Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
барем ќе се прекине со тапацирањето а до кај е рдт ххххххххххххххххххххххххххх

V

viktora

Гостин
@viktora
А Хорхе се поздравил намигнувајќи hahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Инаку :
Петре Шилегов
пред 39 минути ·

Укината радиодифузна такса !!!

Сега ако сте прави патриоти од ДУПМНЕ идете пак плаќајте сметки од таксата, онака патротски да се истакнете.

Сто и кусур денари во месецот изгледа многу работа би ти завршиле.Гарант во Сенатор оставаш пола плата ама РДТ битно ја укинале.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Сега за сега, новава власт е едно 50.000 пати боља од прошлата, за понатаму ќе видиме.
(да ми кажувал некој пред едно дваесетина години, дека некад ова ќе го кажам за ВМРО и СДСМ, ќе го сметав за улав)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.120
барем ќе се прекине со тапацирањето а до кај е рдт ххххххххххххххххххххххххххх
Е то да.[DOUBLEPOST=1505821148][/DOUBLEPOST]
Сега за сега, новава власт е едно 50.000 пати боља од прошлата, за понатаму ќе видиме.
(да ми кажувал некој пред едно дваесетина години, дека некад ова ќе го кажам за ВМРО и СДСМ, ќе го сметав за улав)
А тек само 100 дена поминаја. За 4 години кај ке ни биди крајот.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечки мислам дека е во ред да намалите со канцерот доскочици за РДТ, потевте 3 месеца абе кај е РДТ да се укине, кај ова, кај она, сега се укина и одма доскочици, во ред е, никој не вика дека богатство се заштедува ама како што се вети, се укина. Move on.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.120
Се надевам што подалеку од твојон газда.
Јас колку што се сеќавам ти сам си имаш кажано тука јасно и недвосмилсено дека си бил член и симпатизер на ВМРО и си ги гласал, спрема тоа тој ти е газдата. Џабе се чукаш по гради .

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Многу си грешка. За да се оди на нови парламентарни избори треба да се распушти собранието.

"Собранието се распушта ако за тоа се изјасни мнозинството од вкупниот број пратеници"

Исто така од уставот:

"Претседателот на Република Македонија е должен во рок од десет дена од конституирањето на Собранието мандатот за состав на Владата да го довери на кандидат на партијата, односно партиите што имаат мнозинство во Собранието".

Колку што гледам мнозинството во Парламентот формира влада. Пробаа и некои други( *Wink wink*) да формираат влада, ама не бидна работата, немаа мнозинство. Џаба прецедникот им даде мандат, немаа доволно пратеници. То е то.
Во ред. Но постапката не е дефинирана. За да даде мандат треба да има законски исполнети услови. Како пред претседател некој/некои ќе има мнозинство? Како ќе докаже. Нема предвидено такво нешто. Секој ќе може да декларира. Обиди се да ме разбереш. Не ми е целта некого да нападнам или бранам. Муабетот ми е дека треба да се прецизира законски за да нема кавги при формирање на влада, мнозинства, мандати... итн. Пречувствителна работа е.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Сто и кусур денари во месецот изгледа многу работа би ти завршиле.
Беше ветено, а сега и сторено.
Тоа е плус за оваа влада што се обидува да ги намали трошоците на граѓаните, макар станувало збор и за 100 денари.
А ти напишав и во постот погоре , како прав патриота прапрапрапрапправнук на Александар Велики иди у УЈП и побарај да бидат одделувани лично твои средства за да се финансира МРТ.

А спомена горе нешто плата и сенатор, прво не работам за плата а ова второво никогаш не сум го посетувал. ;)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@viktora
А Хорхе се поздравил намигнувајќи hahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Инаку :
Петре Шилегов
пред 39 минути ·

Укината радиодифузна такса !!!

Сега ако сте прави патриоти од ДУПМНЕ идете пак плаќајте сметки од таксата, онака патротски да се истакнете.
Јас платив за цела година. Се за Македонија. Сега можеби ќе добиеме заушка од ЕУ, ја прекршивме нивната препорака. Можеби ќе биде и фактор плус со кој ќе не дефинираат како држава со законски целосна зависност на медиумскиот јавен сервис од власта.[DOUBLEPOST=1505821960][/DOUBLEPOST]
... Покрај од Буџетот, МРТ ќе се финансира и од други средства, односно од приходи на кабелските оператори...
А ако откажат кабелските?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.396
Поени од реакции
24.120
Дечки мислам дека е во ред да намалите со канцерот доскочици за РДТ, потевте 3 месеца абе кај е РДТ да се укине, кај ова, кај она, сега се укина и одма доскочици, во ред е, никој не вика дека богатство се заштедува ама како што се вети, се укина. Move on.
А кога ќе се сетам како некој дечки тука го потеја со години и години за разноразни глупости. Како бе не се сети тогаш да им порачаш да намалат со потењето.
А кога сме кај ветувањата на Заев има тука уште многу многу за потење дури да дочекаме да се исполни ветеното.
Прво што ми текнува е таа фамозна 500 евра плата што беше ветена и секако на војводата најомиленото ветување кој иако нема газда нема ни мадиња да спомни и да праша што бидна со ветувањето за Смилковско.
Ете @Beric Dondarrion да не речиш заборавив.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
А кога ќе се сетам како некој дечки тука го потеја со години и години за разноразни глупости. Како бе не се сети тогаш да им порачаш да намалат со потењето.
А кога сме кај ветувањата на Заев има тука уште многу многу за потење дури да дочекаме да се исполни ветеното.
Прво што ми текнува е таа фамозна 500 евра плата што беше ветена и секако на војводата најомиленото ветување кој иако нема газда нема ни мадиња да спомни и да праша што бидна со ветувањето за Смилковско.
Скријте се у дупките и ќутите.
предавнички гомна

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Во ред. Но постапката не е дефинирана. За да даде мандат треба да има законски исполнети услови. Како пред претседател некој/некои ќе има мнозинство? Како ќе докаже. Нема предвидено такво нешто. Секој ќе може да декларира. Обиди се да ме разбереш. Не ми е целта некого да нападнам или бранам. Муабетот ми е дека треба да се прецизира законски за да нема кавги при формирање на влада, мнозинства, мандати... итн. Пречувствителна работа е.
Да, да те разбирам, дека пазар е тоа, па може да се мисли на мнозинство крушки, јаболка, банани. Зависи до сезоната. Да е зимно време гарант нема да се бара мнозинство лубеници. Ептен е тоа флуидна материја и за жал во државава не постојат правни експерти кои би можеле да дадат мислење за ситуацијата. Ниту државава има искуство со формирање мнозинство. Небулозна ствар е тоа.

Пробај да ме разбереш, тресеш зелени.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Сто и кусур денари во месецот изгледа многу работа би ти завршиле.Гарант во Сенатор оставаш пола плата ама РДТ битно ја укинале.
Плаќај си ја бе ако сакаш, никој не може да те запре да донираш на сметка на МРТ.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И ова да се исполни владе, пак ќе се подјебавате едни исти. Јас не реков да прекинете да се жалите за ветени и неостварени работи, јас реков индиректно дека жално делувате што се исмејавате со укинувањето на РДТ а да мавне човек срч на форумов, ако не најде едно 50 поста од последниве 3 месеца кукање за РДТ ќе се прекрстам во Донка.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да, да те разбирам, дека пазар е тоа, па може да се мисли на мнозинство крушки, јаболка, банани. Зависи до сезоната. Да е зимно време гарант нема да се бара мнозинство лубеници. Ептен е тоа флуидна материја и за жал во државава не постојат правни експерти кои би можеле да дадат мислење за ситуацијата. Ниту државава има искуство со формирање мнозинство. Небулозна ствар е тоа.

Пробај да ме разбереш, тресеш зелени.
ОК, филозофирај и понатаму. Нормален разговор го квалификуваш вака. Филозофирај кога немаш друга професија. И јас сум се фатил да разговарам со безличен човек, неук. Секоја ти чест.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom