Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова во Кликер списанието го читаше, омилена рубрика ти е тапото ноктарче, таму си интелектуална величина.

Се мрсулавиш а никој не ти вика мрсулко.

Друго, кој морон треба да си некој да ти напише сиктер, и пак да се лигавиш по него?
Немаш некоја ретрорефлексивна досетка од твитер денес? Досадно ова со сиктер и со лигавењето.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.044
Поени од реакции
51.362
Со нив и така нема разбирање, без разлика дали е гинеколог или забар. Се додека на забар одат по цели фамилии зошто еден вади заб или да влезе и мажот за гинеколошки преглед да не напраел нешто
лекаров, нема оправање. Исти се како браќава во тој сегмент само попрљави.
Мене ми е интересен друг момент, дакле, како овој гинеколог што претставува некоја голема победа на невладините и граџанството наидува на заушки од албанскиот дел на естаблишментот со тоа што победата ќе им збори само албански.
Тој однос е за аналза, знам дека сега ќе си најдат нешто да си израционализираат, ама знам дека и внатре ги запекува кога знаат дека прогресивноста и инцијативите им поминуваат само таму кај што мора.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Немаш некоја ретрорефлексивна досетка од твитер денес? Досадно ова со сиктер и со лигавењето.
Земи нешто за ноктарчиња и бељот напиши, ќе објават во Кликер, зборено е.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
И сеа ова да го реши некој од Марс или од Лапонија?

Многу за мозгање, а слабо политички поени, значи пиши друг нека му ја мисли.
Мене ме заболе цеф за политички поени и останати срања. Јас само пишав пост за тоа што се плука пошто докторката е албанка а луѓето таму немаат гинеколог веќе 10 години. Во оваа ситуација апсолутно не е битно дали докторката е од Албанија, Македонија или Папуа Нова Гвинеа. Битно е да има докторка.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Случајно паднал со главата на тупаниците и клоците на силеџијата?
Мислиш ли дека било планирано неговото убиство?[DOUBLEPOST=1504724124][/DOUBLEPOST]
Мене ме заболе цеф за политички поени и останати срања. Јас само пишав пост за тоа што се плука пошто докторката е албанка а луѓето таму немаат гинеколог веќе 10 години. Во оваа ситуација апсолутно не е битно дали докторката е од Албанија, Македонија или Папуа Нова Гвинеа. Битно е да има докторка.
Битно е. Каде е рамноправната застапеност? Државата треба да ја направи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене ми е интересен друг момент, дакле, како овој гинеколог што претставува некоја голема победа на невладините и граџанството наидува на заушки од албанскиот дел на естаблишментот со тоа што победата ќе им збори само албански.
Тој однос е за аналза, знам дека сега ќе си најдат нешто да си израционализираат, ама знам дека и внатре ги запекува кога знаат дека прогресивноста и инцијативите им поминуваат само таму кај што мора.
Гледај, во ред е ти и таквите како тебе да имаат замерки на овие потези и издржани се. :) Не е во ред рандом УМС и сендвич багра која до некња се кладам дека сеирела зошто во Шутка нема гинеколог сега да ја оправа вака, така, онака треба зошто ем бедно изгледа ем намерите се малку провидни. Ете да ставеше Тодоров Македонка гинеколог таму, оваа тема немаше ни да се начне ама за гинеколог во Шутка буџет нема, за еден сега веќе екс директор од клинички центар да има 8 (со збор, осум) секретарки на плати 30+ илјади само за рокање, има буџет.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Да нема во МКД, во ред, ама ако има, не гледам логика, ова исто треба да важи да речиме за МКД во Голо брдо, така?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Да нема во МКД, во ред, ама ако има, не гледам логика, ова исто треба да важи да речиме за МКД во Голо брдо, така?
Не знам што е ситуацијата со Голо Брдо, не можам да коментирам.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не знам што е ситуацијата со Голо Брдо, не можам да коментирам.
Понудена одредена помош од наша страна за тамошните жители, и одбиена од тамошните власти.
Слично како во Шуто Оризари, долго време не им се решаваше одреден проблем.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Понудена одредена помош од наша страна за тамошните жители, и одбиена од тамошните власти.
Слично како во Шуто Оризари, долго време не им се решаваше одреден проблем.
Па не е иста ситуацијата затоа што ова не е понудена помош од Албанија туку оваа докторка е вработена во наше министерство а не во албанско. Можеби слична ситуација ама не е иста, дефинитивно и затоа не може да се спореди.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да го правевме муабетов во живо, Ѓорѓи кога ќе зинеше, другите заушки ќе му маваа.
Онака, му плескаш заушка со коментар, ќути бе глуп еден.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
"Додека во партијата бараат решение но и нов предлог за министер, Таравари денеска го промовираше новиот гинеколог кој почна да работи во поликлиниката во Шуто Оризари. Доктор Вјолца која неколку години работела во Албанија не знае македонски јазик, но според надлежните тоа нема да биде проблем во комуникацијата со пациентите."

http://sitel.com.mk/promeni-vo-sektorot-zdravstvo-samo-so-koaliciona-poddrshka

Нема Тиранска платформа.
До пред три месеци беа 600.000 одселени,сега се милјон?Браво за Заев.Иначе од секокаш и од сите држави имало имиграција на интелектуалци.Па дури и од Германија кои емигрирале во УСА.

Но гледам и тебе не ти пречи што Заев вработува странци за советници со над 2000€ плата.

Патем,докторката е албанка.После се чудиш зошто докторите бегале од државата?Па друг им го јаде лебот,затоа.Таа медицинска сестра доколку се разболи како ќе се разбере докторката?После се чудиме од каде толкава смртност кај новороденчињата.
И нема тиранска платформа сендвичите ги лажат.Исто како што ги лажеа сендвичите дека законот за јазици ќе се менува со двотретинско мнозинство.Дојде живот во Македонија.Пакувајте куферите толку од ова парче земја.
http://tvnova.mk/vesti/biznis/germanija-ima-potreba-od-rabotnici/
http://www.fakulteti.mk/news/15-02-15/norveshka_bara_mladi_i_obrazovani_lichnosti_-_poglednete_kakvi_uslovi_nudi.aspx
http://faktor.mk/shvedska-bara-rabotnitsi-eve-ja-listata-na-najbaranite-profesii

Кој кому му го јадел лебот?:sakasuste:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Неофицијално Заев ќе оди во Вашингтон да му ги предаде знамињата од ГДОМ на мистер Супер-Трамп во специјална свеченост организирана за таа пригода.

donald-520x390.jpg images.jpg

http://fokus.mk/zaev-tramphui/

Заев на средба со Трамп во САД

Премиерот Зоран Заев ќе ја предводи делегацијата на Република Македонија која ќе присуствува на 72 Генерално Собрание на Обединетите Нации во Њујорк од 17 до 23 септември.
[DOUBLEPOST=1504726256][/DOUBLEPOST]
Брат, знам дека тоа е пропаганда на политичка партија и на страна, ситуацијата со Шутка беше сериозна. Не смее европска земја во 21ви век да нема матичен гинеколог пошто биле роми и биле нечисти. Во ред, сфаќам дека е непријатно да се работи ама тоа повлекува многу поголеми прашања, како на пример дека 60% од населението во Шутка има протечна вода само 1 час, повторувам ЕДЕН ЧАС во денот. Како они да направат јадење, да одржуваат хигиена и да перат алишта за еден час во денот?
18% од цела држава има нормална канализација - цела држава, не шутка - тоа е еден податок од денеска. 18% еееј!

Сега ќе почнат локалниве и ќе им градат по 15м патеки со павер-плочки као „мега проекти“. Како изгледа ромската заедница и кое ниво на образование, хигиена, економска состојба го има е заслуга на сите нас. Имаат они културолошки проблеми нормално, ама да не забораиме дека паторот им обеќа и (ако не веќе) почна базен да им гради - тие вода за пиење немаат ко шо треба, тој аква-парк фати да им праи.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Како смирено, со аргументи Професорката ги разреши двајцата, секоја чест.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom