Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Некој кај Велинов (БАЗИ НА ПОДАТОЦИ) да не знае како се полага 1 колоквиум и 2 дали има лабараториски , како се учи/положува итн. :)[DOUBLEPOST=1506553369][/DOUBLEPOST]
Продеканот за настава, ако сум грешка нека ме исправи некој.
molbite gi razgleduva prodekanot za nastava

Кај Игор Мишковски , некој што бил на првото предавање или претходно слушал, да каже дали пушта список за редовност и колку ја вреднува истата? Потребна е за потпис или само плус поени се додаваат ?

Некој кај Велинов (БАЗИ НА ПОДАТОЦИ) да не знае како се полага 1 колоквиум и 2 дали има лабараториски , како се учи/положува итн. :)

Има лабораториски, на кои избираш дали ќе правиш проект, или без проект за 6ка ќе одиш. Ако не правиш проект, тогаш лабораториските ги изведуваш индивидуално, и мислам дека теоријата на е-тест се полагаше, доколку се одлучиш за проект, на лабораториските се прави проектот постепено, се оди еднаш неделно и треба секоја недела да прикачиш дел од сработеното. Се полага и теорија и практично, прв колоквиум практично беше дизајнирање на Е-R дијаграм и имаше и SQL ако не се лажам, на втор колоквиум практично само SQL беше. Одделно се полага практично и теорија. Проектот носи плус поени, мора да имаш минимум од практично и теорија мислам за да положиш, а проектот ти качува оценка-две

Има лабораториски, на кои избираш дали ќе правиш проект, или без проект за 6ка ќе одиш. Ако не правиш проект, тогаш лабораториските ги изведуваш индивидуално, и мислам дека теоријата на е-тест се полагаше, доколку се одлучиш за проект, на лабораториските се прави проектот постепено, се оди еднаш неделно и треба секоја недела да прикачиш дел од сработеното. Се полага и теорија и практично, прв колоквиум практично беше дизајнирање на Е-R дијаграм и имаше и SQL ако не се лажам, на втор колоквиум практично само SQL беше. Одделно се полага практично и теорија. Проектот носи плус поени, мора да имаш минимум од практично и теорија мислам за да положиш, а проектот ти качува оценка-две
a labaratoriskite gi cuvas? da mi pratis ? i dali ima nekoja baza od kaj da se uci teorijata ili zbirka za zadaci ili dovolni se samo predavanja i auditoriski :)

Последно уредено:
Може ли СНЗ да ми ги прати некој предавања и аудиториски, затоа што уште не го имаат напраено курсот.

komentar za Georgina Mirchevska - Bazi , kako se polaga, dali dobro objasnuva ? , nekoj labaratoriski ako ima da prate :)[DOUBLEPOST=1507139511][/DOUBLEPOST]Georgina/Velinov koj e podobar za bazi ? mislenje?

Последно уредено:
Дали е можно промена на смер после прв семестср, т.е од вто семесетар да бидам преместен од ПЕТ на КНИ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дали е можно промена на смер после прв семестср, т.е од вто семесетар да бидам преместен од ПЕТ на КНИ?

Не, ама можеш на пример Калкулус 2 да не го земеш, а место него да запишеш друг предмет.

Не, ама можеш на пример Калкулус 2 да не го земеш, а место него да запишеш друг предмет.

А зашо да не го земам, т.е јас секако неможам да го земам оти сеа у прв семестар сум на ПЕТ и изборен имам вовед во интернет, ама сеа сакам да се префрлам на КНИ, така да ако неможе да се префрлам од втор семестер на КНИ ќе одберам изборен калкулус 1 , а од наредната год ќе се префрлам на КНИ. Сакав да знам дали е можно на крај на прв семестср да сменам насокс, али изгледа небива.

Мене не ми дозволија да не го запишам, така ми дремеше за џабе.

А зашо да не го земам, т.е јас секако неможам да го земам оти сеа у прв семестар сум на ПЕТ и изборен имам вовед во интернет, ама сеа сакам да се префрлам на КНИ, така да ако неможе да се префрлам од втор семестер на КНИ ќе одберам изборен калкулус 1 , а од наредната год ќе се префрлам на КНИ. Сакав да знам дали е можно на крај на прв семестср да сменам насокс, али изгледа небива.

Членот помисли дека сакаш да се префрлиш од КНИ на ПЕТ, а тоа е така бидејќи си прв за кој слушам дека сака да го направи нештото обратно. :)
Ако не одиш на магистерски во странство кои стриктно ти налагаат 30 ЕКТС од математика вклучувајќи и Веројатност и статистика во нив, немој да си го комплицираш животот. Земи научи корисни работи од областа на програмирањето, а потоа насочи се на некоја гранка подетално, од Калкулусите и Веројатност искрено нема многу профит, освен ако го сметаш загубеното време како профит. :)

Сега проверив, за К2 пишува дека предуслов е потпис од К1. Што ако не се добие потпис?
Калкулус 1 сите добиваат потпис, освен ако не е сменето нешто сега.

Не гледам начин како би добил потпис од предметот ако не го слушал.
Добро тоа друг муабет, мислев ако ти е запишан секако добиваш потпис. И вака и така подобро да не го запишуваш воопшто, колку други предмети запоставив заради Калкулус...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom