Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
А идентитетските проблеми не са дело на Груевски. тој искаше НАТО и ЕС.Там се краде повече понеже еврофондовете са с повече пари. справка борисов. Проблемите с идентитета са ви от југославската комунистическа партија. На г'рција не и пречеше нјакаква забутана провинција в с'рбија с име Мкедонија. На международно ниво това не с'штествуваше. Сега г'рција не иска ништо в което пише Македонија или македонско. За това са виновни комунистите, а не Груевски. Да сме најасно.[DOUBLEPOST=1506516603][/DOUBLEPOST]
Е не с'м само аз б'лгарин. има 10 милиона в б'лгарија и по света вјклјучително 83 000 в'в Вардарска Македонија. Т'по југословенче, вјарва в нешта които са норма само от Куманово до Гевгелија и членува в'в "вмро" Валево:)
Да, вас татарите ве има многу. Има двајца од вашето племе кои во втората светска војна дошле овде да се гомнарат па дедо ми (партизан ) им ебал матер и ги погребал во нивата. Денес кога работам нешто на таа нива која сега е лозје, кога ќе ми се примоча мочам на гробовите на твоите татарски сонародници.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
е требаше и порано да се апси, немаше овие ужасни минати 11 години да ги имавме
но не е касно од сега да почнеме со апсење па понатаму да се тера како што треба

V

viktora

Гостин
Треба да не се губи време и да се почне со ќорката па во иднина да не ни се случуваат такви работи со изборите како во минатото.
Нормално треба.Но ако на едни им опростиме а други одговараат ништо не сме направиле.Пример за Заев не важи снимката каде бара мито но аудиоснимките каде членови на ВМРО признаваат криминал важат.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Најде во договорот со бугарија членот каде се вели дека сме браќа и ист народ?
Нема потреба. Се гледа дека бликаш од радост што после 70 и кусур години директива да „Бугаре треба мрзети“ конечно можеш да си олесниш и да му кажеш на Бугаринот... брате... (брате в туѓина).

V

viktora

Гостин
Dogovorot za dobrososedstvo zaedno so zakonot za jazici se samo eden cekor ponapred da se resi dolgogodisniot spor za imeto so Grcija.Zatoa nigde ne se spomnuva makedonski jazik,se zavisi od predlogot na Nimic.Istotaka ostanuva i otvoren problemot i so avtokefalnosta na MPC od strana na Spc.
Министерот за надворешни на Грција убаво си кажа дека има неколку фази во решавање на спорот со името,значи проблем не е само името него и јазикот и нацијата и све што е поврзано со МАКЕДОНСКИ.Кој разбрал што сака да каже гркот си разбрал,кој не уште ќе пали свеќи за здравје на Заев.
Од моментот кога не блокираа за членство во НАТО со референцата БЈРМ веќе видовме колку е саатот.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Tie sto go dale glasot za Grujo,bile prinudeni,golem del od administracijata,ke vidime kako ke bide na slednite parlamentarni.DPMNE ne bi osvoil realno poveke od 250 000.
Следните избори ќе важат тогаш. Сега се актуелни изборите во декември 2017.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Министерот за надворешни на Грција убаво си кажа дека има неколку фази во решавање на спорот со името,значи проблем не е само името него и јазикот и нацијата и све што е поврзано со МАКЕДОНСКИ.Кој разбрал што сака да каже гркот си разбрал,кој не уште ќе пали свеќи за здравје на Заев.
Од моментот кога не блокираа за членство во НАТО со референцата БЈРМ веќе видовме колку е саатот.
Jasno e se,site sporovi so sosedite se sodrzani vo prvicniot spor so Grcija.Nakraj se ke izleze po nivno,za 27 godini nezavisnost i odolgovlekuvanje na sporot.Najgolema korist od se ke izvlece Albanskata etnicka zaednica.Najmal vlog od ostanatite sosedi,najgolema dobivka.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Нема потреба. Се гледа дека бликаш од радост што после 70 и кусур години директива да „Бугаре треба мрзети“ конечно можеш да си олесниш и да му кажеш на Бугаринот... брате... (брате в туѓина).
леле Ѓорѓи!
ми велеа бе луѓето, батали го Ѓоле, тоа е лажливо пцето, кое кажува невистини и си ја продаде душата на неприателите на Македонија“ а јас не им верував, им велев, стрпете се, не е тој гнаса чоек, не е пичка во душа, можеби така само ви изгледа но некаде длабоко во неа тлее жар на Македонството, има љубов и разбирање за својот народ и Татковината...“ а тие ми се смееа и ми викаа “а бе педериште е тоа скиснато, ништо не му верувај, отров омраза и невистини бликаат од него“... А јас пак не им верував, мислев ете детето сега ќе постира договорот каде вели дека сме биле браќа со бугарите и дека сме биле ист народ, ќе им докаже на сите дека не е лажливо копиле ќе ја оправда мојата доверба во него...

Ајде ѓорѓи покажи им на сите дека си честен искрен, покажи им дека е вистина тоа што го напиша и дека во договорт стварно стои дек сме ист народ и браќа со бугарите

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
Nivniot minister kaža duri i deka nivnite naučnici spremaat "rečnik" na izvednici na zborot makedonski koi ne smeeme da gi koristime:facepalm:

I posle nekoj ke reči deka se pregovara samo za imeto za megjunarodna upotreba:tapp:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Нормално треба.Но ако на едни им опростиме а други одговараат ништо не сме направиле.Пример за Заев не важи снимката каде бара мито но аудиоснимките каде членови на ВМРО признаваат криминал важат.
Ете судот се изјасни дека и за Заев ке важи снимката.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Nivniot minister kaža duri i deka nivnite naučnici spremaat "rečnik" na izvednici na zborot makedonski koi ne smeeme da gi koristime:facepalm:

I posle nekoj ke reči deka se pregovara samo za imeto za megjunarodna upotreba:tapp:
Za se se pregovara,zar seuste ne vi e jasno na vas,patriotite.Pod direktiva na USA,Germanija i Britanija.I za ime,identitet,jazik,crkva,oficijalni jazici,istorija anticka i srednovekovna.Se sto sodrzi imeto Makedonija.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Проблемот е што за Груевски станува збор за нелегално стекнати снимки, кои по закон не смеат да се користат како доказ. Кај Заев (колку што знам) станува збор за легално стекнати снимки.
Туку, сега е редно на Зоки да му го земат пасошот. И дипломатскиот. Се наоѓа на позиција (функција) каде делото може да го повтори додека си рекол „Вице“. За претпазливост.
Не е целосна снимката за Заев и плус монтирана е, сечена и лепена е.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јас мислам дека и Грција ќе ги препознае добрите намери на новата влада и ќе се откаже од барањата за промена на името, ќе не признае како Р. Македонија.. и се со ред.[DOUBLEPOST=1506518893][/DOUBLEPOST]
На мен Let3 ми вика "брате" за по кратко чрез бан. По 20-30 п'ти на ден.Ето какво е истинското лице на СДСМ. Л'жци и измамници.
Не, че ти си по-доб'р. И ти си с'рбоман учил антиб'лгариз'м цјал живот и с промит моз'к. Не, че и "вашите" копуци не банираха по с'штијат начин.
Иначе Гьоко за близостта. Ние сме близки дори когато се псуваме.Това поне докато не минете на чист ср'бски с падежи нјама как да се промени. От друга страна ако не ви напсувам и негирам ми тријат пост'т оште преди да сте го прочели. така, че трјабва да уважаваме шумадинските модератори по нјакак'в начин. а ти си знај, че дори когато те псувам и ти отричам идиотскија нов идентитет аз пак те смјатам ако не за брат то за копеле на татко ми:)
Ами на мен ми казват тук на форума, че сам болгарче, е се натак. А ти ми казваш на сарбин.. Е какво ли сам? Кога не мога да сам Македонец.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom