Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Прво велеше за Гоце и за Даме, па после организацијата бла - бла за на крај да ми постираш едно мало делче каде што се работи (Мисирков објаснува) за една многу заебана тема, без никаков контекст.

Не се разбираш од историја, програмирај таму.

И да, знаеме дека сите дпмнеофци сонувате Даме, Гоце итн да се Бугари.
Толку сте дунстери за разговор, чудо едно. Јас на почеток ти кажав што мислел Мисирков за ВМРО. А нејзини водачи биле наведениве. Ако сакаш, цела книга да ти ја копирам на форумов, ама мислам дека нема смисол. Копирав делче каде јасно се мисли што мислел Крсто. Не е важно кој што сака да се Гоце и Даме, јас за Мисирков наведов. Исто, не е работата јас или ти што сакаме да биле, туку што тие реално сакале да бидат.
Јас се разбирам многу повеќе од оние кои не се историчари (а прашање е колку и тие знаат нешминкана историја).[DOUBLEPOST=1506338027][/DOUBLEPOST]
Изборниот резултат е во собрание, таму е собран изборниот резултат
Сите се таму комплет целата воља на народот е во тие 120 пратеници.
И од тие 120 пратеници избрани со воља на народот на слободни избори, 67 му даваат подршка на владата на Заев
Арно де. 62 пратениците му даваат поддршка. Не зборувам за тоа. За изборните резултати пишувам. Не знам на кој јазик да ти напишам. Може на течен англиски како Заев што зборуваше во ОН? (Аур кантри)

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Арно де. 62 пратениците му даваат поддршка. Не зборувам за тоа. За изборните резултати пишувам. Не знам на кој јазик да ти напишам. Може на течен англиски како Заев што зборуваше во ОН? (Аур кантри)
Заев на иванов му достави список со 67 потпишан пратеник кои му даваат подршка за состав на влада.
Не знам како да ти објаснам како функционира демократијата и повеќепартискиот систем во Македонија. За тебе тој завршува кога ќе се избројат гласовите. Како и што понатаму не знаеш. И затоа ти е сега чудно и несфатливо како тоа да Заев има влада а груевски нема. Затоа што ти фали познавањето на историјата законите и прописите во Македонија.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Толку сте дунстери за разговор, чудо едно. Јас на почеток ти кажав што мислел Мисирков за ВМРО. А нејзини водачи биле наведениве. Ако сакаш, цела книга да ти ја копирам на форумов, ама мислам дека нема смисол. Копирав делче каде јасно се мисли што мислел Крсто. Не е важно кој што сака да се Гоце и Даме, јас за Мисирков наведов. Исто, не е работата јас или ти што сакаме да биле, туку што тие реално сакале да бидат.
Јас се разбирам многу повеќе од оние кои не се историчари (а прашање е колку и тие знаат нешминкана историја).
А суши имаш пробано ?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Заев на иванов му достави список со 67 потпишан пратеник кои му даваат подршка за состав на влада.
Не знам како да ти објаснам како функционира демократијата и повеќепартискиот систем во Македонија. За тебе тој завршува кога ќе се избројат гласовите. Како и што понатаму не знаеш. И затоа ти е сега чудно и несфатливо како тоа да Заев има влада а груевски нема. Затоа што ти фали познавањето на историјата законите и прописите во Македонија.
Има и суви синко. 10 пати ти реков дека јас зборувам за изборните резултати, а не што му рече Тито на Темпо... или... На Иванов му дал список, Бејли му дал инструкции, со Трамп одржал билатерална средна за гинисов рекорд, на некој му барал мито... Тоа нема врска со она што јас го напишав: Резултати од изборите во 2016.[DOUBLEPOST=1506339337][/DOUBLEPOST]
А суши имаш пробано ?
Не. Имаш ти? Во Сушико ми се познати, ама јас сум за традиционално нешто.[DOUBLEPOST=1506339373][/DOUBLEPOST]
Јохан и се насра на Беличанец ваљда забораил дека у К.Вода ВМРО е на власт : ))))) Ова ќе бидат смешки од избори пуни киксови и гафови :)
„За живот во Бутел“

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не. Имаш ти? Во Сушико ми се познати, ама јас сум за традиционално нешто.
Успешен програмер, се разбираш историја (дури повеќе од историчарите), од право, политикита, социологија, економија итн, вистински ренесансен човек а немаш пробано суши ?

Чудно...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Нели 600.000 си заминаа од државата?
Тие се башка
Према природен прираст денес македонија требаше да има 2,8 милиони жители[DOUBLEPOST=1506340419][/DOUBLEPOST]
Има и суви синко. 10 пати ти реков дека јас зборувам за изборните резултати, а не што му рече Тито на Темпо... или... На Иванов му дал список, Бејли му дал инструкции, со Трамп одржал билатерална средна за гинисов рекорд, на некој му барал мито... Тоа нема врска со она што јас го напишав: Резултати од изборите во 2016.
Према тие резултати Заев со убедливо водство оформи влада и е мнозинство во собранието наспроти ВМРО кој претрпе катастрофален пораз и сега е во опозиција

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Успешен програмер, се разбираш историја (дури повеќе од историчарите), од право, политикита, социологија, економија итн, вистински ренесансен човек а немаш пробано суши ?

Чудно...
Тоа е твое мислење. Цитирањето на дел од книга е егзактна работа. Не е толкување.[DOUBLEPOST=1506341127][/DOUBLEPOST]
Према тие резултати Заев со убедливо водство оформи влада и е мнозинство во собранието наспроти ВМРО кој претрпе катастрофален пораз и сега е во опозиција
ОК, претрпе катастрофален пораз, ама имаше најголема поддршка на изборите, освои најмногу гласови како изборна опција, освои најмногу пратеници... итн.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.310
Поени од реакции
15.471
Ако не е фотошоп....се пишува со Ч а не со Ќ:facepalm:
Изборниот резултат е во собрание, таму е собран изборниот резултат
Сите се таму комплет целата воља на народот е во тие 120 пратеници.
И од тие 120 пратеници избрани со воља на народот на слободни избори, 67 му даваат подршка на владата на Заев
Значи Меркел треба да се фрли од некој мост...пошто има за 15% послаб резултат....а 68% гласаа против нејзе....социјалдемократите и откажаа...нема мнозинство.....а види богати....сите дури и од Брисел ја нарекуваат мандатор?????
Многу чудно...ааааа????

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Агенцијата за вработување на Република Македонија е оштетена со 1 милион денари бидејќи четворица вработени одреден период не доаѓале на работа и не ги извршувале работните задачи во Агенцијата за вработување на РМ согласно дадените работни места, а редовно примале плата.
Во тек се законски постапки за утврдување вина и одговорност како за лицата кои биле вработени и земале плата, а не доаѓале на работа, така и за нивните раководни лица и тоа раководителката на Центарот за вработување – Скопје, раководителот на Одделението за обуки и развој на човечки ресурси, кој и самиот не доаѓал на работа, раководителот на Секторот за обуки и развој на човечки ресурси, како и поранешниот директор на Агенцијата за вработување на Република Македонија.[DOUBLEPOST=1506342585][/DOUBLEPOST]
Ако не е фотошоп....се пишува со Ч а не со Ќ:facepalm:

Значи Меркел треба да се фрли од некој мост...пошто има за 15% послаб резултат....а 68% гласаа против нејзе....социјалдемократите и откажаа...нема мнозинство.....а види богати....сите дури и од Брисел ја нарекуваат мандатор?????
Многу чудно...ааааа????
Чудно и е оти споредуваш друга држава со други закони друг устав, исто можеш да се чудиш оти грујо со нивни министри шетаат по улици а да беа во Кина одамна ќе беа јавно стрелани заради корупција, кражба на народни пари, злоупотреба на службена должност, незаконскио и неуставно работење.....

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
ЕВН Македонија од денеска ќе почне да ги усогласува броилата на потрошувачите по одлуката на Владата за враќање на евтината дневна тарифа од 1 октомври. Ова го најавија од управниот одбор на „ЕВН“.

Од таму уверуваат дека сите 800 илјади домаќинска до крајот на идниот месец ќе имаат дневна евтина тарифа, пред почетокот на грејната сезона.

Според одлуката, евтина струја ќе има два часа дневно од понеделник до сабота од 14 до 16 часот. Евтина тарифа на струјата има и во текот на ноќните часови секој ден од 22 до 07 часот и во недела преку целиот ден.
Дa ти се мoчaм у евтинaтa струјa кoмјутерoт ми гo цркaa сaбaјле,влегле кaкo нaсилници и исекле струјaтa дa сменaт сaaтoт сеa сaмo титкa и не пoдигa.Све пo списoк дa им ебaм,a тебе бе мaндрaк у струјaтa дa ти се нaмoчaм евтинa[DOUBLEPOST=1506343216][/DOUBLEPOST]Кoлку ќaр ке бидеме сo 2 сaaти евтинa струјa мoчaм им се дa им се нaмoчaм.Кoј ли е дoмa тoa време..

Последно уредено:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.345
Поени од реакции
8.881
Никола Груевски на овие избори се бори и против својата партија

„Никола Груевски се бори и против својата партија“, вака српските медиуми пишуваат за почетокот на изборната кампања во Македонија за престојните локални избори. ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ повторно ќе ги вкрстат копјата, но овој пат со раздорот кој изникна кај десничарите со појавата на реформаторите, Груевски изгледа ќе се бори на два фронта.

Крилото кое бара реформи во ВМРО-ДПМНЕ веќе објави ѕид на срамот на кој стави функционери на партијата кои им вршеле притисоци. Според нив речиси 50 отсто од членството се залага за реформи. Некои кругови во партијата бараат и оставка од Груевски.

Против Груевски се свртеа и симпатизирите кои го поддржаа упадот во Собранието на 27. април. Уапсениот Игор Југ преку социјалните мрежи му се закани на претседателот на партијата дека ќе му се одмазди затоа што бил предаден.

Се очекува оваа изборна трка да биде пожестока од претходните, нејзиниот исход ќе биде одлучувачки дали ќе има предвремени парламентарни избори, по што би започнала уште една битка за власт во земјата. Освен тоа се очекуваат пресврти на локално ниво каде со поголем дел од општините владее ВМРО-ДПМНЕ, но изгледа ќе биде пресудна и за иднината на партијата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Поранешните функционери кои трошеле пари за лични потреби од службените картички да ги вратат, порача Христијан Делев, член на ВМРО-ДПМНЕ, во дебата на Телевизија 24. Делев сепак, вели оти незнае дали има такви, но доколку некој трошел за лични потреби принципелно е да ги врати парите.

„Принципиелно е ако некој ги користел средствата за лични потреби, да ги врати средствата. И тоа е принципелно и тоа е правично. Сакам да бидам правичен. Но дали е тоа така, незнам, бидејќи не сум видел. Ако сум бил јас принципелен очекувам и сите други да бидат ако трошеле за лични потреби да си ги вратат парите"

Дополнително тврди дека заменик министерот за земјоделство, Ванчо Костадиновски ги вратил парите, но дека медиумите тоа не го објавиле. Костадиновски според трошоците направени од службената картичка – најчесто вадел кеш пари, но пазарел по маркети, спа центри и луксузни хотели а плаќал и за седнвичи од стотина денари.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.077
Поени од реакции
12.628

Чудно и е оти споредуваш друга држава со други закони друг устав, исто можеш да се чудиш оти грујо со нивни министри шетаат по улици а да беа во Кина одамна ќе беа јавно стрелани заради корупција, кражба на народни пари, злоупотреба на службена должност, незаконскио и неуставно работење.....
Во Кина ја укинаа смртната казна за корумпираните функционери пред некоја година, не бидејќи кинеските комунисти нешто се загрижени за човечките животи, туку бидејќи се свесни дека утре тие можат да завршат на стрелање за корупција.

Сложни криминалци империја криминална градат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom