски е бетер...
зекиров лежеше затвор за дедото на Партизанска?
урко за дечкото со моторот во Кисела Вода?
Претседателот на ФФМ за Петар Милошевски?
Па и случката со Кристијан е од времето на брколинда....одговараше за него некој?
Одговараше диме спасов за курцањето мртов пијан низ град со кола од агенција за вработување? Го прати шоферот и заврши работа?

А?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
селективно памтење, тоа имаш ти
10 години ги имаш изгубено од меморијата, или намерно ги игнорираш

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Податоците од министерcтво за финансии покажуваат дека за оваа година од централниот буџет за плаќање камати се издвоени 8,2 милијарди денари односно 132,9 милиони евра. Тоа е трошокот што државата ќе го плати за сите досегашни позајмици со кои финансирала тековни трошоци, капитални инвестиции и секакви други задолжувања кои во оваа година дошле или ќе дојдат на наплата.

Секоја од ставките за капитални расходи (кои значат инвестиции во подобрување на стандарот на граѓаните) е помала од ставката за камати. Тоа значи дека за камати годинава од државниот буџет плаќаме повеќе одошто ќе инвестираме во секоја од инвестициите во јавно добро односно јавен интерес како патишта, пруги, болници, училишта и така натаму.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па ти иде у прилог, коментираш паушално, т.е како ти одговара у дадена ситуација, а немаш никаква конзистентност во ставовите. Еднаш може, еднаш не може.
Не се толку каша законите, туку ти си ги толкуваш како сакаш.
Напротив. Каде сум барал двојни стандарди? Јас сакам закон да се почитува и ништо друго. Баш се трудам да не коментирам паушално. Баш конзистентност застапувам, особено за правниот дел. Јас не велам дека сум стручњак, коментирам од мој аспект, ама одговорите, контрирањето од неистомисленици се баш пропартиски, со паушална навреда, без да се објасни зошто имаат различно мислење.[DOUBLEPOST=1506587680][/DOUBLEPOST]
Ti mislis deka ako vodime inat ke dobieme nesto.Zar ne gledas,sega vtor oficijalen jazik,posle vtor oficijalen narod,i potoa site znaeme sto moze da ne snajde,vrakanje nazad nema.
Нема враќање... патот под нозе.. и во некоја друга држава. Нема да имаме причина за да останеме. Ништо емотивно.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Напротив. Каде сум барал двојни стандарди? Јас сакам закон да се почитува и ништо друго. Баш се трудам да не коментирам паушално. Баш конзистентност застапувам, особено за правниот дел. Јас не велам дека сум стручњак, коментирам од мој аспект, ама одговорите, контрирањето од неистомисленици се баш пропартиски, со паушална навреда, без да се објасни зошто имаат различно мислење.
џорџе..... џорџе....

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ти е гајле тебе бугарски пасош имаш, ние заглавени сме тука.
тоа не го менува фактот дека сте бетер копилиња од жмороните
Прочистен избирачки список:
-парламентарни избори 11.12. 2016 - 1.784.416 гласачи
-локални ибори 15.10.2017 - 1.816.127 гласачи
ама доста го прочистувате списокот. ќе стигнеме до 2 000 000 гласачи како сте тргнале.
оние 600 000 иселени се вратија ли?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Инат водиме? Името вчера не го избравме. Со него се родивме, сега да го менуваме. А башка што ќе треба веројатно и други работи да менуваме... кажаа самонаречените Грци.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
ама доста го прочистувате списокот. ќе стигнеме до 2 000 000 гласачи како сте тргнале.
Ланс до кај си со револуцијата?
Пушки и бомби по дхл да не праќаш од Австралија? Или скриени во јужно овошје?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Се вратија сите само ти си замина, врати се и ти. Море што патриот си бил, си извадил бугарски пасош и си му ја дувнал, и од далеку вака јак бре бре. Дојди живеј си тука па решавај проблеми, не ми ја глуми Јоци лудачата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ланс до кај си со револуцијата?
Пушки и бомби по дхл да не праќаш од Австралија? Или скриени во јужно овошје?
Бујрум aкo си зa зелник сo спaнaќ ке прaви бaбa ми,мaлку недoпечен ке биде кaкo минaтиoт пaт aмa декa нa евтинa струјa пa немa време :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom