Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
Зошто егзистираш уште?
Сигурно и твоите родители си го поставуваат истото прашање за тебе.[DOUBLEPOST=1505850018][/DOUBLEPOST]
Пресмешно пресмешно. Едино поретардирано од ПиАр-от на Заев, е обидот на разни вмројни франкфурт мафија мпз-а да го исмејат настанот. Сеа сфаќам зашто Бетмен е купен али има човекот многу работа.
Ти што мислиш дали треба да се исмејува настанот или не?Јеб га,типот ни 40 стотинки не се задржа со Заев а црпнативе испаднаа со изјави за што разговарале.Самиот црпко на ФБ се пофали што дискутирал.Не си глупав и ти самиот сфаќаш дека за брзо време ќе ги надминат вмровциве во фотошопови,филувани вести и остали страња.Разликата е на едните им требаа 11г а на другиве 11 месеци.

Последно уредено од модератор:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
додека претходните анкети на ИРИ одразуваа вознемиреност и песимизам во врска со стабилноста на Македонија, процентот на граѓани кои ја опишуваат внатрешната политичка ситуација како „мирна и стабилна“ скокна драстично - од 5 проценти во март, на 44 проценти во август годинава. Надежите за интеграции и условите кои водат кон тоа - решавање на спорот за името (42 отсто) политичка волја од страна на ЕУ за прием на РМ (24 отсто), спроведување на реформите (16 отсто) и сите претходно наведени (13 отсто), индицираат дека расте оптимизмот кај граѓаните, дека се отфрлаат демагогошките застрашувања за „губење на државата, виткање на р' бетот“ и други квазипатриотски тези.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.439
Поени од реакции
5.486
Добро ве гледам тука сите дискутирате со @Let 3 знаете дека е вработен во влада и дека зима 35.000 денари за да ви повраќа тука на форум ?
Него го заболе цев за вас и државата или за правда се додека му легнуваат тие 35.000 денари месечно на сметка.
Мене ми кажаа дека плаќаат околу 18.000ден. Остваруваш контакт со одредено лице кое ти дава насоки.
Предуслов е да имаш голем круг на пријатели на социјалните мрежи и тоа да се ликови од повисокиот круг. Актери, Музичари, Професори, Јавни лица....
Мој познаник сакале да го врбуваат да седи 8 саати на интернет и да врши активен маркетинг.... Замислете па која пара се слева кај ликови како Сашо Тасевски... Лик кој за време на жешката пролет ми излагаше по 3 пати неделно на Facebook зашто се некој ке направеше share на неговите сочни изјави ама така функционира тоа. Ќе си седиш 8 сати на Кајгана Случувања во Македонија ќе ти биде на homepage на browser и ќе шириш агресивна кампања со цел дека тој третиот неутралниот што ќе влезе на темата ќе рече. "Хммм арно збориш брату"

B

Bafra

Гостин
Да, со таков премиер и дури тогаш ќе биде полнокрвна социјалдемократска Влада.

Ништо повеќе од советодавна улога за било кој претприемач во вака мала земја.

Не ми се јасни само оние кои се топкаа од земја за Трансмет, а од друга страна Фероинвест е сосема во ред, тоа е таа некоја вонстандардна перцепција шо ние обичните граѓани не можеме да ја имаме.
Тоа се тие големи умови.

Нема врска, не разбираш ти, тоа е симбол на граѓанското опшество, обединувањето... ;)

........................

Споредуваш Фероинвест кој 90% му е извоз и Трансмет кој 90% му е државни тендери :aplauz::aplauz:

Најдобро да ги затвориме приватните бизнисмени и државата на нивно место да ги води фирмите. И така државата се има покажано како успешен менаџер, сите јавни и државни фирми се во позитива (y)

Пази викаш советодавна а водач да биде некој торко без искуство. Дали би идел на операција кај некој што само учебници читал а пракса ниту видел ниту имал ????

Ах тој социјализам :facepalm: .

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мене ми кажаа дека плаќаат околу 18.000ден. Остваруваш контакт со одредено лице кое ти дава насоки.
Предуслов е да имаш голем круг на пријатели на социјалните мрежи и тоа да се ликови од повисокиот круг. Актери, Музичари, Професори, Јавни лица....
Meне ми се приатели на фејзбук Канго и Мелита
Има шанси да ми платат и мене?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Споредуваш Фероинвест кој 90% му е извоз и Трансмет кој 90% му е државни тендери :aplauz::aplauz:

Најдобро да ги затвориме приватните бизнисмени и државата на нивно место да ги води фирмите. И така државата се има покажано како успешен менаџер, сите јавни и државни фирми се во позитива (y)

Пази викаш советодавна а водач да биде некој торко без искуство. Дали би идел на операција кај некој што само учебници читал а пракса ниту видел ниту имал ????

Ах тој социјализам :facepalm: .
Сеа баш тендерот во ЕЛЕМ и изградбата на мали хидроцентрали му е се за извоз :bravobe: и на Трансмет тендерите беа формално правно чисти, патем речено.
Чудо едно како се исти понудувачи со горе долу приближни цени, за сега драстичен пад да има на понудите, тоа е тоа влијание.
За тие пари, чисто се соменвам дека нема да се искористи позицијата, кој ќе докажи сега сега за изминатите тендери како се создале такви околности? Горе долу знаеме, ама може некој тоа на суд да го истурка?

Колку само банализираш, никој не спомна затворање на приватните бизниси, уште помалку државата да ги води, се работи за креирање на услови за фер игра, ти е еве како апла капиталист, либертаријанец се декларираш на други теми читам, треба да знаеш шо е пазарна економија.
Никој не го спори тоа како го стекнал капиталот, проблемот е судир на интереси, за вака мала земја ептен голем.

Водачот е добар колку и ентуражот т.е советниците, ако искрено сака да помогне без зголемувања на сферата на влијание од моменталната позиција, може токму од таа советодавна, вака не е баш нај, нај.
Никој без стажирање и пракса не стигнал да прави операција, ептен кога е аџеле само работата, а сега како гледам не е.
Мене лично ме загрижува некој со такво искуство, поткован на таа позиција, ретроспективно и Минчо Јорданов ја имаше истата во една Влада на СДСМ, не така одамна.

И да, социјализам, Скандинавски.

B

Bafra

Гостин
Сеа баш тендерот во ЕЛЕМ и изградбата на мали хидроцентрали му е се за извоз :bravobe: и на Трансмет тендерите беа формално правно чисти, патем речено.
Чудо едно како се исти понудувачи со горе долу приближни цени, за сега драстичен пад да има на понудите, тоа е тоа влијание.
За тие пари, чисто се соменвам дека нема да се искористи позицијата, кој ќе докажи сега сега за изминатите тендери како се создале такви околности? Горе долу знаеме, ама може некој тоа на суд да го истурка?

Колку само банализираш, никој не спомна затворање на приватните бизниси, уште помалку државата да ги води, се работи за креирање на услови за фер игра, ти е еве како апла капиталист, либертаријанец се декларираш на други теми читам, треба да знаеш шо е пазарна економија.
Никој не го спори тоа како го стекнал капиталот, проблемот е судир на интереси, за вака мала земја ептен голем.

Водачот е добар колку и ентуражот т.е советниците, ако искрено сака да помогне без зголемувања на сферата на влијание од моменталната позиција, може токму од таа советодавна, вака не е баш нај, нај.
Никој без стажирање и пракса не стигнал да прави операција, ептен кога е аџеле само работата, а сега како гледам не е.
Мене лично ме загрижува некој со такво искуство, поткован на таа позиција, ретроспективно и Минчо Јорданов ја имаше истата во една Влада на СДСМ, не така одамна.

И да, социјализам, Скандинавски.
Судир на интереси :D абе само република и курир да се читало.. ако не е судир на интереси ќе биде лобирање, тогаш подобро ќе се чуствуваш...
Пак ќе кажам, НЕИСКУСЕН да поставиш, ќе му префрлат пари на офшор и ќе направи уште поголеми штети успат. Ѕинго цел живот од позадина нечесно се богати ама тоа нема да прочиташ и нормално не ни резонираш.
Со тоа знаење и искуство што го има Кочо испод чест би било да советува и губи време со некој.
Подобро ќе беше хидроелектраните на странци сите да се дадат и профитот цел кај нив. Наш не дај боже да се збогати. Сами сме си непријатели со ова размислување.
Колкави им станаа сметките на сите претходно што беа,тоа треба да се запрашаш, да кажеше против Шеќерка ќе те подржев ама некој кој 15 год работи приватно :neetaka:

Никој без стажирање и пракса не стигнал да прави операција,
Е во политиката дај баш кажи КОЈ политичар од прв ешалон има стажирано во приватен сектор ? И од сдс и од дпмне ?
Бранко има нешто ситно, Љубче знаеме филозов, Бучко само теорија, Грујо теорија, Мијалков единствен кој разбира бизнис и од снимките најпаметни коментари имаше :D
Диме, Тодоров, Кире Наумов итн итн еден стаж што имаа :P .
Затоа не филозофирај, не фантазирај и остај весниците.

Скандинавски социјализам од што е многу добар затоа 90% бизнисмените сметки имаат во странските даночни оази.
Норвешка населението не е задолжено, немаат кредити,сите живеат во куќи и секој член има автомобил. :toe:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.120
Скријте се у дупките и ќутите.
предавнички гомна
Војводата што цело срце го даде за ВМРО за одма кога не виде никаков ќар од тоа им го сврти грбот и замина кај душманите ги нарекува другите предавнички гомна. Човекот кој нема газда ама нема ни мадиња да праша што бидна со едно многу специфично ветување за кое го потеше и потеше најде за другите да збора какви се.
Дечкото кој тука се испостра за сите пари во една друга тема и не најде за сходно барем да признае дека ете згрешил и го насанкале како мало дете најде за другите да збора да се скријат во дупка.
Не бе Берик ти си за во дупка криење само уште се немаш сетено.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
@мкд владе

Доста бе со тие војводи, остај ги на мира нека почиваат луѓето, не мора да ги споменувате секогаш за да се извлечете од криминалите, имајте малку осет.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.120
И ова да се исполни владе, пак ќе се подјебавате едни исти. Јас не реков да прекинете да се жалите за ветени и неостварени работи, јас реков индиректно дека жално делувате што се исмејавате со укинувањето на РДТ а да мавне човек срч на форумов, ако не најде едно 50 поста од последниве 3 месеца кукање за РДТ ќе се прекрстам во Донка.
За воља на вистината нити еднаш немам збор речено за РДТ и за скоро ништо што направила новата влада, но искрено ова со РДТ е стварно за подјебување. Некој тука го претстави како незнам какво остварување и некоја незнам каква придобивка и бенефиција. Две пакети цигари заштеда или две експреса месечно. Јака работа нема што. Затоа беше ваквата реакција и од мене и од некој други. Ако си збораме реално тогаш што да речиме за легализирањето на дивоградбите каде луѓето заштедија иљадници евра. Кога ке споредам две пакети цигари со тоа стварно е за подјебуење работата. Колку била паметна таа одлука или не незнам процени сама но незнам дали си запознаена но рокот за легализирање на дивоградби ќе се продолжи после јануари за тој што не успеал да поднеси. Ова ти го кажувам чисто онака за да знаеш да не се истрачаш па да ја наречиш таа мерка популистичка на старата влада пошто ако е така тогаш и на новата е популистичка. Ако чинела тогаш ке чини и сега и обратно.
За минималната плата од 500 евра незнам која будала би поверувала во такво ветување но сепак беше ветување и нормално е да се повикуваат на тоа кога на некои тоа им беше еден од главните аргуметни. Јас лично сум воопшто да нема загарантирана минимална плата туку пазарот сам да си го регулира тоа, остај што ете во Скопје незнам искрено кој се нафаќа или се крсти за таква плата да работи. Во Битола неможеш да најдеш таков а не пак во Скопје а каде каде сме разлика во стандард во плати. Односот чинам е еден спрема три или тука некаде барем јас колку што сум во тек.[DOUBLEPOST=1505859170][/DOUBLEPOST]
@мкд владе

Доста бе со тие војводи, остај ги на мира нека почиваат луѓето, не мора да ги споменувате секогаш за да се извлечете од криминалите, имајте малку осет.
Дали ти воопшто знаеш за кој станува збор или кој е војводата во случајот?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Судир на интереси :D абе само република и курир да се читало.. ако не е судир на интереси ќе биде лобирање, тогаш подобро ќе се чуствуваш...
Пак ќе кажам, НЕИСКУСЕН да поставиш, ќе му префрлат пари на офшор и ќе направи уште поголеми штети успат. Ѕинго цел живот од позадина нечесно се богати ама тоа нема да прочиташ и нормално не ни резонираш.
Со тоа знаење и искуство што го има Кочо испод чест би било да советува и губи време со некој.
Подобро ќе беше хидроелектраните на странци сите да се дадат и профитот цел кај нив. Наш не дај боже да се збогати. Сами сме си непријатели со ова размислување.
Колкави им станаа сметките на сите претходно што беа,тоа треба да се запрашаш, да кажеше против Шеќерка ќе те подржев ама некој кој 15 год работи приватно :neetaka:
Сега дека напиша курир и република правиш некој обид да ме етикетираш?
Еве стартно, на прес веројатно од денес, десно од Анѓушев седеше Ванчо Узунов, ич нема да ми смета да се направи рокада?!
Правиш безврска споредби, никој не го стави во ист кош со Ѕинго, никој не кажа дека е нискусен, олигарх, еве секоја чест на неговите претприемачки способности, и пак да се навратам на поентата, ако сака само искрено од некој алтруистички побуди, претприемач со предаторски инстинкт да помогне, може тоа да го направи од советодавна улога, може многу да придонесе, сигурен сум.
Не ја води дискусијата во правец на политичка препирка, ти веројатни читаш курир и република, па потоа депешеа на плусинфо и либертас и реплицираш.
Никој не ги спори тендерите во ЕЛЕМ или изградбата на мини ХЦ, нека бидат во негови компании, домашни да речам, ама и тоа о позицијата во една мала земја како нашата мене не ми стои.
Не е прашање што знаеме, прашање е што од тоа може да се докаже на суд, еве кој ќе докаже за тендерите под кои околности и како се одвивале?
Исто и сега.

Е во политиката дај баш кажи КОЈ политичар од прв ешалон има стажирано во приватен сектор ? И од сдс и од дпмне ?
Бранко има нешто ситно, Љубче знаеме филозов, Бучко само теорија, Грујо теорија, Мијалков единствен кој разбира бизнис и од снимките најпаметни коментари имаше :D
Диме, Тодоров, Кире Наумов итн итн еден стаж што имаа :P .
Затоа не филозофирај, не фантазирај и остај весниците.

Скандинавски социјализам од што е многу добар затоа 90% бизнисмените сметки имаат во странските даночни оази.
Норвешка населението не е задолжено, немаат кредити,сите живеат во куќи и секој член има автомобил. :toe:
Пак мешаш баби и жаби, никој не го стави дотичниот во ист кош со гореспоменатите, поентата е да не се повтори, тоја постави теа дека неговите претходници имале блиски роднини и пријатели како параван за нивни фирми, спомна и офшор компании и сл, за разлика од нив тој кажа дека е транспарентен и дека нема ништо незаконско кај неговите фирми и начинот на функционирање и развој, а со тоа никој не спори, не знам шо беше целта, поентата е дека со совјот капитал веќе има сфера на влијание, одредена моќ, сега се прави уште поголема концентрација на истата, тоа е проблемот. А веќе ја има, тоа е факт.

Е сеа едноставно, колкав дел од населението во Скандинавските земји има оф шор сметки, компании и избегнува плаќање даноци?
Не секој бара многу капитал и не знам шо, јас сум сигурен дека нас да не доведат во догледно време на ниво на Словенија, на нотар добар дел од гласачите би поднеле нотарски заверени изјави дека прифаќаат корупција од страна на државни фунцкионери.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.120
Па нема да има ТВ програма. Не знам дали ти кажаа но преку антена повеќе во Македонија не се емитува програма, се оди преку кабли. Ако откажат кабловските - нема телевизија, нема ни МРТВ ни потреба да се финансира
Е за ова прв пат слушам. Оти бе не кажвате вакви работи :mad:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom