Рамна Земја?

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.269
Поени од реакции
2.025
Имам јас една идеја. Зошто не можеме да се спогодиме каква форма има земјата. Предлагам сите овде што се расправаме. Наместо да збориме на форумов, да се организираме едно 10тина души(5 геоцентрични и 5 хелиоцентрични) и сите заедно да се пријавиме за некаква мисија во вселената. Па кога ќе излеземе од планетава најдобро ќе дознаеме каква форма е.

Sent from my SM-G318H using Tapatalk
Ha,ha,ne ti e losha idejava. :pos::pos::pos::pos::pos:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Sub,

што рече, што си видел на наведените „клипови„ на „Ју туб„? Или пак „фаќаш магла„ со пренасочување на темава кон бротчињата? И за нив има објаснување, ама треба прво да видиш...
Koi klipovi be miki? Kakva magla?...prenasocuvanje ? Procitaj uste ednas postovie, iskluci toa panicniot odbrabmen mehanizam i vrati se u realnosta. Ako imas objasnuvanje za brodevite poveli ako planiras copy paste @ZOTE diskusija da ne si go gubime vremeto!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Koi klipovi be miki? Kakva magla?...prenasocuvanje ? Procitaj uste ednas postovie, iskluci toa panicniot odbrabmen mehanizam i vrati se u realnosta. Ako imas objasnuvanje za brodevite poveli ako planiras copy paste @ZOTE diskusija da ne si go gubime vremeto!
Суб,

не се лигави без потреба, оти одамна ја имам прочитано твојата неспособност...Трај си.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Суб,

не се лигави без потреба, оти одамна ја имам прочитано твојата неспособност...Трај си.
Tolku li bese ...i na ovaa tema na site im objasna deka se nesposobni i nepismeni! Aferim bre miki!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Tolku li bese ...i na ovaa tema na site im objasna deka se nesposobni i nepismeni! Aferim bre miki!
Суб,

на ликови попут тебе, нема потреба да им објаснувам, оти они самите ја покажуваат својата неспособност така што во почетокот глумат јака интелектуала, за да после пар постови самите сфатат дека се наоѓаат на погрешна тема и дека немаат што да кажат...Еве, ти си ми школски пример за „фаќај магла„ соговорник, кој нема што да каже....:icon_lol:

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.743
Поени од реакции
7.257
Кеплер,

стај си го кај сакаш, а можеш и у анусот.

Добра ти ноќ.
ццц Претставник на Црквата да користи вакви изрази? Можам да замислам што се си прикажуете кога ќе се зберете

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Суб,

на ликови попут тебе, нема потреба да им објаснувам, оти они самите ја покажуваат својата неспособност така што во почетокот глумат јака интелектуала, за да после пар постови самите сфатат дека се наоѓаат на погрешна тема и дека немаат што да кажат...Еве, ти си ми школски пример за „фаќај магла„ соговорник, кој нема што да каже....:icon_lol:
Da de da...te svakam!Nie diskutirame, ti vlagas so klizaci i ni objasnuesh deka sme glupi i nema potreba od diskusija.Aferim bre miki!
PS : Vrati se si ti u Religija tema i sveta ti misija za odbrana od Eresi! Aj poz!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Da de da...te svakam!Nie diskutirame, ti vlagas so klizaci i ni objasnuesh deka sme glupi i nema potreba od diskusija.Aferim bre miki!
PS : Vrati se si ti u Religija tema i sveta ti misija za odbrana od Eresi! Aj poz!
Како се викаше бе оној австералискиот владика, тој што е инвертар по судници.....? Нека му се јави мицко кога ќе биде на пауза од судење и нека го праша дали е ден или ноќ таму и нека се опули нагоре да види дали и овде е ден или ноќ како таму. До толку барем ќе може да укапира....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ццц Претставник на Црквата да користи вакви изрази? Можам да замислам што се си прикажуете кога ќе се зберете
Е ајде де, замисли...[DOUBLEPOST=1504897753][/DOUBLEPOST]
Ај збогум...И ој порасни па врати се на форумов.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Не те знаат тебе да те земат за консултат, така ќе се намалат трошоците од 3билиони на 10000денари.
Со шмајзери седат таму во ладното, порано со стрели, камења и врело масло седеа на ѕид, а сега со шмајзери и минофрлачи ;)
Оди сликни го ѕидот од далеку и прати да го видиме сите.
Абе какви трошоци, хаха... Сите тие пари си ги ставаат в џеб, лажејќи дека прават сателити што коштаат, пази 200 милиони долари, 700 милиони долари, 3 билиони долари. Со големина на мал автобус. Па со злато да го наполнеш нема толку да чини. Па лаги дека постои Месечина, па дури и дека слетале на неа. За само 200 билиони долари. Хаха. Продолжи да веруваш и да им ги полниш џебовите.

За ѕидот, пробај да појдиш. Ќе те наполнат олово. Забранет е пристапот до т.н. Антарктик. Освен армиите на САД и Русија никој нема стапнато таму. Исто како што не постојат летови преку Антарктикот.

Да ама пак бе друже на обичниот народ да му го сервираш се ова и кога би знаел дека земјата е рамна,потполно истото можат да го прават, се сложувам со тебе дека наса пере пари и праи куп други срања ама ова стварно ми нема логика, како што ја ги гледам работиве само непотребен голем терет си ставиле наса на грб, да пуѓтат таква голема лага, ако земјата навистина е рамна
Па како и војните што ги прават за да перат пари, така и со формата на планетата Земја. Зошто да не направат екстра билиони кога можат?

Прво извини шо го цитирам постов од пред неколку дена.

Второ не гледам како сликите се доказ за рамна Земја кога јасно се гледа дека е прикажана само северната полутопка. Погледни ги Австралија и Јужна Америка. Прикажани се како се гледаат одозгора т.е. малку подисправени и наместо легнати
Тие изгледаат како што треба, проблемот е што не лажат дека не изгледаат така.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Абе какви трошоци, хаха... Сите тие пари си ги ставаат в џеб, лажејќи дека прават сателити што коштаат, пази 200 милиони долари, 700 милиони долари, 3 билиони долари. Со големина на мал автобус. Па со злато да го наполнеш нема толку да чини. Па лаги дека постои Месечина, па дури и дека слетале на неа. За само 200 билиони долари. Хаха. Продолжи да веруваш и да им ги полниш џебовите.

За ѕидот, пробај да појдиш. Ќе те наполнат олово. Забранет е пристапот до т.н. Антарктик. Освен армиите на САД и Русија никој нема стапнато таму. Исто како што не постојат летови преку Антарктикот.

Па како и војните што ги прават за да перат пари, така и со формата на планетата Земја. Зошто да не направат екстра билиони кога можат?

Тие изгледаат како што треба, проблемот е што не лажат дека не изгледаат така.
Не кошта само материјалот да се изработи тоа, коштаат тимовите инженери што треба да го изработат, коштаат ракетите, коштаат халите за изработка, роботите, 3д принтерите, софтверите што ќе се користат на земјата за телеметрија и софтверите во сателитите.
Сателит не се прави пред кооперација дур се штима пиво и се бистри политика, туку требга ра работат тимови физичари, машински инженери, електро инженери и тоа експерти во таа област што во сад чинат преку 300 000 долари годишна плата по човек.
Во Македонија ако постоеја такви умови можеби ќе се намалеше таа цена на изработка за некои 6 пати само поради ефтината работна рака.
Ти кажав, кај ѕидот со шмајзерите чекаат да не летне некој змај и одма го решааат, само пингвините ги оставаат оти се тромави и не знаат да летаат, нема услов да ја издадат тајната ;)

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.460
Поени од реакции
9.113
Не кошта само материјалот да се изработи тоа, коштаат тимовите инженери што треба да го изработат, коштаат ракетите, коштаат халите за изработка, роботите, 3д принтерите, софтверите што ќе се користат на земјата за телеметрија и софтверите во сателитите.
Сателит не се прави пред кооперација дур се штима пиво и се бистри политика, туку требга ра работат тимови физичари, машински инженери, електро инженери и тоа експерти во таа област што во сад чинат преку 300 000 долари годишна плата по човек.
Во Македонија ако постоеја такви умови можеби ќе се намалеше таа цена на изработка за некои 6 пати само поради ефтината работна рака.
Ти кажав, кај ѕидот со шмајзерите чекаат да не летне некој змај и одма го решааат, само пингвините ги оставаат оти се тромави и не знаат да летаат, нема услов да ја издадат тајната ;)
Што бре, 6 пати? 66 пати ќе се намалеа трошоците, бидејќи нашиве „генијалци“ ќе изработеа сателит кој одеднаш ќе ги покрива и Европа/ Африка со Југозападна и Југоисточна Азија, Пацифик и Атлантик, а не ко овие од Еutelsat што немаат поим, па лансирале 39 сателити.;)

http://www.eutelsat.com/en/satellites.html

D

dARK_ElementaL

Гостин
Дај бе забранете му ги стикерите на овај
Не овој, оваа-женско е. Или покултурно би било таа
И зошто да и се забранат. Стикерите се ставени за употреба. Ако не се употребуваат малку повеќе од вообичаеното ќе изгубат вредност.
И навистина во право е redfogv темава стана:

:oftopik::oftopik::oftopik::duel::duel::duel::duel::masa::masa::masa::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi::uzi:

А мене почна да ми се
:pov::pov::pov::pov::pov::pov:
И затоа до вечер нема да седнам на форумов и цел ден ќе си
:roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker::roker:[DOUBLEPOST=1505026442][/DOUBLEPOST]Значи имав претходно дадено идеја дајте десетина души од форумов. Петмина геоцентрични и петмина хелиоцентрични да се организираме и да се пријавиме за мисија во вселената така со свои очи ќе видиме дали е елипсоид, правоаголник, пирамида, рамна плоча и дали стварно ја носат китови, желки, аждери, диносауруси.....
П.С. ако се случи да испадне рамна и сонцето се движи околу неа, да не се случи само несреќа да ни се судри ракетата со сонцето.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom