Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
И пак победи на избори и формира влада.
Знак дека на Македонскиот народ му е доста од плашења од постојан живот во страв и неизвесност, од уцени да мора да оди на митинзи и протести и мафка со знаменца за плата од 6.000 денари и закана дека ќе ја изгуби ако не биди послушен кон штабот, доста му беше изолација од цел свет како да сме северна кореа, како да сме шугави. Народот сака подобар живот, му треба иднина доста му е само мрачни сценарија и врескања “МИГРАНТТИИИ ИДАААТ МИГРАНТИИИ“
Мрш бе победиле на избори :aplauz:
Кога самостојно на избори ќе добијат повеќе гласови од ВМРО тогаш радувај се.

Тоа што формирал владе е благодарение на ДУИ и Алијанса на кои им вети поголеми права.Сега испаѓа дека македонските албанци уживаат повеќе права од албанците во Албанија.[DOUBLEPOST=1505750661][/DOUBLEPOST]
Let 3 ти нјамаш никак'в срам както и 5-те други ПОСТОјаННИ участници в темата. Дори не те и чета, толкова си ми скучен.
Иначе "библејскијат" народ доказа какво представлјава:)И за да не си мислите, че ви омаловажавам то ште ви споделја, че днес откраднаха учебниците за деца сираци от пријута на отец Иван близо до Софија.
http://dnes.dir.bg/news/priut-uchebnitzi-otetz-ivan-26376012?nt=4
С так'в народ и такива д'ржави изход'т е един- кандидатствајте за б'лгарски паспорт и гитла в Европа или САшт. Тука живот нјама и нјама и да има.
Освен "нјама" друго тешко некој да те разбере.

Инаку вашите жени многу полоши и погадни работи прават тука.На твое место не би се курчел него би се подразмислил следниот пат кога би бацил бугарка во уста.

Последно уредено од модератор:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.345
Поени од реакции
8.881
Рамковски на слобода, Бајруш Сејдиу ослободен денеска кој е следен Чаушот или овие од Смилковско можеби

Дојде животот..
Кнап било во Идризово, морале за вмровците простор да направат.

S

silmarillion

Гостин
Вмровци дркаат на Палчо кој беше градската фаца на Бранко у време кога Ѓорѓи Виктор и слични неможеа од Претор подалеку да отидат не па море да помирисаат. Истиот што дремеше на протести на шарена револуција која го бутна Грујо и ги избрка од работа нивните роднини и го донесе Заев кој прифати Тиранска платформа, избеглици од Сирија и потпиша капитулација со Бугарија.

Вие дечки никад не сте знаеле на прав порнич да дркате затоа за свински курац не ве бива.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://www.plusinfo.mk/vest/126363/zaev-se-sretna-so-tramp

Дај нека интервенираат тие протестантите шо беа во Њујорк да дадат подршка за месијата Трамп, а нека напишат по уште едно писменце Чилиманов и Србов. Не ја бива вака, треба некој на братот Трамп да му ја каже вистината.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
СОПОТ е случка на СДСМ, ако не бече нивна БРАНЕ ќе ги амнестираше селаните, ама тоа ќе значеше шлаканица за Хари Костов па и за самиот МВР/ОЈО на СДСМ...
а до 2011 судството беше под контрола на СДСМ
(комплет уставен суд)
ете ти ТРОЛУ неписмен
Селмани: Случајот Сопот Заев го искористи да му прати порака на Црвенковски

и врабците се знаат, имаше и собраниска комисија за случајот Сопот, дебилно и проѕирно е што сјо сега сака да продава м*да за бубрези[DOUBLEPOST=1505751257][/DOUBLEPOST]
и ребелсите од вилд насеље :mad:
Целата Македонска и светска јавност како и сите експерти видоа преку снимките на странски служби за криминалите на власта од 2006 - до 2016 дека Сопот е целосна одговорност на владата на Груевски.

Разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Сашо Мијалков

СМ: Блерим ме бара, ургенции во судство, значи по судовиве, за повеќе предмети.

ГЈ: Аха.

СМ: Меѓу другото и за „Сопот“.

ГЈ: Аха.

СМ: Кажи ми ти на мене сега, тоа што, ние договаравме нешто за „Сопот“. Дали нешто договоривме?

ГЈ: Види, ништо прецизно не договоривме, оти таму нели за „Сопот“ они правеа комисија во Собрание.

СМ: Добро.

ГЈ: Значи, како анкетна комисија...

СМ: Да, направија, тачно.

ГЈ: И доаѓаат цела комисија, значи институционално они беа кај мене. За волја на вистината ништо немаше во кабинет документи, што е нормално, све однеле. И они со тие као, со наодите од анкетната комисија, оти и си сослушуваа, Бучко го викаа, таму не знам некој друг, Хари ли беше, кој беше, не се сеќавам...

СМ: Да и Бучко рекол: Гониме невини луѓе.

..............

ГЈ: Ти направи муабет, ако може нешто така на средина. Не знам ни на колку се осудени, многу време се они таму.

СМ: На 14 години беа осудени.

ГЈ: Е па што, имаат уште...или некако некое помилување да биде...

СМ: Уште 4 години, ха, ха, ха.

ГЈ: Ама добро, знаеш, не се малку 10 да ги одлежиш во затвор, ха, ха. А 10, а 20 биле, не ги броиш после 10. Нешто ако може со помилување, со намалување на казна, со предвремено пуштање, нешто така да се направи.

СМ: Види сега, нив им е, да може да се иде со таа ...

ГЈ: Нив им е политички.

СМ: Да, нив им е политички,

ГЈ: Нив им е политички дека невини луѓе лежеле.

СМ: Оти ние со ова ќе признаеме дека сме ги гонеле затоа што се Албанци, а не затоа што се они виновни ...

СДСМ (Бучковски) тврдел дека се невини али и покрај тоа власта на ВМРО во 2010 година одби на апелација да им се смени казната и најстрого беше забрането повеќе да се споменува и да се истражува тој случај
Ова го виде и го знае целата Македонска и светска јавност и сите еминентни експерти![DOUBLEPOST=1505751831][/DOUBLEPOST]
Мрш бе победиле на избори :aplauz:
Кога самостојно на избори ќе добијат повеќе гласови од ВМРО тогаш радувај се.
Победник на избори формира влада. Тоа е запишано и во устав и во закони.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да имаше пасош Гвујо, и тој ќе се сретнеше со Трамп.

Хмм, кога подобро ќе размислам, едно време имаше пасош и една недела мољакаше по Вашингтон да се слика со Хилари, ама не успеа. Потоа ја проколна и Хилари и таа ги изгуби изборите.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Знае ли Трамп дека Трамп се сретнал со Заев?
комуњаска фотомонтажа на оригиналната слика е груевски овие од СДСм направија фалсификат, еве ви ја оригиналната слика:
21751322_10155853421877932_4799008972981062328_n.jpg

Член од
12 март 2009
Мислења
20.575
Поени од реакции
16.772

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да имаше пасош Гвујо, и тој ќе се сретнеше со Трамп.

Хмм, кога подобро ќе размислам, едно време имаше пасош и една недела мољакаше по Вашингтон да се слика со Хилари, ама не успеа. Потоа ја проколна и Хилари и таа ги изгуби изборите.
:pos:

lider na navodno desno orientirana partija trca po glavniot izbor na demokratite za pretsedatelska trka, krv da ti potece od oci.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ама се гледа дека го кара за СОРОС, ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА И БЕГАЛЦИТЕ.[DOUBLEPOST=1505752743][/DOUBLEPOST]
:pos:

lider na navodno desno orientirana partija trca po glavniot izbor na demokratite za pretsedatelska trka, krv da ti potece od oci.
Пастирот не фаќа лево, десно - само право!

Да напраат анкета по штабовите, 90% абер немаат што е лево, а што десно политички.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom