Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Е зато Македонија пропаѓаше, оној кој беше избрран да се справува со криминал, штитеше криминал и криминалци
Се слагам, не може тој што е избран да се справува со криминалци истите да ги ослободува од затвор.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Се слагам, не може тој што е избран да се справува со криминалци истите да ги ослободува од затвор.
затоа и толку го бранеа 5 месеци зврлевски овие од вмро
Спасител нивен.
Па Исус толку не го бранеа негојте ученици и следбеници

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
затоа и толку го бранеа 5 месеци зврлевски овие од вмро
Спасител нивен.
Па Исус толку не го бранеа негојте ученици и следбеници
И за тоа се слагам ама истото го правиш сега и ти и запамти херојски е да критикуваш власт, глупо е да браниш власт.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.857
па дај да видиме отворените истраги по допрен глас од бомбите кои ги направи ОЈО?
викнати на разговор премиер министри, побаран увид во УБК, во документи на министерства
стотици иљади разговори се....
абе тролу папагаалски , ОЈО има почнати истраги кој се на база ДОПРЕНИ судски пресуди од американски суд па ги запра, чека правна помош од ЕУ :facepalm:, работата вук појео магарца

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
абе трол папагаалски , ОЈО има почнати истраги кој се на база ДОПРЕНИ судски пресуди од американски суд па ги запра, чека правна помош од ЕУ :facepalm:, работата вук појео магарца
Затоа и минатата власт претрпе катастрофален пораз, во тек се темелни реформи во партијата, а новата влада во сега слободна македонија создава демократско и праведно општество

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
ех дете неуко, младо право те затворија, ти кладоа превез преку очи и те оставија без знаење и познавање и ти забранија сам да седнеш и нешто научиш

За покренување на кривична постапка потребно е повод и сознанија за сторено кривично дело. Јавниот обвинител и правосудната полиција за сторено кривично дело дознаваат со непосредно забележување, по допрен глас или по примена кривична пријава.
Допрен глас како еден начините преку кои јавниот обвинител дознава за сторено кривично дело е ситуација кога во поширок круг на луѓе се зборува дека е сторено кривично дело, на пример во медиуми и слично, каде се објавуваат податоци од кои може да се заклучи дека е сторено кривично дело.
1.Точно е све што кажа...дека за покренување на предистражна постапка доволен е и допрен глас, но за покренување на обвинител акт дозволени се само докази кои се обезбедени во согласност со Законот за кривична постапка и кривичниот законик, каде е јасно и децидно кажано што смее и како смее да се употребува како доказ....во спротивно зајко ќе требаше да предлага не Закон за амнестија...туку Закон за тотална амнестија бидејќи све живо ќе беше испозатворено. Затоа не мешај предистражна постапка и обвинител акт темелен на законски докази.

2.Второ не сум младо дете...слична возраст сум со тебе,
3.Не сум неук, иако сум дипл.ел.инжењер, Законот за кривична постапка и Кривичниот Закон ги имам положено уште пред 17 години за исполнување на дополнителниот услов во мојата професија.
4.Овие работи не само што не ми ги забранија, туку и САм сум ги учел без помош од никого, и секоја ден учам вакви работи бидејќи мојата професија нужно го бара тоа.

ПС:гледајќи дека ти си 24/7 активен на форумов......изгледа ти си тој што несака дополнително да учи...туку само да ``соли памет``(y)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
1.Точно е све што кажа...дека за покренување на предистражна постапка доволен е и допрен глас, но за покренување на обвинител акт дозволени се само докази кои се обезбедени во согласност со Законот за кривична постапка и кривичниот законик, каде е јасно и децидно кажано што смее и како смее да се употребува како доказ....во спротивно зајко ќе требаше да предлага не Закон за амнестија...туку Закон за тотална амнестија бидејќи све живо ќе беше испозатворено. Затоа не мешај предистражна постапка и обвинител акт темелен на законски докази.

3.Не сум неук, иако сум дипл.ел.инжењер, Законот за кривична постапка и Кривичниот Закон ги имам положено уште пред 17 години за исполнување на дополнителниот услов во мојата професија.
4.Овие работи не само што не ми ги забранија, туку и САм сум ги учел без помош од никого, и секоја ден учам вакви работи бидејќи мојата професија нужно го бара тоа.

ПС:гледајќи дека ти си 24/7 активен на форумов......изгледа ти си тој што несака дополнително да учи...туку само да ``соли памет``(y)
А штo другo му преoстaнувa? Сите штo земaле гoлеми плaти дo 90тa пoсле тoa биле неспoсoбни зa ништo oсвен зa прoдaвaње мудa зa бубрези.Сaмo дa кaжувaaт штo требaлo и кaкo требaлo a вoл у г'з незнaaт дa бoцнaт.Лешпери и лешинaри.Теoретски све знaaт a у прaксa незнaaт врвки нa пaтики дa врзaт.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

Јас сум добро ситуиран господин, можам да си дозволам цел ден да сум на интернет.
На судот е да цени докази, обвинителство врз слушнат глас, прочитано нешто во весник, видено на телевизија, слушнат разговор на улица..... треба да отвори истрага. Ете ОЈО не отвори истрага за грчки Актор, иако имаше и по медиуми и цел народ зборуваше за криминали и перње пари - резултат Македонија изгуби стотици милиони евра поради таа афера која ОЈО можеше да ја спречи со време, денес веќе имаме судски рочишта за иљадници предмети и обвинети од бомбите (значи и обвинителство и суд ги прифатија доказите произлезени од истрага) а кои зврлевски тврдеше дека не постојат, случај Македонска банка каде посои и снимка и сведокот кој е на снимката сакаше да сведочи но зврлевски забрани да се отвара истрага поради тоа што осомничен беше груевски....

Уште 17 години да студираш нема да успееш пошто не ги разбираш работите.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.857
Затоа и минатата власт претрпе катастрофален пораз, во тек се темелни реформи во партијата, а новата влада во сега слободна македонија создава демократско и праведно општество
новото ОЈО ќе покрене обвиненија против Али, Муса, Бучко, Макрадули а и Шугар бејби за митото од Т- Хоме, за кое американски суд правосилно ги осуди митодавателите ???? :confused:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
новото ОЈО ќе покрене обвиненија против Али, Муса, Бучко, Макрадули а и Шугар бејби за митото од Т- Хоме, за кое американски суд правосилно ги осуди митодавателите ???? :confused:
Е пa не си фер сегa.Ние збoриме зa Вмрo ти види ни гo ебеш муaбетoт.Бaш си педер ич не си фер

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Aко те слушнат од штабот ќе те казнат со недела дена недобивање сендвич
Кој беше потписник на сите договори и одлуки за приватизација на Телеком во 2001?
Никола Груевски
Кој зеде 2,5 милиони евра поткуп за та работа?
Сашо Мијалков
Преку која фирма се уплаќани парите за митото?
Аналитико - партиската фирма на ВМРО

Шо мислиш ти зврле будала е да отвара постапки проти шефо и неговото семејство?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.652
Поени од реакции
16.857
Aко те слушнат од штабот ќе те казнат со недела дена недобивање сендвич
Кој беше потписник на сите договори и одлуки за приватизација на Телеком во 2001?
Никола Груевски
Кој зеде 2,5 милиони евра поткуп за та работа?
Сашо Мијалков
Преку која фирма се уплаќани парите за митото?
Аналитико - партиската фирма на ВМРО

Шо мислиш ти зврле будала е да отвара постапки проти шефо и неговото семејство?
се праиш Дебил или навистина си ??
па беше во сите медиуми, пресудата на американскиот суд, за парите од митото кој се носени на Кипарски сметки... некаде 5 милиони евра...
Али отиде кај Бејли да кука дека ова ако се активира ќе значи дестабилизација на Дуи.. по тоа се се умртви а по последната пресуда од УСА ОЈО побара од надлежните од ЕУ правна помош :facepalm:
патем Али и Џафери го тужеа сведокот Богоевски
а оваа афера е и во Црна Гора, ќерката на Мило е директно умешана
Зврлевски денеска одби да зборува за истрагата за вториот случај, што го води ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција, а е поврзан со постапката што се водеше пред правосудните органи во САД и беше отворен откако јавно беше објавено сведочењето на поранешниот директор на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК) Слободан Богоевски пред Окружниот суд во Њујорк, во кое тој тврди дека поранешните директори на „Маѓар телеком“ дале по 2,5 милиони евра поткуп на тогашниот премиер Владо Бучковски и на функционерите на ДУИ Али Ахмети и Муса Џафери, за да не влезе друг телекомуникациски оператор во Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom