Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Најде во договорот со бугарија членот каде се вели дека сме браќа и ист народ?
Не се гледа тоа. На соросоиден невидлив јазик е напишано

Последно уредено:
V

viktora

Гостин
Да, сигурно од неговите амеби ќе го крка. Еден опроштаен блоуџаб ќе му напрајте.
Па ете и јавно му се закануваат,нешто барал дваесетина телохранители.А за блоуџаб Грујо си знае дека комунистичка уста најдобро цица.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Се што си напишал... јас не се препознавам. Не сум ништо од она што си го напишал. А твојата умствена матрица е таа... шаблонска. Како што си ја учел фризираната историја. По директива има добри, по директива има лоши... и тие се бугарофили...
Не е убаво за К. Мисирков да зборуваш дека „го сере делото на Гоце, Даме, Јане, Гули“. Тој пишувал што пишувал, можеби бил во афект после несреќата што го снашло населението после задушувањето на востанието.[DOUBLEPOST=1506509057][/DOUBLEPOST]
Добро де, ама тие се помал број од оние кои го дале гласот ЗА Груевски. При очи слепи се правиме. Постојат официјални бројки.
Tie sto go dale glasot za Grujo,bile prinudeni,golem del od administracijata,ke vidime kako ke bide na slednite parlamentarni.DPMNE ne bi osvoil realno poveke od 250 000.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
За предходните избори.И СДС ти се исти курац.Ти душо напатена изгледа веруваш дека само ВМРО мести така?
Значи неможе да се знае кој има поголема подршка. Треба некој да оди во ќорка за местење на изборите па да им дојде умот.

V

viktora

Гостин
Значи неможе да се знае кој има поголема подршка. Треба некој да оди во ќорка за местење на изборите па да им дојде умот.
Требаше некој да оди во ќорка уште во 90те и денеска ќе немавме дилеми кој колу гласа добил.

V

viktora

Гостин
Обикновен б'лгарин ос'штествил фиромската мечта по рождение - имам б'лгарски паспорт и б'лгарско самос'знание. Искам да комуникирам с'с свпоите с'народници на запад от Перник. Но ми пречат шумадински инфилтранти и фироми с изпрани моз'ци. Не ми дават да размажа на тепиха такива антични југословенчета като viktora или комунистически утрепки като Almejda, а е толкова просто. Казваш му истината и говедото те "приjавува" или кодоши. Страхливци като груевски. бјагат от дебат.
Обикновен блгарин :facepalm:
Гарант татко ти е од Желино или Велешта само што мајка ти уште не те информирала.Мочко еден, бил он блгарин.[DOUBLEPOST=1506516462][/DOUBLEPOST]
2002-ра требаше да одат во ќорка многумина
Е требаше.И пред 2002 требаше ама...

V

viktora

Гостин
Обикновен б'лгарин ос'штествил фиромската мечта по рождение - имам б'лгарски паспорт и б'лгарско самос'знание. Искам да комуникирам с'с свпоите с'народници на запад от Перник. Но ми пречат шумадински инфилтранти и фироми с изпрани моз'ци. Не ми дават да размажа на тепиха такива антични југословенчета като viktora или комунистически утрепки като Almejda, а е толкова просто. Казваш му истината и говедото те "приjавува" или кодоши. Страхливци като груевски. бјагат от дебат.[DOUBLEPOST=1506516243][/DOUBLEPOST]
К'де си купи тази фантастична книга? Македонци които говорјат на б'лгарски и крадат гр'цка историја докато умират от кеф да лижат ср'бски кур?
Од оваа книга.Земи прочитај ја,не е лоша.
1505720068905.jpg 1505720015736.jpg

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
А идентитетските проблеми не са дело на Груевски. тој искаше НАТО и ЕС.Там се краде повече понеже еврофондовете са с повече пари. справка борисов. Проблемите с идентитета са ви от југославската комунистическа партија. На г'рција не и пречеше нјакаква забутана провинција в с'рбија с име Мкедонија. На международно ниво това не с'штествуваше. Сега г'рција не иска ништо в което пише Македонија или македонско. За това са виновни комунистите, а не Груевски. Да сме најасно.[DOUBLEPOST=1506516603][/DOUBLEPOST]
Е не с'м само аз б'лгарин. има 10 милиона в б'лгарија и по света вјклјучително 83 000 в'в Вардарска Македонија. Т'по југословенче, вјарва в нешта които са норма само от Куманово до Гевгелија и членува в'в "вмро" Валево:)
So vakvo nasilno odnesuvanje makedoncite i bugarite nikogaš nema da bidat bluski.....a toa vi bugarite toa ne go svaćate...

Abe i da ne postoele makedonci...sega ima mnogu koi taka se izjasnuvaat..

Kako moži si sila da me nateraš da se vikam bugarin?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Требаше некој да оди во ќорка уште во 90те и денеска ќе немавме дилеми кој колу гласа добил.
Треба да не се губи време и да се почне со ќорката па во иднина да не ни се случуваат такви работи со изборите како во минатото.

V

viktora

Гостин
А идентитетските проблеми не са дело на Груевски. тој искаше НАТО и ЕС.Там се краде повече понеже еврофондовете са с повече пари. справка борисов. Проблемите с идентитета са ви от југославската комунистическа партија. На г'рција не и пречеше нјакаква забутана провинција в с'рбија с име Мкедонија. На международно ниво това не с'штествуваше. Сега г'рција не иска ништо в което пише Македонија или македонско. За това са виновни комунистите, а не Груевски. Да сме најасно.[DOUBLEPOST=1506516603][/DOUBLEPOST]
Е не с'м само аз б'лгарин. има 10 милиона в б'лгарија и по света вјклјучително 83 000 в'в Вардарска Македонија. Т'по југословенче, вјарва в нешта които са норма само от Куманово до Гевгелија и членува в'в "вмро" Валево:)
А каде се тие 83.000 од вардарска?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Најди во договорот каде се спомнува македонски јазик или македонска нација.
Dogovorot za dobrososedstvo zaedno so zakonot za jazici se samo eden cekor ponapred da se resi dolgogodisniot spor za imeto so Grcija.Zatoa nigde ne se spomnuva makedonski jazik,se zavisi od predlogot na Nimic.Istotaka ostanuva i otvoren problemot i so avtokefalnosta na MPC od strana na Spc.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Најди во договорот каде се спомнува македонски јазик или македонска нација.
Тоа е меѓудржавен а не меѓунационален договор
во владата и во собранието кои ја преставуваат Македонија се и Македонци и Албанци и Турци и Роми и останати.
Затоа се споменува држава и народ

“Верувајќи дека сеопфатниот развој и продлабочување на пријателските добрососедски односи меѓу нив одговара на интересите на народите на Република Македонија и Република Бугарија“

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom