LordDragonII
Dr.Strangelove
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 10.995
- Поени од реакции
- 5.726
Хех... муленце.И?[DOUBLEPOST=1505389728][/DOUBLEPOST]
Aбе тешка офца си....што се замарам со тебе незнам
Хех... муленце.И?[DOUBLEPOST=1505389728][/DOUBLEPOST]
Aбе тешка офца си....што се замарам со тебе незнам
Како можеш со твои “очи“ да заклучиш али е автентична копија или некој фалс? Или да процениш материјал, потекло и дата?Не ми се прави муабет на оваа тематика ама ај ќе направам исклучок. Имам видено со свои очи, значи не ми кажувал никој да ти биде јасно, статуети од секакви материјали како во Египет да си ги нашол а најдени се овде. Да не правам муабет за други предмети, вредни куфери пари на црн пазар.
А пази за чудо нема ни главен раководител на локалитетот, ни музеј ни курци ни палци, ни публикации а богами ни фотографија.
Лаже, нема ништо видено.Вакво лично искуство и да е 100% вистина на жими, пак е ирелевантно.
може и не лаже, има луѓе стварно си веруваат исто како што има луѓе што се малку нетокму па имаат визи слушаат гласови или убедени се дека се случило нешто што не се случило. такви се и многу почести од тоа што би се очекувало.Лаже, нема ништо видено.
Ако имаше ќе знаеше дека тоа е нелегално.
Неможе оваа мумија да е ископана и туку така слободно да си седи и да се снимаат "документарки" за неа а да не е во некој интститут.
Де бре хипик ода се љутиш право...Со деца не се пие ракија, салатата ќе ти ја изедат.
Абе никој не рече дека денес животните не се развиваат во посовршени туку дека до сега не се развиле како мајмунот во човек, а имале исто толку време за еволуирање како мајмунот.[DOUBLEPOST=1505412940][/DOUBLEPOST]другите животни се развиле, тоа е човекот.
кој ти вели дека другите животни сеуште не се развиваат во се “посовршени“ верзии?
Евлоуцијата е нон стоп во акција. Те привлекува некоја згодна девојка а таа грдата не би ја ебнал? Тоа е еволуција.
Има примери за видови што еволуирале од пред 30 години до денес. Вирусите, зошто секоја година има нови вакцини за малку по различни вируси од минатата.
Го префрла прашањето затоа што во оваа теорија со вонземјаните не се работи за природна еволуција каква што ја поставил Дарвин туку за вештачка еволуцијапрашањето е секако само од поглед на човекот.
некој друг воведе “вонземјани“ во муабетот, со тоа не одговара на прашањето, само го префрла.
Celiot ziv svet e vo postojan razvoj.Kaj nekoj odi pobrzo,a kaj drug pobavno. E,sega ne moze sekoja forma na zivot da se razvie vo covecka forma. A,i planetava bi bila dosadna ili pak ushte pozagrozena samo so lugje. Shto i kako bilo napraveno,ne ni e poznato.I mozebi nie nema da doznaeme,tuku dalecnite,idnite generacii.A,nema nikakva korist od prefrluvanje na prashanjeto de na edna,de na druga strana.Treba da se posveti povekje vnimanie na zacuvuvanje na segashnosta za da se dojde do idninata.Абе никој не рече дека денес животните не се развиваат во посовршени туку дека до сега не се развиле како мајмунот во човек, а имале исто толку време за еволуирање како мајмунот.[DOUBLEPOST=1505412940][/DOUBLEPOST]
Го префрла прашањето затоа што во оваа теорија со вонземјаните не се работи за природна еволуција каква што ја поставил Дарвин туку за вештачка еволуција
Прво цела линија на живи организми од амеба-растенија-животни-рбетници-риби-цицачи-мајмуни-еволуирале во денешен човек. не само мајмуните.Абе никој не рече дека денес животните не се развиваат во посовршени туку дека до сега не се развиле како мајмунот во човек, а имале исто толку време за еволуирање како мајмунот.
Што правиме со реалната еволуција, механизми што ги гледаме пред нас, што постојат на земјава и го обликуваат живиот свет? тоа е факт како што е и непобитен факт дека тие механизми на еволуцијата работат со милениуми. како се објаснува тоа со “вештачка еволуција“?Го префрла прашањето затоа што во оваа теорија со вонземјаните не се работи за природна еволуција каква што ја поставил Дарвин туку за вештачка еволуција
Ne rekov deka ja negiram prirodnata evolucija. NOrmalno deka postoi prirodna evolucija kako i da e i den denes. Samo velam deka so eksperimenti e mozno da se sozdade so kombiniranje na dnk i drugi novi vidovi toa e taa veshtacka evolucija za koja zboruvam.Што правиме со реалната еволуција, механизми што ги гледаме пред нас, што постојат на земјава и го обликуваат живиот свет? тоа е факт како што е и непобитен факт дека тие механизми на еволуцијата работат со милениуми. како се објаснува тоа со “вештачка еволуција“?
ne ist rezultat vo covek tuku zboruvam za sustestva inteligentni kako covekot. Ne mora da izgleda kako covekot fizicki. Normalno deka fizicki bi bile posoovrsheni za taa sredina. No toa shto e vo vodna sredina ne bi bilo precka za da mu se razvie mozokot kako na covek.Прво цела линија на живи организми од амеба-растенија-животни-рбетници-риби-цицачи-мајмуни-еволуирале во денешен човек. не само мајмуните.
Второ, ме прашуваш зошто секоја линија на еволуција нема ист резултат во човек. Тоа е наивно прашање. Човекот еволуира за многу специфична средина, со многу специфчни ресурси. Во сите други средини (во океаните на пример) еволуцијата ги прави организмите посовршени за таа средина, значи секако различни од нас.
Што ако во таа средина нема потреба да му се развие мозокот исто како на човек?No toa shto e vo vodna sredina ne bi bilo precka za da mu se razvie mozokot kako na covek.
nikomu nishto. Na kraj kraeva samo teorija e, si go kazhuvam mislenjeto. Ne velam deka bash taka bilo. I normalno ne go nametnuvam na nikogo moeto mislenje.Што ако во таа средина нема потреба да му се развие мозокот исто како на човек?
Pa,da,sekoj si go kazuva svoeto mislenje i ima pravo na toa.Treba da vodime normalni diskusii,bez mnogu prepiranje,inaku moderatorite kje stavat kluc na temava.A,koj znae,kakvi bi bile edni kon drugi dokolku lice v lice komentirame na vakva tema...... ,ili pak.....nikomu nishto. Na kraj kraeva samo teorija e, si go kazhuvam mislenjeto. Ne velam deka bash taka bilo. I normalno ne go nametnuvam na nikogo moeto mislenje.
Никаде нема информации кој ги правел тестовите и каде се публикувани.