Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Овие избори изгледа ке ја запечатат судбината на сегашното раководство на дпмне. Генералниот исход од изборите е веке познат, дпмне ке доживее катаклизма, тоа им е и на нив веке познато па затоа во нивните редови веке нема еуфорија ниту елан за борба. Ке добијат некоја општина од типот на Карбинци, Росоман.... а врв и главно упориште ке им остане Демир Капија. Од поголемите градови каде исходот неможе однапред да се испрогнозира остануваат само Кавадарци и Прилеп. Мислам дека периодот после изборите ке биде многу интересен, во дпмне ке има внатрепартиски раздори, крила, меѓусебни кодошења кај Катица, спасување сопствен гз, службени патувања преку диви гранични премини, барања оставки, дистанцирања........
Некa јa зaпaчетaт судбинaтa нa рaкoвoдствoтo нa вмрo ке ни фaлaт ккo лaнскиoт снег сaмo дa не oтидaт чекoр пoнaпред пa и нaшaтa судбинa дa ни јa зaпечaтaт

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Добро е, секако. Заев со барање на мито премиер го турија... и тоа поразен.
Поплави има, ама не е заради Коце. Ако мислиш дека се одеднаш се средува... Добар е Коце, не зборувам партиски. Никогаш не влегол во конфликт со СДСМ-овци, ниту со други. Останува сталожен. Работи, се труди. Ако сме реални, Шилегов е смешна опција за градоначалник. Не е работата дали ќе го изберат. Партиски се е можно, ама како кадар... е за в канцеларија и да зборува, да продава финти.
Сигурно и коцката има работено на нива.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Овие избори изгледа ке ја запечатат судбината на сегашното раководство на дпмне. Генералниот исход од изборите е веке познат, дпмне ке доживее катаклизма, тоа им е и на нив веке познато па затоа во нивните редови веке нема еуфорија ниту елан за борба. Ке добијат некоја општина од типот на Карбинци, Росоман.... а врв и главно упориште ке им остане Демир Капија. Од поголемите градови каде исходот неможе однапред да се испрогнозира остануваат само Кавадарци и Прилеп. Мислам дека периодот после изборите ке биде многу интересен, во дпмне ке има внатрепартиски раздори, крила, меѓусебни кодошења кај Катица, спасување сопствен гз, службени патувања преку диви гранични премини, барања оставки, дистанцирања........
Ваљда ќе тепаат у општините кај што успеаја да ги уништат референдумите за рудници. Претпоставувам сервилност на населението таму. Штом ги слушаат за ваква работа, би требало и да гласаат за нив.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ваљда ќе тепаат у општините кај што успеаја да ги уништат референдумите за рудници. Претпоставувам сервилност на населението таму. Штом ги слушаат за ваква работа, би требало и да гласаат за нив.
Тие референдуми очекувам да бидат поништени. На сите им одговара. Не се во надлежност на општините. На СДСМ му одговараа пред ланските избори, сега не. На кој начин ќе ја стопира работата на рудниците? Сега им одговара тоа, а самите ќе се дистанцираат од одговорност како власт.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.263
Поени од реакции
84.361
Тие референдуми очекувам да бидат поништени. На сите им одговара. Не се во надлежност на општините.
Кои референдуми да се поништат?
Советниците на Груевски во тие општини вршеа огромен притисок референдумите да пропаднат. Во Босилово пари преку општинските структури на партијата, се делеа за да не се излегува. Мобинг имаше и други форми на притисок од страна на штабовите на ДПМНЕ.
На ВМРО му одговара да има рудници за кои локалните ограноци кркнаа пари. Централата не ни помислувам колку се офајдила од ова уништување на сопствената земја.

Нешто слично, како кога Коце склучи договор со италијански мафијашки фирми (создадени само некој ден пред потпишување на договорот) за горење на медицински отпад. Меѓу другото, затоа и ланската сезона имавме тоа што имавме - светски рекорд во загадување на воздух.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Имам суџук за тебе. Тазе.
Не си научил ни да читаш бе мали. Каде напишав дека историјата е егзактна работа бе љорде? Ако не знаеш да читаш, тргни се од овде. Неколку пати извртено ми одговараш. Цитирањето е егзактна работа. Copy-Paste.
Каков и да е извор, јасно е напишано. Ама ти не знаеш да читаш, бе љорде.
Прво велеше за Гоце и Даме после го смени за организацијата :pos:
Ако цитирањето е егактна работа зошто не го даде предходниот дел и делот кој следи?
Бугар мрсен гнасен.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Кои референдуми да се поништат?
Советниците на Груевски во тие општини вршеа огромен притисок референдумите да пропаднат. Во Босилово пари преку општинските структури на партијата, се делеа за да не се излегува. Мобинг имаше и други форми на притисок од страна на штабовите на ДПМНЕ.
На ВМРО му одговара да има рудници за кои локалните ограноци кркнаа пари. Централата не ни помислувам колку се офајдила од ова уништување на сопствената земја.

Нешто слично, како кога Коце склучи договор со италијански мафијашки фирми (создадени само некој ден пред потпишување на договорот) за горење на медицински отпад. Меѓу другото, затоа и ланската сезона имавме тоа што имавме - светски рекорд во загадување на воздух.
Не е точно тоа за Коце, човекот супер си работел како никој досега. Ај еве кажи кој градоначалник на Скопје дозволил да му умрат 20+ граѓани во 21 век од поплава? Па тоа е доказ дека Коцката мора да добие трет мандат, за да умрат што повеќе.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Озбилно, во кој општини може да тепа ВМРО во Скопје?

Кисела Вода, Газибаба, Аеродром, Ѓорче... други?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Озбилно, во кој општини може да тепа ВМРО во Скопје?

Кисела Вода, Газибаба, Аеродром, Ѓорче... други?
Во Ѓорче Кендо може да тепа само ако го гласаат Волково, Геге околните села како и остала багра што ги исповработи. На парламентарните иако победи ВМРО, не беше убедливо како што знаеле да победуваат.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Да бе сигурно Ивица залижаниот ќе победи пак, откако ги пикна по затвори и ги направи кираџии во сопствена населба навивачите. Некој ќе рече, да бе 500-600 души ќе му ја земеле победата. Секако дека само од Фемили навиваа за Мзт.
Во Ѓорче Кендо може да тепа само ако го гласаат Волково, Геге околните села како и остала багра што ги исповработи. На парламентарните иако победи ВМРО, не беше убедливо како што знаеле да победуваат.
Истото е и во Кисела Вода, овие што се накај Центар не го мирисаат баш Јохан убиецов и воопшто вмро, ама затоа тука се Драчево и Пинтија. 7-8 илјади гласови Драчево им носи и ете ти ја победата, и магаре да кандидираат Драчевчани ќе речат ауу што убаво магаре, мора да го гласаме. Уствари нема што да викаат, немаат право на збор туку само на глас.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.323
Поени од реакции
8.828
А зарем не се легитимен политички субјект? Да не се илегална или забранета работа.
Не се никаков легитимен политички субјект. Тоа е една криминална и расипничка банда, што по локалните ќе заврши во затвор. И таков третман треба секаде да добиваат.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
сдсм немаат шанси овие избори. не направија ништо за ова време што се на власт.
на прсти се бројат работите што ги направија и од тоа ништо значајно нема.
освен ако не чуваат некој спектакл како на пример апсење на дпмне-овци пред избори, посебно на досегашниве крадоначалници, не гледам јас некоја причина зошто би добиле на избори.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Истото е и во Кисела Вода, овие што се накај Центар не го мирисаат баш Јохан убиецов и воопшто вмро, ама затоа тука се Драчево и Пинтија. 7-8 илјади гласови Драчево им носи и ете ти ја победата, и магаре да кандидираат Драчевчани ќе речат ауу што убаво магаре, мора да го гласаме. Уствари нема што да викаат, немаат право на збор туку само на глас.
И Припор стај го тука. Само заради овие две места ( Драчево, Припор ) ќе тепа Вмро во Кисела Вода, без овие две места к*р ќе тепаше Јохан во К. Вода.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Прво велеше за Гоце и Даме после го смени за организацијата :pos:
Ако цитирањето е егактна работа зошто не го даде предходниот дел и делот кој следи?
Бугар мрсен гнасен.
Ако сум јас Бугар, значи јас и ти сме исто. Нели со новиот дух и договор за соработка и пријателство, ние сме браќа, ист народ. Во Бугарија нема македонско малцинство, исти сме.
Јас ништо не велам, цитирав што кажувал, пишувал К. Мисирков. Дама и Гоце се организацијата за илинденскиот период (Гоце загинал 3 месеци пред Илинден). И сега ќе ловиш моменти или нешто суштински ќе кажеш. Цело време нешто се обидуваш да ми уловиш, а ништо не си кажал твое. Јас ти цитирав дека Мисирков ВМРО (сосе Даме, Сарафов, Гоце..) се претставници на бугарската „фирма“ во Македонија. Не знам зошто мене ми се нафрлаш и ме нарекуваш Бугар кога јас само цитирав уважен македонски деец баш од тој период. Уште еднаш да те прашам: дали сакаш да ја цитирам цела книга? Ако имаш нешто да кажеш, повели, цитирај. Од каде јас да знам што сакаш да цитирам?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom