Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да не сакаш и тебе да те пишам дека зимаш 35.000 плата ? Или ти си од тие што зимаат по 18.000 денари за лајк / шер / коментар па ти треба поголемо внимание ? Да бидеш на буџет од парите на граѓаните за да пишуваш на кајгана 24/7 и не е којзнае што ;) ако гледаме реално.
A колку земаше Лет, 35000?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Аааааа што била работава, глуп јас не разбрав, значи Македонија не напредува доволно брзо за овие 100 дена како со претходната власт за 11 години.

Значи твитов е со логика само за во градинка...[DOUBLEPOST=1505998665][/DOUBLEPOST]

Кој Иле дал пасош?
Димовски, на словенечка.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
на море... негде да сум... или ДОЈРАН!
ова не е смешно, ова е огромна трагедија.
старец што работел цел живот, да дојде на ниво да се радува дека му подариле сладолед, од тие скапите...
трагедија.
Трагедија е да нема осет дека тој бенчмарк не е баш за фалење. Никој од нас не е толку незаситен, колку што се небањатите неизживеани.
Хипокризијата на нивното раководство кое сега праи галама за измислени вести, а од искинати опинци улета у Мајбах е приказна сама за себе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Пратеникот Петре Шилегов од СДСМ и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски денеска биле во Јавното обвинителство за организиран криминал да дадат дополнение на исказот за случувањата на 27 април кога во Собранието беа нападнати пратеници и новинари, дозава ТВ 24.

Извори од Обвинителството официјално потврдуваат дека двајцата пратенции биле денеска таму, но велат дека случајот е во предистражна постапка и поради тајноста на постапката не соопштуваат други детали.

Денеска полицијата го уапси Игор Југ кој е учествуваше во насилствата во Собранието на крвавиот четврток, а во Кривичниот суд почна судењето против лицето кое ја тегнеше за коса сегашната министерка за одбрана, Радмила Шекеринска.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.948
Море треба да ги осудат на 10 години да му дојди паметот,воглавно зборам за овај старио неписмен и неук шо е сега го прат ко синкри греота е да го судат стар бил и неук и немал пари за адвокат.Ма немој бе нека го осудат 5-10 години па нека го вадат од ВМРО после или бетмен можи ќе му поможи.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Море треба да ги осудат на 10 години да му дојди паметот,воглавно зборам за овај старио неписмен и неук шо е сега го прат ко синкри греота е да го судат стар бил и неук и немал пари за адвокат.Ма немој бе нека го осудат 5-10 години па нека го вадат од ВМРО после или бетмен можи ќе му поможи.
Греота е, човекот го има дадено синот за татковината. Загинал во Вејце.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Не знам за вас, ама јас сум задоволен од новата влада, го укинаа екстерното, ја укинаа радиодифузната такса и сега уште законов да го укина за купување на алкохол и тамн ќе биде за мене.
...и кога ќе удрат на крај 24 % данок на прилично многу работи има да ти дојде, брат, како да си платил месечно 50 радиодифузни такси :pos:
п.с не зборавајте ја најавата на покачување на ДДВ ! ;)

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
не само тој. да не биде два - тројца фатиле на заб осудиле, другите никому нишо.
СИТЕ до еден што беа во собрание, што мајка барале таму??
СИТЕ до еден, по службиве веќе ги знаат по име и презиме.
Не само на неколку по медиумски случаи како стариов, да бидат казнети, мора и сите други шупци што приредуваа државен удар.
И тоа не за “учество во толпа“ и слични глупости, не се работи за тепачка во бар.
Напад на собрание и врз ново избрано парламентарно мнозинство и премиер, баче тоа не е учество во толпа.
Тоа е тероризам, државен удар во обид, итн. Минималната за тие дела е повеќе од триесет години.

Замисли во САД да се случеше ваков напад, 200 души, организирани вака да упаднеа во собрание и да нападнеа конгресмени или претседател!? АЛО!

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
...и кога ќе удрат на крај 24 % данок на прилично многу работи има да ти дојде, брат, како да си платил месечно 50 радиодифузни такси :pos:
24% на 35000 колку е?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Не знам за вас, ама јас сум задоволен од новата влада, го укинаа екстерното, ја укинаа радиодифузната такса и сега уште законов да го укина за купување на алкохол и тамн ќе биде за мене.
ОК ова све, добро е сеа за сеа, али не е таман нипошто. Има покрупни работи уште да се направат. Многу штета и неправди зад себе остави прошлиот владетел.[DOUBLEPOST=1506003437][/DOUBLEPOST]
Димовски, на словенечка.
Па добро бе, у реду ли е една плавокрвна величина со обичен плебс да се гура тамо?

Повикај пријател - мајка Блгарија.

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Рдт не плаќаат и онака 70 посто од населението, останатите се прави среќници.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.714
Поени од реакции
37.693
Единствено шо се ннуди како “доказ“ е снимка каде се разговара
Таква снимка не би ја употребил ни Сталин во некој монторан процес. Али ти пошто си слеп за правда и правдина ја прифаќаш и бараш казна врз основ на снимка која не е ни комплетна а нема ни трага од некои пари дадени за поткуп...

Целата Македонска и светска јавност како и сите експерти видоа преку снимките на странски служби за криминалите на власта од 2006 - до 2016 дека Сопот е целосна одговорност на владата на Груевски.
Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Сашо Мијалков
СМ: Блерим ме бара, ургенции во судство, значи по судовиве, за повеќе предмети.
ГЈ: Аха.
СМ: Меѓу другото и за „Сопот“.
ГЈ: Аха.
СМ: Кажи ми ти на мене сега, тоа што, ние договаравме нешто за „Сопот“. Дали нешто договоривме?
ГЈ: Види, ништо прецизно не договоривме, оти таму нели за „Сопот“ они правеа комисија во Собрание.
СМ: Добро.
ГЈ: Значи, како анкетна комисија...
СМ: Да, направија, тачно.
ГЈ: И доаѓаат цела комисија, значи институционално они беа кај мене. За волја на вистината ништо немаше во кабинет документи, што е нормално, све однеле. И они со тие као, со наодите од анкетната комисија, оти и си сослушуваа, Бучко го викаа, таму не знам некој друг, Хари ли беше, кој беше, не се сеќавам...
СМ: Да и Бучко рекол: Гониме невини луѓе.
.
.За разлика од тебе, новата власт во сега слободна Македонија, тие процеси ги гради преку обвинителство со прибирање и презентирање на цврсти докази со кои несомнено целата Македонска и светска јавност ќе се уверат без сомнеж дека минатата власт беше најголемиот пљачкаш и злотвор на Македонскиот народ.[DOUBLEPOST=1505915794][/DOUBLEPOST]
:pos: сам со себе си дава пример, сам со себе се побива...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па добро бе, у реду ли е една плавокрвна величина со обичен плебс да се гура тамо?

Повикај пријател - мајка Блгарија.
Нека си вика и мајки и топли пријатели немам јас против ама нека не им продава помии на сендвичи после други треба да му ги трпат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom