Рамна Земја?

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Бегаш од одговори.
Навечер одма над хоризонтот се гледаат далечни ѕвезди.
Тврдиш дека и сонцето останува веднаш над хоризонтот.
Како многу далечни ѕвезди од иста локација над хоризонтот се видливи, а не е видливо нашето сонце?
Еве размислуваш со твоја глава, не те лаже наса, размисли и одговори.
Па го доби одговорот.
Ѕвездите се наоѓаат веднаш над нас. Како што го гледаш сонцето на заоѓање така ги гледаш и ѕвездите. И сонцето го снемува од видикот и ѕвездите во текот на ноќта. И сонцето се движи, и ѕвездите се движат. Сонцето дава повеќе светлина, ѕвездите помалку. Што ти е нејасно?

Сигурен си?
Ѕвездите како и сонцето имаат тенденција да заоѓаат.

Чекај сега сонцето заоѓа или не?
До пред малку ми тврдеше дека не заоѓа, сега зборуваш за заоѓање?
Па ни ти не знаеш што зборуваш другар. :)
Ова глупавиве тези сами си ги побивате.

Е да, дека го користам мозокот и размислувам затоа. За споредба од тебе што читаш се што ќе ти сервираат.
Jas citam razni tezi,no ne veruvam na teshki idioti koi tresat zeleni bez vrska,a ti ne go upotrebuvash dovolno mozokot i im veruvash na pogreshni licnosti koi samo si igraat igracki so naivni lugje.[DOUBLEPOST=1505654366][/DOUBLEPOST]
Аиииии 229 страни уау
I ushte kje terame. :pos::pos::pos::pos::pos:[DOUBLEPOST=1505654520][/DOUBLEPOST]
затоа паѓа град. кога ќе видите град, тоа се авиони што пукаат како пуканки, паѓаат надоле и замрзнуваат. :pos:
Dobro go smisli ova. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Последно уредено:
Интересно беше на почеток, сега мислам дека е време Human да престане да трола. Кога и да влезам во темава влегувам со надеж дека Зоте се вратил, а наидувам на ова.

Интересно беше на почеток, сега мислам дека е време Human да престане да трола. Кога и да влезам во темава влегувам со надеж дека Зоте се вратил, а наидувам на ова.
Treba da ni otvorat edna tema "Opshti Prepirki Megju Kajgandziite" . :cool: :icon_lol: :masa: :pos::pos:

Можда решил дека му е доста НАСА да го лаже, си залепил пердуви како Икар и се џитнал. Да испита ова она сонцето лично.

Можда решил дека му е доста НАСА да го лаже, си залепил пердуви како Икар и се џитнал. Да испита ова она сонцето лично.
Human fatil teshka trolacka bolest i se obiduva i drugite da gi zarazi. Mozebi nema hrabrost sam da ispita,pa samo drdori. :lolzz:

Чекај сега сонцето заоѓа или не?
До пред малку ми тврдеше дека не заоѓа, сега зборуваш за заоѓање?
Па ни ти не знаеш што зборуваш другар. :)
Ова глупавиве тези сами си ги побивате.
Во досегашниот контекст требаше да разбереш дека под заоѓање мислам на она што ние го гледаме.

Jas citam razni tezi,no ne veruvam na teshki idioti koi tresat zeleni bez vrska,a ti ne go upotrebuvash dovolno mozokot i im veruvash na pogreshni licnosti koi samo si igraat igracki so naivni lugje.
Како на пример дека не сме слетале на Месечината?

Во досегашниот контекст требаше да разбереш дека под заоѓање мислам на она што ние го гледаме.

Како на пример дека не сме слетале на Месечината?
Sletuvanjeto na Mesecinata mi deluva kako da e filmsko scenario.
Mozebi bilo vistinito,no snimkata im e somnitelna na mnogumina.

Заоѓање точно се знае што значи зборот.
Можеби ни ти не си на чисто со твоите теории, не па друг да те разбере :)

Заоѓање точно се знае што значи зборот.
Можеби ни ти не си на чисто со твоите теории, не па друг да те разбере :)
Бидејќи изгледа така комотно може да се користи тој збор.
Мило ми е што конечно сфати како функционира сонцето.

Sletuvanjeto na Mesecinata mi deluva kako da e filmsko scenario.
Mozebi bilo vistinito,no snimkata im e somnitelna na mnogumina.
Нормално дека е филмско сценарио бидејќи на Месечината не може да се слета бидејќи е премногу мала. Добра забелешка со која го потврдуваш фактот дека земјата е рамна.

Бидејќи изгледа така комотно може да се користи тој збор.
Мило ми е што конечно сфати како функционира сонцето
Заоѓање се знае точно што значи.
Може да ти изгледа комотно па да си измислуваш твои значења на зборовите, а може и свои зборови да си измислуваш, има институции за такви пореметувања.

Ехеее, полесно од тоа објаснување нема:

270px-SunAnimation.gif
Според ова сонцето постојано грее на арктикот и зошто тој мраз на арктикот не се стопил до сега?

Sent from my SM-G318H using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom