Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Е сеа со Ванчо, не знам зошто ако не го бива ќибрит да продаде како велиш, Кочо на прес го седнал до него, тоа да му даде на тежина ми делува мене, не знам за тебе.
Не значи дека ако можеш да продадеш кибрит можеш да водиш фабрика за производство на истите.
Па нормално е да имаш советници, збориме кој да биде Лидер. Некој го бива за советник, ама стави го за лидер нема шанси. Еве Грујо имал преку 50 советници и пак идел кај гатачка. Боље да не ги плаќал тие 50тина.

Теоријата/знаењето е богатство, но праксата е клучот за тоа богатство.
Кочо или било кој почесен бизнисмен имал падови во работењето, се сретнувал со најразлични проблеми и морал да ги решава и на тој начин да се издигне. Значи свесен е какви се непотребни државни пречки има.
Ванчо седејќи на факултет и само со зборење незнам на каков проблем наишол во животот, значи не го омаловажувам знаењето негово, ама дали предавал или не предавал плата ќе добие. Треба одлучност, одговорност и снаодливост во реален сектор. А од тебе зависи дали дома утре ќе им донесеш леб на маса или масерати во гаража :D .
Е тоа е разликата од реален сектор и теорија.
Разликата од Харвард и нашиве е што Харвард универзитетот знаењето што го дава и во пракса го практицира, односно заработува со инвестиции, берза, фирми.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.383
Поени од реакции
24.091
Мислја, че Б'лгарија трјабва да се оттегли от договора за "доброс'седство" т'ј като тој не се спазва от вардарско-македонска страна.И трјабва да ви блокира за членството к'дето и да е докато не се види истинската историја в учебниците и не спре антиб'лгарската пропаганда и всеки б'лгарин којто иска да може да пише свободно на вардарско-македонски форум.[DOUBLEPOST=1505896066][/DOUBLEPOST]
Много с'м весел след като от нјаколко месеца с'м без работа заради човек "клати врата земи плата".
Е сега ми побуди измешани чувства. Незнам дали да те жалам или да се радвам.
А да инаку си во пораво за првиот дел. Потполно се согласувам со тебе околу тоа.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Па нормално е да имаш советници, збориме кој да биде Лидер. Некој го бива за советник, ама стави го за лидер нема шанси. Еве Грујо имал преку 50 советници и пак идел кај гатачка. Боље да не ги плаќал тие 50тина.

Теоријата/знаењето е богатство, но праксата е клучот за тоа богатство.
Кочо или било кој почесен бизнисмен имал падови во работењето, се сретнувал со најразлични проблеми и морал да ги решава и на тој начин да се издигне. Значи свесен е какви се непотребни државни пречки има.
Ванчо седејќи на факултет и само со зборење незнам на каков проблем наишол во животот, значи не го омаловажувам знаењето негово, ама дали предавал или не предавал плата ќе добие. Треба одлучност, одговорност и снаодливост во реален сектор. А од тебе зависи дали дома утре ќе им донесеш леб на маса или масерати во гаража :D .
Е тоа е разликата од реален сектор и теорија.
Разликата од Харвард и нашиве е што Харвард универзитетот знаењето што го дава и во пракса го практицира, односно заработува со инвестиции, берза, фирми.
Нека води со пример, пошто си по праксата, нека се откажат неговите фирми од државниот колач, дури и од позиција на подизведувачи. Па нека биде лидер, алтруизам со дела. Жими мајка не важи поќе.
Вака празна слама муабети.
Чудно како од една страна режим, а овој се реализирал за време на истиот, од друга пак 90% од реализацијата извозно ориентирана а уште не седнат државни тендери и концесии, дај бе не се заебавајте.

Снаодливост, искуство па уше и лидерство, полека, МКД е ова. Тоа во превод шо значи кај нас?

Напишав Лондонска школа за економисти, мислев на London school of economics, ти напиша Харвард, Harvard University е во САД.
Процедурално ова :)

Пак мешаш баби и жаби кога споредуваш, и не го сфати контекстот, Ванчо беше наведен во контекст на персонално решение, инцидентно, склоп на околности а и добри колумни во Утрински, не е баш љубител на кејнесианизмот :) и не од аспект на универзитетски професор, а Лондонската школа беше наведена во поглед на образование без искуство, едно без друго дека не оди, значи јас ја сфаќам твојата поента, ама ти мојата не.[DOUBLEPOST=1505897870][/DOUBLEPOST]
Е сега ми побуди измешани чувства. Незнам дали да те жалам или да се радвам.
А да инаку си во пораво за првиот дел. Потполно се согласувам со тебе околу тоа.
Тоа со чувствата ти е дека не чини народо, чурук менталитет :) а златни политилари иаме бе, писание да тргат мака со овој народ ;)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Џабе му е се ако секој ден не го возат на школо со службен блиндиран мајбах од миљон евра со уградени екрани иа седишта како додаток за деца

НГ: Да… ја ги видов сите три пошто овој го одвоив, тој терај го, ќе видиш таму што треба, фул све…
ГЈ: Да де… па затоа и да видам попрецизно да биде ко шо треба ахах..пратете ми го вие…
НГ: И битно ми е позади, позади да има екрани… коа се возам со маливе…
ГЈ: Да да да…нема проблем, таму имаше у тој јас, се сеќавам и јас го листав, нема пробчем тој ќе го напраиме…
НГ: Друго ќе видиш тој е фул као за….
ГЈ: Да де да, не, не, не океј си е…
НГ: …се знае тоа…
Женa прегaзенa oд мoтoр нa улицa Мaкедoнијa :facepalm: Сaмo ти прoдoлжи дa сееш oптимизaм декa ке не биде.Акo некoј стрaнец дoзнaе кoјa е улицa Мaкедoнијa ке мисли декa тoa билo терoристички нaпaд

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Женa прегaзенa oд мoтoр нa улицa Мaкедoнијa :facepalm: Сaмo ти прoдoлжи дa сееш oптимизaм декa ке не биде.Акo некoј стрaнец дoзнaе кoјa е улицa Мaкедoнијa ке мисли декa тoa билo терoристички нaпaд
Mинистер за мотори одма да даде оставка, да се распишат парламентарни избори, да се укини СЈО, и да се направи сојуз со Русија!!

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Mинистер за мотори одма да даде оставка, да се распишат парламентарни избори, да се укини СЈО, и да се направи сојуз со Русија!!
Не oбвинувaм јaс институции,ти кaжувaм декa зa држaвa требa нaрoд,истo кo штo зa зелник требa тестo

S

silmarillion

Гостин
Па друже ако Мијалков не е капацитет, незнам кој е. Толку фирми да контролираш во Македонија стварно треба да си струја :D
Паметните бизнисмени, ретко кои дозволуваат децата од почеток да бидат во нивните фирми, прво ги праќаат во други фирми.
И што има лошо децата ако се во странство. Ако таму се снајде значи колку толку го бива. Овде паразит може да стане.
Кој црн капацитет. У кој бизнис влезе сите изрикаа. Вклучувајќи и РМ ако ја гледаме ко бизнис. Рикардо Рикавела!

На страна тој муабет, кога влагаш у политика веќе не си ни уметник ни бизнисмен ни доктор, него политичар и имаш општествена јавна функција и одговорност.

Паметните бизнисмени не влагаат у политика. Поготово не во земја во транзиција. Тие што го прават тоа ги викаме криминалци.

V

viktora

Гостин
Врати се во 2006та и почни да ги сереш ВМРО во наредните 11 години а не да се криеш ко опортунистичка пичка па можда ќе дојдеш на мое ниво.
Не дај боже да дојдам на твое ниво.Инаку ВМРО сум го пцуел и уште го пцујам.Но повеќе СДС ги терам у пм и ти ја разбирам маката.Затоа си депресивен.

S

silmarillion

Гостин
Не дај боже да дојдам на твое ниво.Инаку ВМРО сум го пцуел и уште го пцујам.Но повеќе СДС ги терам у пм и ти ја разбирам маката.Затоа си депресивен.
Абе маме им еба од пцуење ене неможат да се састават од тебе. Да заслужуваше да ти пуштам слика у моментов да видиш како лечам депресија...али ај теши си се :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не oбвинувaм јaс институции,ти кaжувaм декa зa држaвa требa нaрoд,истo кo штo зa зелник требa тестo
Тој истио народ ко ќе замини шветска германија норвешка америка... како си пази на прописи закони работни времиња, и одма се прилагодува на обичаи и норми.
Не е до народот, системот треба да се менува

Член од
12 март 2009
Мислења
20.653
Поени од реакции
16.859
Тролу полтронски, знаеш ли каде е улица Македонија ???
тешкоповредена е 70г жена од Данска
http://tocka.com.mk/vesti/245119/motociklist-povredi-zena-na-ulica-makedonija
Министер на МВР да си даде оставка, а кој го заболе за безбедноста на граѓаните а МВР го злоупотребува за изборни цели, не му е првпат, истото како заменски министер го правеше

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Инаку ВМРО сум го пцуел и уште го пцујам.
Дудлање се вика ова твоево...пцуење е друга работа.

Инаку ВМРО ниеден Македонец не смее да го пцуе, а дпне секој што е вистински Македонец треба да го сере.[DOUBLEPOST=1505903511][/DOUBLEPOST]
Тролу полтронски, знаеш ли каде е улица Македонија ???
тешкоповредена е 70г жена од Данска
http://tocka.com.mk/vesti/245119/motociklist-povredi-zena-na-ulica-makedonija
Министер на МВР да си даде оставка, а кој го заболе за безбедноста на граѓаните а МВР го злоупотребува за изборни цели, не му е првпат, истото како заменски министер го правеше
брколинда си дае оставка коа зекиров го прегази дедоно на Партизанска? Или урко коа сврте на пуна и загина дечкото со моторот? Или за сообраќајката во која загина Петар Милошевски голманот, а у затвор отиде невин човек што прописно осветлен и со прописна брзина си возел во своја лента?

А?

V

viktora

Гостин
Абе маме им еба од пцуење ене неможат да се састават од тебе. Да заслужуваше да ти пуштам слика у моментов да видиш како лечам депресија...али ај теши си се :)
Само да знаеш колку ме заболе дали ми веруваш или не.И затоа ти пишав дека не сум стигнал до твое ниво.Кога ќе паднам во депресија тогаш ќе те прашам како се лечи за сега фала му на господ.[DOUBLEPOST=1505904689][/DOUBLEPOST]
Дудлање се вика ова твоево...пцуење е друга работа.

Инаку ВМРО ниеден Македонец не смее да го пцуе, а дпне секој што е вистински Македонец треба да го сере.[DOUBLEPOST=1505903511][/DOUBLEPOST]
брколинда си дае оставка коа зекиров го прегази дедоно на Партизанска? Или урко коа сврте на пуна и загина дечкото со моторот? Или за сообраќајката во која загина Петар Милошевски голманот, а у затвор отиде невин човек што прописно осветлен и со прописна брзина си возел во своја лента?

А?
Ти ли најде да збориш за ВМРО и за правите македонци опинок еден :vozbud:
Човек кој верува дека македонската историја започнува од 91г збори за патриотизам.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ти ли најде да збориш за ВМРО и за правите македонци опинок еден :vozbud:
Човек кој верува дека македонската историја започнува од 91г збори за патриотизам.
Добро ти пишуваше лудион татар - т'пав си :D
Кај сум го напишал ова од 91-ва бе?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кога ќе паднам во депресија тогаш ќе те прашам како се лечи за сега фала му на господ.
Еден сендвич со посебна салама и ќе ти помине депресијата. За тебе не треба многу.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom