Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Profilot na liçnost kako Gero, poveće nalikuva deka utre ke mu pojdi so kameri i novinari otkolku za tepanje.

Ili so policija zad nego...plus toa kamerite..
A ти еден јуначки профил, чудо едно. Не кажуваше еднаш дека некој професор и ги месел цицките на твојата женска, а ти ништо не си направил бе јуначино?

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
A ти еден јуначки профил, чудо едно. Не кажуваше еднаш дека некој професор и ги месел цицките на твојата женска, а ти ништо не си направил бе јуначино?
Јуначиште ,од лозата на Александар Македонски.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Беа педерчина сега се курвичина.И бугариве почнаа да ги шупчар дека би го примиле за евро плус
A sto imas ti protiv bugarite.Barem tie od SDSM popametno izigraa otkolku vie od DPMNE koi ste teski srbomani,sram ste za istoriskoto VMRO.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Profilot na liçnost kako Gero, poveće nalikuva deka utre ke mu pojdi so kameri i novinari otkolku za tepanje.

Ili so policija zad nego...plus toa kamerite..
А на шо личи у цивилизирана земја да се буфтаат двајца старци бе Ѓоко, ај објасни ми? И што ќе решат тие двајца мајмуни.
Нели ви е вака срамота со ваков средношколски речник да се препуцаваме преку фејсбук, разноразни крмаци, миленковци, јанковци да водат „дијалог“? Ова е сериозен примитивизам. Школувани, цивилизирани луѓе се разбираат со разговор.
Друго е она јас што зборам дека паторот требаше да погине. Народот за свое добро има право и (според мене) обврска така да постапува со тие што му газат на слободата, му го крадат лебот, му ја затвараат устата.
И наместо тоа, паторот прати говнари у маички НДХ (НДХ еееееј) да идат (демек) да го убијат Заев. Оној што нема муда на девојче да се развика, не па ќе убивал.
Ликови што заслужија смрт со линч се само припадници на кланот на фамилијата, ама тој момент пројде, таа енергија тогаш требаше така да се канализира, а овие се двајца обични лигуши што не заслужуваат внимание. Не знам шо се палите.[DOUBLEPOST=1505720615][/DOUBLEPOST]
Беа педерчина сега се курвичина.И бугариве почнаа да ги шупчар дека би го примиле за евро плус
Ти си бугар и ти биваш шупчен овде, ама немаш интелигенција да го осознаеш тоа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Види воопшто не ми беше зборот за Анѓушев туку за цената која државата би му ја плаќала за струја добиена на таков начин а индирекнто ние ја плаќаме. Колку е тоа паметно да државата плаќа субвенционирана цена на струја од на пример 25 евроценти за киловатчас добиена енергија од обновливи извори кога на слободниот пазар струјата кошта во просек околу 10 евроценти за киловат час. Тука е долга и широка работата ама чисто онака си правиме муабет.
И друга работа што никој не спомна ( или јас не забележав во секој случај) околу евтината тарифа која ќе се воведи. Дали некој се запрашал дали државата ќе им ги покрие трошоците на загуби на мрежа кои сега мислам се околу 13 % а бараат тоа да биде 15% или повеќе и од каде пари за тоа?
Можеби затоа што државата ти ја купува централата која си ја изградил.
Таа е под концесија, после 20 години престанува да биде твоја, можеби тогаш ќе дојде во државни раце можеби ќе ти обноват договор. Ти ја субвенционираат изградбата на електро системот во Македонија кој е стратешка работа. Значи не ти ја купува само струјата туку и погонот.
На странски пазар годишно Македонија купува струја од 20-50 милиони евра, ете просек 35 милиони.
За тие пари доби само струја која ја потроши, а ако ги инвестираше за 10 години (350 милиони евра) ќе направеше една голема и неколку помали хидроцентрали, и ем ќе ги имаше како свои централи ем труја за свои потреби ем струја за извоз.
Струјата е неопходна за живот на една земја и многу е лошо ако зависиш од странство за такви стратешки потреби. Од воља, желба или можности на странци да ти зависи животот во државата.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.251
Поени од реакции
16.397
http://press24.mk/prvo-rochishte-za-sopot-go-zastapuva-fetai

и што ќе открие ??? дека мвр и ојо (на сдсм) тогаш под притисок на меѓународната јавност уапси, притвори и осуди невини луѓе, ама кој се правите виновници не смее да се открие бидејќи тие се увежбувани во боњштил ...
сеа ке прават дека се тоа не било важно, важно било зошто се помилувани а не и рехабилитирани, демек така ќе земат пари од државата...
Нека дадат од свој џеп тие од МВР и ОЈО што направија површна истрага , исто и за случката Масри за која Р.Македонија даде 50000 евра народни пари обештетување и се изрезили..
Исто и брат Љубе, кој ја предводеше акцијата за ликвидацијата на економски мигранти во Раштански лозја, ( за што беше уапсен во Хрватска и до скоро имаше и предмет таму) се правдаше од ембаси му дале некое ЦД и некој такви глупости, но едно е да уапсиш невини луѓе а друго да ликвидираш неворужени цивили[DOUBLEPOST=1505722091][/DOUBLEPOST]
Стаорец. Вистински канализациски стаорец. Диме Спасов е симбол на груевизмот. Тој и опајдурите Канчевска и Бонева. Мизерии.

http://www.libertas.mk/video-dime-spasov-gi-vratil-parite-shto-gi-potroshil-od-sluzhbenata-kartichka/
не е исто...Диме врата пари што не му следувале, а Бонева под медиумскиот притисок се откажа од парите за превоз кој сите пратеници ги земаат и мува не ги лазе, дури и министерот Спасовски а кој со години користи службени возила на мвр...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
http://press24.mk/prvo-rochishte-za-sopot-go-zastapuva-fetai

и што ќе открие ??? дека мвр и ојо (на сдсм) тогаш под притисок на меѓународната јавност уапси, притвори и осуди невини луѓе, ама кој се правите виновници не смее да се открие бидејќи тие се увежбувани во боњштил ...
сеа ке прават дека се тоа не било важно, важно било зошто се помилувани а не и рехабилитирани, демек така ќе земат пари од државата...
Нека дадат од свој џеп тие од МВР и ОЈО што направија површна истрага , исто и за случката Масри за која Р.Македонија даде 50000 евра народни пари обештетување и се изрезили..
Исто и брат Љубе, кој ја предводеше акцијата за ликвидацијата на економски мигранти во Раштански лозја, ( за што беше уапсен во Хрватска и до скоро имаше и предмет таму) се правдаше од ембаси му дале некое ЦД и некој такви глупости, но едно е да уапсиш невини луѓе а друго да ликвидираш неворужени цивили
Mногу аљкаво и неодговорно е водена државата во минати 10 години, допрва не чекаат иљадници и иљадници случаеви од сите сегменти кои ќе мора да ги преиспитуваме и исправаме.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.251
Поени од реакции
16.397
Mногу аљкаво и неодговорно е водена државата во минати 10 години, допрва не чекаат иљадници и иљадници случаеви од сите сегменти кои ќе мора да ги преиспитуваме и исправаме.
тролу папагалски, види кога е случај СОПОТ, пресуда излезе уште 2003

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
не е исто...Диме врата пари што не му следувале, а Бонева под медиумскиот притисок се откажа од парите за превоз кој сите пратеници ги земаат и мува не ги лазе, дури и министерот Спасовски а кој со години користи службени возила на мвр...
Ти гледам уште си жив. А имам ставено кладба дека ќе скиниш конци пред Анчо. Немој да ме разочараш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
тролу папагалски, види кога е случај СОПОТ, пресуда излезе уште 2003
14 години целата Македонска и светска јавност како и сите еминентни експерти укажуваа дека имало пропусти неправди или грешки во случајот. Али последни 10 години МВР беше партиски штаб, обвинителство и судови приватизирани и никој со прст не мрдна да го преиспита случајот. Од како се смени власта народот во Македонија е сведок на подобрувања во секој сегмент во државата.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Стаорец. Вистински канализациски стаорец. Диме Спасов е симбол на груевизмот. Тој и опајдурите Канчевска и Бонева. Мизерии.

http://www.libertas.mk/video-dime-spasov-gi-vratil-parite-shto-gi-potroshil-od-sluzhbenata-kartichka/
Ооојт суши јадел сељаков. Да му ебам селскиот сурат.
Колку треба да си ретардиран да ги браниш и гласаш овие ?

Бре, бре Пекинг гарден и Шинг Хаи...

Некој ќе јаде храна која може да ја гледаш само на филм (со твои пари) некој сендвич.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom