Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.511
шо не ти е јасно?
Па ете заборај за момент дека уствари то ми е работа и така како првпат да слушам за тоа.
Шо би рекле како на дете мало пробај да ми објасниш како оди таа работа.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па ете заборај за момент дека уствари то ми е работа и така како првпат да слушам за тоа.
Шо би рекле како на дете мало пробај да ми објасниш како оди таа работа.
То ти е работа а прашуваш да ти се објасни??

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
светска работа се минихидроцентрали, до сега требаше да бидат изградени стотици, али за жал далеку сме од таја бројка, ова влада посериозно ќе му се посвети на проблемот со недостиг на струја во Македонија

P

psychostasia

Гостин
,Хммм случајно некако на сликава се нашле новопримени цајканчиња, кои не ги исполнуваат баш условите...интересна коинциденција.
Поим немам кој се нашол на сликава ама со оглед на тоа што Заев ги избрка 20 000 млади за три месеци не можеш да најдеш некој што исполнува услови. Ќе научи да седи по кафани, ќе пушти стомак има време.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
http://kurir.mk/makedonija/vesti/mladinska-maalska-sredba-vo-prilep-mladite-porachaa-ubedlivo-pobeduvame-vo-prv-krug-foto/

И така ви викам, во Прилеп за три месеци се отселиле 20 000 млади. Заев нека си ја насели Македонија со мигранти и нека пушта пари со арапски бројки кога за три месеци ги набрка 20 000 од Прилеп.
Аууууу...човече :D. Дел од овие карикатури што се на сликиве ги знам :LOL:. Од нив има влезени полицајци што беа на конкурсиве од вмро а дел уште ги лажат оти кога вмро ќе дојди на власт има мамата да му ја расплачат на овие од сдсм и сите ќе ги напикаат функционери. Додуша некои како што реков начекаа а други очигледно уште одработуваат. Имам измешани емоции, и жално е а богами и комично.
Пу бе како не бев и јас меѓу тие 20 илјади и кусурот прилепчани што се иселија од кога сдсм дојде на власт. Не успеав во времето на вмро ај белким среќата ќе ме послужи сега :D.
Стварно од каде ги вадат овие бројки да ми е да знам.
20.000 ееееееј... гиди луди млади години летнавте аман назад не се вративте :D.
Па добар бил Прилепов чим останале 20.000 младинци од времето на вмрото сега да му ја летнат и тоа во рок од 3 месеци. Јас реков никој не остана овие 10 години, изгледа сум грешка :unsure:.
Па види бе колку ги има на кадрото, сето реформатори и преродбеници, млади ќосиња...со ваква омладина прилеп нема потреба да се грижи за својата иднина :D.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.728
Поени од реакции
21.311

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.511
светска работа се минихидроцентрали, до сега требаше да бидат изградени стотици, али за жал далеку сме од таја бројка, ова влада посериозно ќе му се посвети на проблемот со недостиг на струја во Македонија
Види воопшто не ми беше зборот за Анѓушев туку за цената која државата би му ја плаќала за струја добиена на таков начин а индирекнто ние ја плаќаме. Колку е тоа паметно да државата плаќа субвенционирана цена на струја од на пример 25 евроценти за киловатчас добиена енергија од обновливи извори кога на слободниот пазар струјата кошта во просек околу 10 евроценти за киловат час. Тука е долга и широка работата ама чисто онака си правиме муабет.
И друга работа што никој не спомна ( или јас не забележав во секој случај) околу евтината тарифа која ќе се воведи. Дали некој се запрашал дали државата ќе им ги покрие трошоците на загуби на мрежа кои сега мислам се околу 13 % а бараат тоа да биде 15% или повеќе и од каде пари за тоа?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
реално гледано палевски има да го згази геро како мастика на сред улица, и едини отпор на геро ќе му биде што се залепил за кондурата и нема да сака да се одлепи.
Profilot na liçnost kako Gero, poveće nalikuva deka utre ke mu pojdi so kameri i novinari otkolku za tepanje.

Ili so policija zad nego...plus toa kamerite..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom