Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.918
Озбилно, во кој општини може да тепа ВМРО во Скопје?

Кисела Вода, Газибаба, Аеродром, Ѓорче... други?
Кисела Вода и Гази Баба се сигурни за Дпмне, а Центар и Карпош се сигурни Сдсм.
Моја прогноза е дека Бутел ќе го добие Вмро а Аеродром и Ѓорче Сдсм. Чаир и Сарај ќе ги земе Дуи а Шуто Оризари зависи кој повеќе ќе ги тегне за уши циганите.
Град Скопје најверојатно ќе го земе Сдсм.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не е точно тоа за Коце, човекот супер си работел како никој досега. Ај еве кажи кој градоначалник на Скопје дозволил да му умрат 20+ граѓани во 21 век од поплава? Па тоа е доказ дека Коцката мора да добие трет мандат, за да умрат што повеќе.
Ова е јако. Коце требало на раце да ги изнесе. Бог да чува. Па на Заев за 2-3 месеци еден куп бебиња му умреа, еден куп загинати во сообраќајки, еден куп... Оти за тоа не пишуваш во ист стил?
Коце е човек кој е еден од ретките погодни за функционер. Дури, мислам дека и на СДСМ-овците не им е антипатичен, единствено се партиски против него.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ако сум јас Бугар, значи јас и ти сме исто. Нели со новиот дух и договор за соработка и пријателство, ние сме браќа, ист народ. В
Aj цитирај го делот во договорот со бугарија каде се заклучува дека сме браќа и ист народ

Покажии им на сите дека си чесен поштен почитувач на вистината, на законите и прописите а не како шо велат некој овде дека си лажливо пцето кое си ја продаде душата на неприателите на Македонија и Македонскиот народ.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
И Припор стај го тука. Само заради овие две места ( Драчево, Припор ) ќе тепа Вмро во Кисела Вода, без овие две места к*р ќе тепаше Јохан во К. Вода.
И без Припор може да се каже дека ќе тепа, едноставно Драчево носи три пати повеќе гласови. Ама тоа е, отсекогаш биле глупи луѓето во овие делови на Кисела Вода.
Ова е јако. Коце требало на раце да ги изнесе. Бог да чува. Па на Заев за 2-3 месеци еден куп бебиња му умреа, еден куп загинати во сообраќајки, еден куп... Оти за тоа не пишуваш во ист стил?
Коце е човек кој е еден од ретките погодни за функционер. Дури, мислам дека и на СДСМ-овците не им е антипатичен, единствено се партиски против него.
Кој е виновен што во главниот град нема 100% канализација за да не се поплавува центарот на градот?

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Пошто темата гласи Случувања во Македонија, можеби ке пишувам коментар надвор од тоа што се дискутира сега, но што чекаш од држава кај што луѓето пред пензија одат на меѓународни семинари а тие семинари се наменети за новите вработени поточно помладите кој се на почеток на нивните кариери во таа област, семинари организирани за нив да се запознаат со проблематиките и ред други работи со еден збор да се вклопат во материјата, а истите пензионери одат на состаноци меѓународни, состаноци кои се организираат за експерти во таа област за да се дискутира за евентуалните промени на работата, па чекај бе ем почетник ем експерт само кај нас го има тоа, и на крај критикуваат младина не знаат не ги бива, и ај остани ти тука каде се функционираа хиерариски

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ако сум јас Бугар, значи јас и ти сме исто. Нели со новиот дух и договор за соработка и пријателство, ние сме браќа, ист народ. Во Бугарија нема македонско малцинство, исти сме.
Јас ништо не велам, цитирав што кажувал, пишувал К. Мисирков. Дама и Гоце се организацијата за илинденскиот период (Гоце загинал 3 месеци пред Илинден). И сега ќе ловиш моменти или нешто суштински ќе кажеш. Цело време нешто се обидуваш да ми уловиш, а ништо не си кажал твое. Јас ти цитирав дека Мисирков ВМРО (сосе Даме, Сарафов, Гоце..) се претставници на бугарската „фирма“ во Македонија. Не знам зошто мене ми се нафрлаш и ме нарекуваш Бугар кога јас само цитирав уважен македонски деец баш од тој период. Уште еднаш да те прашам: дали сакаш да ја цитирам цела книга? Ако имаш нешто да кажеш, повели, цитирај. Од каде јас да знам што сакаш да цитирам?
Хорхе, ја има целата книга на нетц во пдф не сме 39та година.

S

silmarillion

Гостин
Центар, Карпош, Скопје - СДС
Дром Квода Ѓорче и Гази Баба -ВМРО
Битола Куманово Струмица Штип - СДС
Прилеп, Велес, Охрид - ВМРО

4 у стуб другите 8 од 10 за 100че.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Центар, Карпош, Скопје - СДС
Дром Квода Ѓорче и Гази Баба -ВМРО
Битола Куманово Струмица Штип - СДС
Прилеп, Велес, Охрид - ВМРО
Скопје и Штип идат кај Грујо, другото е тука некаде. Зарем со цел памет мислите дека Шилегов би бил добар градоначалник и дека освен жена му и други ќе го гласаат?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Aj цитирај го делот во договорот со бугарија каде се заклучува дека сме браќа и ист народ

Покажии им на сите дека си чесен поштен почитувач на вистината, на законите и прописите а не како шо велат некој овде дека си лажливо пцето кое си ја продаде душата на неприателите на Македонија и Македонскиот народ.
Ајде ајде... ако некој е кабаетен, ти си тој. Ти ги поддржуваш ѕверствата што ги правеле твоите после 1945, кога малтретирале недолжни луѓе. Им одземале чесно заработен имот, ги праќале на Голи Оток... И ти го оправдуваш тоа, према недолжни луѓе.
Јас никаде ништо не сум продал. Ниту сум сторил зло, ниту му посакувам зло. Со новиот договор, не смееме да ургираме во Бугарија за македонското малцинство. Ако го нема, го нема.. не смееме да зуцнеме. А нели твојот сегашен водач во животот кажува дека сме браќа со Бугарите? Ај ти, ама оној што ме нарече Бугар, како тоа да е нешто лошо... а тој е Египќанец, ама му е срам да каже.[DOUBLEPOST=1506429107][/DOUBLEPOST]
Скопје и Штип идат кај Грујо, другото е тука некаде. Зарем со цел памет мислите дека Шилегов би бил добар градоначалник и дека освен жена му и други ќе го гласаат?
Ќе го гласа партијата и коаљлиционите другари. Ама за градоначалник ич не е погоден.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.497
Поени од реакции
18.182
Шилегов е елементарна катастрофа, но традицијата наша вели дека на локални не се гласа за личност, туку за партија.

S

silmarillion

Гостин
Шилегов е најлош избор али Скопје ќе гласа партиски. Како и секогаш.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А Коце ќе го гласаат? Не дека Шилегов е добра опција, никој не мисли дека е ама Коце е три пати полоша опција.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А Коце ќе го гласаат? Не дека Шилегов е добра опција, никој не мисли дека е ама Коце е три пати полоша опција.
Мене навистина не ми е јасно како СДСМ не излезе со подобар кандидат за Скопје, сега кога имаат голема шанса да го нокаутираат Гвујо. Толку ли не можеа да најдат некој поприфатлив кандидат?

Вака реално му даваат шанса на Коце и се надеваат на албанските гласови.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мене навистина не ми е јасно како СДСМ не излезе со подобар кандидат за Скопје, сега кога имаат голема шанса да го нокаутираат Гвујо. Толку ли не можеа да најдат некој поприфатлив кандидат?

Вака реално му даваат шанса на Коце и се надеваат на албанските гласови.
Толку правеле анкети затоа, да правеле вистински анкети ќе го кандидираа Стево, немаше за претседател да го чуваат. Коце нема шанса, значи омразата кон него е голема, не знам како би добил па дури и гласовите од Беса да ги добие.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Прилеп е неизвесен. Немаше потписи за мигранти да собираат ако беа толку сигурни :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom