Inverter Klimi za greenje

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Локација
Kumanovo
Zdravo na site

Sakam da kupam klima inverter za greenje i ladenje bidejki najdobra opcija mi e za greenje

samo se dvoumam okolu modelot

5 kw mi e dovolna mislam

Nekoj predlog iskustva so modeli koj kako se pokazal da podelite ako sakate

Fala unapred :D

Слушнав од пријател дека минатово зимо во јануари кога држеше минус петнаесет две недели, си поминал само со 5 илјади сметка за струја благодарение на инвертер ако е вистина секоја чест веројатно не џабе се повеке луѓе се одлучуваат на нив за во зимо.

Слушнав од пријател дека минатово зимо во јануари кога држеше минус петнаесет две недели, си поминал само со 5 илјади сметка за струја благодарение на инвертер ако е вистина секоја чест веројатно не џабе се повеке луѓе се одлучуваат на нив за во зимо.
Pa da i jas taka slusnav iskustva plus najmalku se zamaras pali gasi drugo drvo paleti zamaranje e cepenje cistenje palenje... samo da go najdam najdobriot za najdobri pari :D

И колку му била внатре температура во тие две недели? На надворешна температура од -15 до -20 клима нема шанси да те стопли, па каква сака нека е.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Јас лани се греев со инвертер клима плус дома ми е со убава изолација и пвц прозори и замрзнав како куче затоа годинава ќе си ги вратам дрвата. Дека ке ти дојде малку струја точно е ама дека ќе се згрееш нема шанси.

Јас лани се греев со инвертер клима плус дома ми е со убава изолација и пвц прозори и замрзнав како куче затоа годинава ќе си ги вратам дрвата. Дека ке ти дојде малку струја точно е ама дека ќе се згрееш нема шанси.

Kolku prostor greese i so kolku jaka klima ?

ne ti cini klimata.

Тебе паметот не ти чини. Тие што викаат дека на - 15 до - 20 се само со клима значи се топлат ама колку е внатрешната температура? Сигурно седат под ќебе или имаат простор од 16м2 свртен кон југ.
30+ м2, клима и надвор - 15 абе сигурноооо ќе се осеќате удобно.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Ne znam jas imam top izolacija na kukjata so pvc prozori 3 komorni
Mislam ke mi zavrsi rabota i sto gledam po drugi da vrsi rabota super

samo da izbaram koja edna cost/benefit analiza ke si napravam :D

Не ми чини климата хаха на -20 ке видам колку твојата ќе чини а и јас мислев еј супер ке биде ама ке правиме муабет дрво си е дрво со клима надвор ако е -20 дома од 18 нема шанси повеќе па каква сака нека е клима[DOUBLEPOST=1506008747][/DOUBLEPOST]http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10169_10170_10172&product_id=70295
Еве ја климата греам 30 квадрати

Има една за колку пари толку музика. Јас живеам во стан, ( ВНИМАНИЕ - немам комшии што живеат околу мојот стан) и се греам на клими. Дури и во најголемите минуси кај мене температурата на станот е од 23-25 степени. Ама затава имам 5,5kw за дневна од 20м2 плус кујна и ходник и 3,5kw за спална од 18м2. И не платив повеќе од 5.000 денари сметка за струја

Има една за колку пари толку музика. Јас живеам во стан, ( ВНИМАНИЕ - немам комшии што живеат околу мојот стан) и се греам на клими. Дури и во најголемите минуси кај мене температурата на станот е од 23-25 степени. Ама затава имам 5,5kw за дневна од 20м2 плус кујна и ходник и 3,5kw за спална од 18м2. И не платив повеќе од 5.000 денари сметка за струја
Pa da mnogu ludje go delat tvoeto mislenje zatoa sakam so klima
5.5 kw sto ja imas koj brend ti e ? i kako si zadovolen ?

5,5 e Gree Lomo (не еко) и 3,5 е Gree Cozy, двете ги купив лани за околу 70.000 и сум презадоволен.

Кај нас луѓето сакаат да купат 3,5kw клима и да грејат 30-40м2 на -15. Можеби во некои услови и ќе греат ама за колку време и на колку степени е друга приказна.

Мене 5,5ката за помалу од 10 минути ја подига температурата за 1 степен на собата

5,5 e Gree Lomo (не еко) и 3,5 е Gree Cozy, двете ги купив лани за околу 70.000 и сум презадоволен.

Кај нас луѓето сакаат да купат 3,5kw клима и да грејат 30-40м2 на -15. Можеби во некои услови и ќе греат ама за колку време и на колку степени е друга приказна.

Мене 5,5ката за помалу од 10 минути ја подига температурата за 1 степен на собата
za 1 stepen ? ili 10 stepena :D

колку би дошла потрошувачката ако се стават 3 клими 3.5 kw една да е сплит другите две инвертер?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom