- Член од
- 2 јануари 2011
- Мислења
- 1.568
- Поени од реакции
- 1.016
Да не листам назад ама 100% сум сигурен дека ти напиша дека Гофан влече повреда, а и јас мислам дека не е 100% фит, Монфилс предаде така да тој меч и не е некој репер за формата на Гофан, првите две кола ништо посебно не играше Гофан, Пела имаше дури 64% освоени поени на втор сервис, плус стави го во предвид слабиот сервис на Давид и добиваш ризичен меч, во двојки Рубљев има 2 меча двата добиени со 2-0 и мислам дека нема некое огромно значење ова на неговата физичка спремност, ова е најчудниот ГС во последните 7-8 години и се е можно, затоа не би рекол дека Гофан е за сериозен бет, можеби за некој тикет на помала уплатаНема никаква повреда, одличен беше против Гаел. Рублев не е навикнат на ова темпо, плус идиотот игра и дубл, а ти викам и по меч ап треба Гофан да добие, Рублев не сака играчи ко Гофан кои играат прецизно и се јаки од двете крила, него му треба време да се намести на форхенд, затоа и бев сигурен дека ќе му земе сет на Гришо пошо дебилот бугарски само слајса од бекенд и му дава време да се мести на ударите. Уште против Џумхур се виде дека Рублев е уморен, многу брејкови јадеше и доста осцилираше, де добро де лошо. Сепак прв пат игра вака на Слем и мое мислење е дека Гофан е преголем залак за него моментално.