Со YOGAСо спиритуалност
Пробај јади сардина 2 конзерви на ден, благо сведи на минимум, исфрли се што е леб/житарка/млечен продукт, макар на 1-2 недели, и почни да пиеш по 2x б комплекс на ден (крка - после доручек)Никако, еве јас пробав со склекови, ама не помага. Можеби треба време некое.
Згибови утре ќе праам, денес цел сум воспален.
Како ќе преживее со две конзерви без леб? Ја кога јадам една сардина јадам пола леб за да ме најаде.Пробај јади сардина 2 конзерви на ден, благо сведи на минимум, исфрли се што е леб/житарка/млечен продукт, макар на 1-2 недели, и почни да пиеш по 2x б комплекс на ден (крка - после доручек)
Има и други опции, али ова ти е најпросто.
Тоа е мора со 2 конзерви само, нема друго решение. Не смееш ништо друго да јадешКако ќе преживее со две конзерви без леб? Ја кога јадам една сардина јадам пола леб за да ме најаде.
Се е до психата.Пробај јади сардина 2 конзерви на ден, благо сведи на минимум, исфрли се што е леб/житарка/млечен продукт, макар на 1-2 недели, и почни да пиеш по 2x б комплекс на ден (крка - после доручек)
Има и други опции, али ова ти е најпросто.
Ова е една од најчестите и најголемите глупости/заблуди што ги слушам.Како ќе преживее со две конзерви без леб? Ја кога јадам една сардина јадам пола леб за да ме најаде.
не е до благо, шекерот можда е и контрапродуктивен, до какаото е. јади црно чоколадо.Ај да се надоврзам, глеам се препирате, и јас велам дека не е се до исхраната во врска со депресијата, но прошлиов период се убив од јадење благо, стани сабајле мавни чоколадо, помини замини мавни чоколадо, изедов 3 големи милки за 6 дена и дали коинциденција, дали нешто друго, многу бев апатичен и благо депресивен, имав несоница. Таков период беше, на одмор па дома и некако се ми се изремети. Полека ми се среди проблемот со спиењето и мотивацијата, не викам дека е тоа од благо што престанав да јадам, но ете така се погоди.
Инаку депресија е покомплексна патологија од само несредена исхрана. Мислам и на онаа обична, минлива, да не праиме муабет за клиничка депресија.
Ова се големи количини на благо и не важат за тоа што го зборев.Ај да се надоврзам, глеам се препирате, и јас велам дека не е се до исхраната во врска со депресијата, но прошлиов период се убив од јадење благо, стани сабајле мавни чоколадо, помини замини мавни чоколадо, изедов 3 големи милки за 6 дена и дали коинциденција, дали нешто друго, многу бев апатичен и благо депресивен, имав несоница. Таков период беше, на одмор па дома и некако се ми се изремети. Полека ми се среди проблемот со спиењето и мотивацијата, не викам дека е тоа од благо што престанав да јадам, но ете така се погоди.
Не сум истражувал многу, но можно е благи форми на депресија и апатија да се поврзани со внесување на големи количини на шеќер. Механизмот би бил јадеш благо, инсулинот рипа, го собира шеќерот од крвта и го складира во црн дроб. И тоа ако го правиш многу и често, последица ќе имаш падови на енергија, исцрпеност, недостаток на волја и мотивација.не е до благо, шекерот можда е и контрапродуктивен, до какаото е. јади црно чоколадо.
мн. зеленчук и овошје, брокула, проќељ, карфиол да ти бидат секој ден на маса.
житарици, леќа итн здрав живот.
после физ. активност. кардио трчање секој ден.
и тако то.
Да, знам дека збориш за клиничка форма на депресија.Ова се големи количини на благо и не важат за тоа што го зборев.
Да, вакви големи количини може да ти направат секакви фрки, дропови на шеќер, несоници и слично.
за житарки знам. за зеленчук е работата.Не сум истражувал многу, но можно е благи форми на депресија и апатија да се поврзани со внесување на големи количини на шеќер. Механизмот би бил јадеш благо, инсулинот рипа, го собира шеќерот од крвта и го складира во црн дроб. И тоа ако го правиш многу и често, последица ќе имаш падови на енергија, исцрпеност, недостаток на волја и мотивација.
Да ти одговорам - органски житарки има во Зегин Фуд, по маркетите поголеми и така. Проверен органски зеленчук и овошје не конзумирам, тоа беше тролање - на другата тема.[DOUBLEPOST=1506268804][/DOUBLEPOST]
Да, знам дека збориш за клиничка форма на депресија.
Инаку, мене ни на крај памет дека може така да се осеќам од благо, мислам дека цела недела ми се поремети се и поима немав што ми е.