Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А Ѓорѓи ќе смее да си тера Курирски муабети и да јаде гомна со два три пишани зборови? Се банира за што ќе му се ебе матер на педерот, а тој си игра курташак тука. Да, за мојот бан мислам.
Не знам што ти е проблемот со мене? Ти настапуваш крајно агресивно, некултурно, со навреди, пцовки... Води нормален разговор. Никој не те тера да се сложуваш со мене, ама немој на ваков начин да настапуваш. Јас не ти пишувам така, сем како противодговор.[DOUBLEPOST=1506328534][/DOUBLEPOST]
Во собрание Заев има подршка на преставници на 616.766 гласачи.
Груевски има од само 454.577 ( а и тоа секој ден се намалува зо засилувањето на реформаторските сили во ВМРО)
А така, арно си кажа. В Собрание има поддршка. Ама тоа не е и поддршка на народот, на избори. Има партиски комбинаторики за власт. ОК е тоа, ама немој да кажуваш и дека на избори добил најголема поддршка. Тоа не е точно.[DOUBLEPOST=1506328666][/DOUBLEPOST]
Колку си глуп.
А бе ти ја покачија мизеријата од 12,000 денари? Твоите на минималец те донесоа. Во време на ВМРО ДПМНЕ барем земаше поголема плата од минималецот. Ти го спопикаа твоите. Јас да сум на твое место, за ВМРО ДПМНЕ би гласал, барем не беше на минималец тогаш. (Бај д уеј - (Заев не ми е рамен на англискиов), знаеш да го решиш одземањево? Или за капацитет од 12,000 ти е претешко?)

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А така, арно си кажа. В Собрание има поддршка. Ама тоа не е и поддршка на народот, на избори. Има партиски комбинаторики за власт. ОК е тоа, ама немој да кажуваш и дека на избори добил најголема поддршка. Тоа не е точно.
Да имаше груевски подршка од народот ќе си беше сега премиер, ќе си поставуваше свои министри и началници и ќе носеше одлуки за народот. Но народот на Македонија не го сакаше него како за водач поште не беа ич задовволни од неговото владение, ем станаа свесни за грандиозните криминали кој тој ги направи за време на неговото владение.
Масовна подршка има Заев и неговите идеи за напредок на државата.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не знам што ти е проблемот со мене? Ти настапуваш крајно агресивно, некултурно, со навреди, пцовки... Води нормален разговор. Никој не те тера да се сложуваш со мене, ама немој на ваков начин да настапуваш. Јас не ти пишувам така, сем како противодговор.[DOUBLEPOST=1506328534][/DOUBLEPOST]
А така, арно си кажа. В Собрание има поддршка. Ама тоа не е и поддршка на народот, на избори. Има партиски комбинаторики за власт. ОК е тоа, ама немој да кажуваш и дека на избори добил најголема поддршка. Тоа не е точно.[DOUBLEPOST=1506328666][/DOUBLEPOST]
А бе ти ја покачија мизеријата од 12,000 денари? Твоите на минималец те донесоа. Во време на ВМРО ДПМНЕ барем земаше поголема плата од минималецот. Ти го спопикаа твоите. Јас да сум на твое место, за ВМРО ДПМНЕ би гласал, барем не беше на минималец тогаш. (Бај д уеј - (Заев не ми е рамен на англискиов), знаеш да го решиш одземањево? Или за капацитет од 12,000 ти е претешко?)
Ок.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да имаше груевски подршка од народот ќе си беше сега премиер, ќе си поставуваше свои министри и началници и ќе носеше одлуки за народот. Но народот на Македонија не го сакаше него како за водач поште не беа ич задовволни од неговото владение, ем станаа свесни за грандиозните криминали кој тој ги направи за време на неговото владение.
Масовна подршка има Заев и неговите идеи за напредок на државата.
И то што велиш. Ова ти е партискиот задатак, а? Не се срами, возрасен си.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Па, ако си ја (про)читал „За македонцките работи“ (1903 г.) од Крсте Мисирков, ќе прочиташ дека пишува дека ВМРО ги застапува бугарските македонци. Не јас, туку тој така пишува, дека, и Даме, и Гоце, и сите околу нив се застапници на бугарските македонци.
Баш ме интересира каде го пишува тоа, Даме и Гоце се спомнати само еднаш,
Која страна е тоа ?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Баш ме интересира каде го пишува тоа, Даме и Гоце се спомнати само еднаш,
Која страна е тоа ?
Спомната е организацијата. Организаторот на Илинденското Востание. А на чело знаеме кој бил(е).

Ако автономиiата на Македониiа се iавит како резултат на сегашното востаiан'е, то македонцкото прашаiн'е ке се решит не во полза на македонците, а во полза на бугарите, зашчо комитетот, како шчо видофме по горе, работит под бугарцка фирма. Тиiе од македонците, шчо добиiа образуаiн'е во Бугариiа зедоа инициативата за ослободуаiн'е и они до сега играа, можит да се речит, не само главната, ами и искл'учител'на рол'а.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
И то што велиш. Ова ти е партискиот задатак, а? Не се срами, возрасен си.
Ти знаеш дека Заев е премиер на влада која има мнозинство од народните избраници во собранието?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Спомната е организацијата. Организаторот на Илинденското Востание. А на чело знаеме кој бил(е).

Ако автономиiата на Македониiа се iавит како резултат на сегашното востаiан'е, то македонцкото прашаiн'е ке се решит не во полза на македонците, а во полза на бугарите, зашчо комитетот, како шчо видофме по горе, работит под бугарцка фирма. Тиiе од македонците, шчо добиiа образуаiн'е во Бугариiа зедоа инициативата за ослободуаiн'е и они до сега играа, можит да се речит, не само главната, ами и искл'учител'на рол'а.
Хахаха.
Ај не се занимавај со историја, програмирај си таму.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ти знаеш дека Заев е премиер на влада која има мнозинство од народните избраници во собранието?
Јас не реков дека в Собрание нема мнозинство од пратениците. Јас за изборниот резултат цело време пишувам.[DOUBLEPOST=1506333198][/DOUBLEPOST]
Хахаха.
Ај не се занимавај со историја, програмирај си таму.
Ха ха.
Цитати се овие. Или треба фризирано да ги копираме?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Епа немој веќе за тоа да пишуваш.
:) За твоја љубов![DOUBLEPOST=1506333691][/DOUBLEPOST]Кина бара професори по англиски, еве што нудат...

Малку е стар огласов, ама е отворен без рок. Да не знаете некој што течно зборува англиски?
На Википедиа прочитав дека „Заев течно говори англиски и српски јазик“. И во ОН докажа. ;)

Последно уредено:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ха ха.
Прво велеше за Гоце и за Даме, па после организацијата бла - бла за на крај да ми постираш едно мало делче каде што се работи (Мисирков објаснува) за една многу заебана тема, без никаков контекст.

Не се разбираш од историја, програмирај таму.

И да, знаеме дека сите дпмнеофци сонувате Даме, Гоце итн да се Бугари.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас не реков дека в Собрание нема мнозинство од пратениците. Јас за изборниот резултат цело време пишувам.[DOUBLEPOST=1506333198][/DOUBLEPOST]
Ха ха.
Изборниот резултат е во собрание, таму е собран изборниот резултат
Сите се таму комплет целата воља на народот е во тие 120 пратеници.
И од тие 120 пратеници избрани со воља на народот на слободни избори, 67 му даваат подршка на владата на Заев

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom