D
dARK_ElementaL
Гостин
Ако се вратиш неколку страни наназад ќе видиш дека давам дадов идеја да се направи експеримент со брод и телескоп. Неутрални се потребни за тој експеримент зашто ако тимовите се состојат само од хелиоцентрични и геоцентрични. Без разлика што ќе се докаже каква форма е. Пак може едните или другите да излажат.Во случајов неутрален не е позитивна карактеристика, другите барем се трудат да докажат дали е рамна или елипсовидна, бараат информации, знаења, им работи мозокот. Во твојот случај неутрален, значи нешто негативно во еволутивниот циклус
Јасно ми е за нив и не би сакал да губам време со такви пациенти, туку ме замисли твоето видео за 4 димензионалното и рамна земја. Сепак сметам по твоете знаење и читани информации не би требало да си пристапник на тврдењата дека земјата е рамна.
Јасно е дека во се треба да се сомневаш и да ги слушнеш 2те страни, ама во овој случај рамна земја е трагично не е ни смешно.
Зашто црквата би палела луѓе за тврдење дека земјата е топка и дека се врти околу својата оска, зашто НАСА би не лажела за формата на земјата, која причина би ја имала НАСА за тоа тврдење.
Еве за НАСА тврдењето дека температурата на земјата е покачена има докази ДЕКА ЛАЖАТ. Ама причината е што лапаат милиони долари од воведување на данок на CO2.
Овде не гледам причина / корист да лажат.
Ако се докаже дека е рамна, можат елипсоидците да ги убијат рамноземците и да излажат дека е елипсоид. А и обратно. И да се каже на крај дека убиените загинале во несреќа на море. Во денешно време и науката стана фанатизам.
Ете затоа сум неутрален. Јас давам идеи за експерименти. Без разлика каков че биде крајот на експериментот. Мојата цел е да се знае само вистината. Бидејки со претпоставки и теории не се дава вистината. Тоа се само мислења. Најдобриот доказ се добива со експеримент.
Sent from my SM-G318H using Tapatalk