Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.323
Поени од реакции
23.977
i u novava era begaat od debati ...
kakvo dno od partija. (n)

da si u opozicija, i da begas od debati. :tapp:
А како вчера да беше кога опозицијата бегаше од избори посебно од оние на кои сама инсистираше.
Е тоа е дно дна веќе кога правиме муабет за која партија е поголемо дно.
Туку гледам почна предизборната кампања па да ги оставиме наменските форумџии да направат некој денар. Колку постови ви бараат како норма на ден? Нема везе утре ке видам. Ако имате норма како Лет е богами ќе се помачите малце.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Моите се тие, било кои, единствено оние кои ќе ја распнат фамилијата за сва времена и ќе ја пикнат да гние по затвори. По ова прашање, јас сум оптимист сеуште.

А иначе нема врска твојот муабет, СДСМ можеа и мињон да стават за кандидат, пак ќе изгубеше Коце.

Во моментов ДПМНЕ се такво дно, што мене лично ми е срам што сум ги гласал двапати во мојот живот.
Добро бе не се љути.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Само да прашам:

Се откажа ли Северна Кореа од нуклеарната програма?
Ја мислам треба да се откаже.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.169
Поени од реакции
46.315
А како вчера да беше кога опозицијата бегаше од избори посебно од оние на кои сама инсистираше.
Е тоа е дно дна веќе кога правиме муабет за која партија е поголемо дно.
Туку гледам почна предизборната кампања па да ги оставиме наменските форумџии да направат некој денар. Колку постови ви бараат како норма на ден? Нема везе утре ке видам. Ако имате норма како Лет е богами ќе се помачите малце.
od koi izbori izbegaa, i poslednive sto bea, bea predvremeni, 2014 isto bea predvremeni.
Poim si nemas, so drugi zborovi :), ali eve toa go trgame na strana, ostanuva faktot deka OPOZICIJA bega od debatni emisii, koja e taa nova era sto ja najavuvaat, istite govna se, duri i posmrdlivi.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.323
Поени од реакции
23.977
od koi izbori izbegaa, i poslednive sto bea, bea predvremeni, 2014 isto bea predvremeni.
Poim si nemas, so drugi zborovi :), ali eve toa go trgame na strana, ostanuva faktot deka OPOZICIJA bega od debatni emisii, koja e taa nova era sto ja najavuvaat, istite govna se, duri i posmrdlivi.
Сега ти ако не памтиш има некој што памти.
Сите беа предвремени од 2008 па наваму чисто информативно но прашањето е зошто?

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Испаднаа бугариве најобјективни.[DOUBLEPOST=1506373637][/DOUBLEPOST]
Само да прашам:

Се откажа ли Северна Кореа од нуклеарната програма?
Ја мислам треба да се откаже.
Не се откажаја ама американциве после говорот ги зајакнаа воените сили.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.323
Поени од реакции
23.977
за да една држава почне да напредува во нагорна линија треба да се средат најбаналните работи, прво треба да се асфалтираат градскиве улици и сокаци, па регионални патишта па да се изградат автопати ,после треба да се средат работите со екологијата (ѓубришта, депонии дивоградби)... додека ова не се среди нема никаков напредок во економија и стандард,, што е најлошо кај нас се е наопаку прво се носи закон за јазици, се укинува радиодифузија ,некои закони за стечајци, се носи закон за минимална плата ,,и што дека исполнуваме закони по прибе-мибе а се сереме ви септички јами, возиме по дупки а пола македонија на црно работи (и повеќе од пола за 6-7000) а минимална плата од 12 000 нека донесат АМА кога пратеничка плата ќе ја направат 24 000
Како погоди бе вака од прва што треба за една држава да напредува. Како ли се сети на ова.
И не не треба тоа прво да се среди, има многу побитни работи за средување во една тазе државичка како нашата кои ние за жал и по 30 години не ги средивме. Исходот на тоа би рекол и сам можеш да го видиш.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.631
Поени од реакции
88.231
Не заебавајте за Скопје, тука тепа Коце па макар Шилегов да ги имал и албанските гласови (а ќе ги има ако идат у втор круг)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Со потезите кои ги повлече на поле на надворешна политика, особено во контекст на грчко-македонските односи, Заев на некој начин ја префрли топката кај Грците,кога станува збор за преговорите за името. Кои пак преговори сега ќе продолжат повторно, со нов предлог на Нимиц.
Грција мора да влезе во тие преговори со нешто за попуштање. Ова е тоа. Така си градат подобра позиција на прегооворите. Ќе речат - еве колку ни беа ставовите далеку, колку попуштивме.
Мора со максималистички позиции да се влегува во преговори (за да има што да се попушта).
Друга сврха на изјавава е за внатрешна политика. Они не можат на јавноста за ова прашање да и кажат - еве влегуваме пак во преговори со слечени гаќи.
А како ќе испадне на крај ќе видиме. Само, наивно е оваа изјава така плитко да се толкува во моменти кога Нимиц треба пак да го сврти тркалото, со нов предлог - како што самиот кажа.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Со потезите кои ги повлече на поле на надворешна политика, особено во контекст на грчко-македонските односи, Заев на некој начин ја префрли топката кај Грците,кога станува збор за преговорите за името. Кои пак преговори сега ќе продолжат повторно, со нов предлог на Нимиц.
Грција мора да влезе во тие преговори со нешто за попуштање. Ова е тоа. Така си градат подобра позиција на прегооворите. Ќе речат - еве колку ни беа ставовите далеку, колку попуштивме.
Мора со максималистички позиции да се влегува во преговори (за да има што да се попушта).
Друга сврха на изјавава е за внатрешна политика. Они не можат на јавноста за ова прашање да и кажат - еве влегуваме пак во преговори со слечени гаќи.
А како ќе испадне на крај ќе видиме. Само, наивно е оваа изјава така плитко да се толкува во моменти кога Нимиц треба пак да го сврти тркалото, со нов предлог - како што самиот кажа.
А ние со какви позиции треба да влеземе во преговорите, со максималистички или со минималистички, ме интересира оти грчките максималистички позиции ти се очекувани за да имаат што да попуштат, него ние што ќе попуштиме.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.566
Поени од реакции
16.752
Наивни и прозирни се галамењата на Заев и збирштината....Со нарачка на ракетите од Русија Ердоган на Грција и даде Џокер.... ние сме само лук и вода, колатерална штета...
би ми било интересно, случајно на некоја нова Јалта Путин и Трамп да се договорат Србија да остане под Русија, а ние Косово и БиХ под Ердоганов Комонвелт, па да видам како ќе се покакаат и соросоидите и гЕУ баграта[DOUBLEPOST=1506378680][/DOUBLEPOST]
А ние со какви позиции треба да влеземе во преговорите, со максималистички или со минималистички, ме интересира оти грчките максималистички позиции ти се очекувани за да имаат што да попуштат, него ние што ќе попуштиме.
ние ќе играме со спомениците и називите на аеродромот и автопатот :facepalm:
Туку има ли некој новинар да го праша Козиас, дали само на Фиромјаните ќе им се забрани називот Солун а на Србите НЕМА:D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Beric...so seta počit...no Grcija nema da popušti za identitetskite prašanja. Premnogu e značajna kako geostrateška država za da popušti .
I vo kraen slzčaj da popušti vo edna točka...ostanuvaat ušte 8
Nemozime da ja dobieme ovaa bitka...duri ni nerešeno nemožime da izvadime. Nemaat grcite interes pa da popuštat
Ima lek za ova( imam ednaš pišuvano)...no mora da dadime vremenska žrtva

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom