Рамна Земја?

B

Bafra

Гостин
Абе какви илјади... хахаха
Сонцето е на 50 километри од земјата.

Па како не бе брат, како нема корист од тоа.
Ако можат да лажат дека растат температурите за да наводно прават вселенски летала кои "мерат" температура што чинат стотици милиони, зошто да не лажат дека земјата е топчеста за да прават вселенски летала кои ја "мерат" закривеноста на земјата, навигација и сл.?
Можеле да лажат за затоплувањето, ама за формата не лажеле...[DOUBLEPOST=1506016131][/DOUBLEPOST]
Јас се согласувам, треба да го направиме експериментов и еднаш засекогаш да докажиме дека е рамна.
Јас би придонесол колку што можам доколку се пронајде интерес од останатите.
Остај ти лажење, не лажење, кажи им ЦО2 колку е штетно за растенијата :place:

Може НекојХ да го тролаш/ палиш, не си ти до толку забеган, посебно кога се работи за податоци од НАСА :P

Туку задутре 23.09.2017 ќе има доста интересно астрономско случување :roker:

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950

Може НекојХ да го тролаш/ палиш, не си ти до толку забеган, посебно кога се работи за податоци од НАСА :P

да не ќе падне небото?

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
да не ќе падне небото?
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1506028389][/DOUBLEPOST]
Oхо лепакот, ттууу па и ти, нишо да не се знаело.[DOUBLEPOST=1506026547][/DOUBLEPOST]
ок сега е јасно, мачката мафта со опашката, и затоа паѓа сенка - ноќ на земјата.
Inventivno.Bash me interesira ushte kakva glupost kje izvadat. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

D

dARK_ElementaL

Гостин
Тоа не е се. Не само што верувале дека ѕвездите се директно на небото.
Во далечното минато верувале дека ѕвездите се душите на починатите кралеви. Дури некои верувале дека се факели шо ги ставале боговите. Демек смртницивве да знаат дека имало богови на небото.

Sent from my SM-G318H using Tapatalk

D

dARK_ElementaL

Гостин
Абе какви илјади... хахаха
Сонцето е на 50 километри од земјата.

Па како не бе брат, како нема корист од тоа.
Ако можат да лажат дека растат температурите за да наводно прават вселенски летала кои "мерат" температура што чинат стотици милиони, зошто да не лажат дека земјата е топчеста за да прават вселенски летала кои ја "мерат" закривеноста на земјата, навигација и сл.?
Можеле да лажат за затоплувањето, ама за формата не лажеле...[DOUBLEPOST=1506016131][/DOUBLEPOST]
Јас се согласувам, треба да го направиме експериментов и еднаш засекогаш да докажиме дека е рамна.
Јас би придонесол колку што можам доколку се пронајде интерес од останатите.
А дијаметарот колку е ????

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
Тоа не е се. Не само што верувале дека ѕвездите се директно на небото.
Во далечното минато верувале дека ѕвездите се душите на починатите кралеви. Дури некои верувале дека се факели шо ги ставале боговите. Демек смртницивве да знаат дека имало богови на небото.

Da,imam citano neshto za toa.Togash nemale soznanija kako deneshnite i mozele samo da se potpiraat na imaginacijata.

D

dARK_ElementaL

Гостин
Da,imam citano neshto za toa.Togash nemale soznanija kako deneshnite i mozele samo da se potpiraat na imaginacijata.
А најзабегано е она што не лажеа како мали дека ако видиме "ѕвезда што паѓа" да си замислиме желба.
Ма таа т.е. тој(метеорот) доколку паѓа. Ако падне на населено место мајката ќе им ја расплаче таму.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
2.031
А најзабегано е она што не лажеа како мали дека ако видиме "ѕвезда што паѓа" да си замислиме желба.
Ма таа т.е. тој(метеорот) доколку паѓа. Ако падне на населено место мајката ќе им ја расплаче таму.

Da. :pos::pos::pos::pos::pos:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
докази? од каде заклучи дека е 50км над земјата?

Еве да земеме дека така е.
50км над земјата.
Ако на пример сонцето е во зенит во Скопје, значи под прав агол 90 степени од тлото, на 50км од скопје треба да биде под 45 степени. Рамнокрак триаголник, основна геометрија, ваљда знаеш.
Значи дека кога во Скопје е зенит во исто време во Кочани е скоро зајдено сонцето.
Тоа не е точно, нели со твоја глава и твои очи можеш да се увериш.
Можеш и да се јавиш на некој во Кочани и прашаш :) :pos:
Хаха... рамнокрак триаголник, уште една од лагите на НАСА.
Користи ги очите, ете погледни кон сонцето, види ја сенката и размисли дали може да биде сонцето на милиони километри.

Што беше астрономсково случување?

@Human ај доста ги тролаш новациве. Ако беше за атер и добредојде, доста е. :P
Ејј оти расипуваш... таман стана интересно. :)[DOUBLEPOST=1506273515][/DOUBLEPOST]
Земјата е округла
Не е.

Kajgana Shop

На врв Bottom