Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Пред два дена Европската филмска академија (ЕФА) ги презентираше кандидатите за овогодинешните Европски филмски награди кои ќе се одржат на 9 декември во Берлин. Еден повеќе од лани, или вкупно 51 филм од 31 држава (и Македонија somehow со свои претставници, копродукциските Rekvijem za gospodju J. и Ustav Republike Hrvatske). Еве letterboxd листа: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/european-film-awards-2017/

Некои од филмовите веќе ги има по торенти, некои одамна ги имаме гледано, но за повеќето, традиционално ќе си го чекаме Cinedays во ноември. Јас сум најнетрпелив за унгарскиот On Body and Soul, шведскиот The Square и италијанскиот BPM, што ги собраа наградите во Берлин и Кан годинава, но треба да се ѕирнат и некои од другите излезени. Од овие 51, до сега имам гледано само 3 - освен хрватскиот и српскиот, погоре споменати, само уште шпанскиот A Monster Calls. Се надевам дека годинава европската, па и светската кинематографија ќе биде барем приближно добра колку ланската, која според мене беше една од подобрите во последниве десетина години.[DOUBLEPOST=1503612181][/DOUBLEPOST]А, и, btw, кога сме кај „странските“: 9 држави веќе ги имаат пријавено своите кандидати за Оскар. Босна и Херцеговина ќе игра со Muskarci ne placu на АЛен Дрљевиќ, Шведска, нормално со The Square на Рубен Естлунд/Остлунд/како-и-да-се-транскрибира-ова, а Германија со In the Fade на Фатих Акин, од „поинтересните“ за нас.

Последно уредено:
Дечки веќе 1 месец барам еден филм околу 2013-2014 година... Краток опис:

- Маж раскажува на камера како му поминало детството како направил непробивен оклоп и убивал луѓе и вршел терористички акции, сите мислат дека е мртов а истиот спрема атентат на прецедателот на Америка и 2 ца негови блиски луѓе од владата истите ги убива и ФБИ после долга потрага случајно го пронаоѓа во метро и 2ца професионалци го бркаат дечкото ќе направи огромен хаос а одговорноста што ја прави вика дека ќе ја превземи ИСИС...

Се извинувам ако постов не е за тука... Избришете го или префрлете го...

Непробивен оклоп? Iron Man кецот :icon_lol:
Не не не, one shot е сниман филмот т.е во тој стил... Оклопот е всушност како панцир и фацава кога го носи оклопов е терорист и убива луѓе во метро во трговски, но по некоја случајност полицијата мисли дека е мртов и се затвора тој случај тој живее во шума односно во бункер под земја и само си развива технологии но не ги користи за уништување... Во целиот филм сака да докажи колку е лесно да се убие високи функционери и дека тоа ќе го превземат терористички групи како одговорност...

Главниот лик е Ginger тоа ми остави голем впечаток...

Дечки веќе 1 месец барам еден филм околу 2013-2014 година... Краток опис:

- Маж раскажува на камера како му поминало детството како направил непробивен оклоп и убивал луѓе и вршел терористички акции, сите мислат дека е мртов а истиот спрема атентат на прецедателот на Америка и 2 ца негови блиски луѓе од владата истите ги убива и ФБИ после долга потрага случајно го пронаоѓа во метро и 2ца професионалци го бркаат дечкото ќе направи огромен хаос а одговорноста што ја прави вика дека ќе ја превземи ИСИС...

Се извинувам ако постов не е за тука... Избришете го или префрлете го...
може да е вториот дел Rampage
Rampage: Capital Punishment
http://www.imdb.com/title/tt3448226/

Letterboxd конечно пуштија Андроид апликација, па кој ја нема инсталирано може да ја проба. Малку е недовршена, т.е. фалат некои елементи од веб верзијата, ама како за почетна верзија океј е, ми се свиѓа.

Letterboxd конечно пуштија Андроид апликација, па кој ја нема инсталирано може да ја проба. Малку е недовршена, т.е. фалат некои елементи од веб верзијата, ама како за почетна верзија океј е, ми се свиѓа.
Го нема најинтересниот дел од letterboxd за мене - листите. :(

Го нема најинтересниот дел од letterboxd за мене - листите. :(
Да, и филтерите за мене :(
Ама најавија дека ќе ги додадат во следните верзии, па ќе видиме.

Edit: да не се разбереме погрешно, листите ги има, но не пнакви какви што се на веб верзијата: нема процент на изгледани филмови, нема fade watched, нема филтри...

Death Note 2017

Over+a+month+ago+_40d38919c6c7345ffab6134b97a960ee.gif

Секогаш сакав да го гледам овој манга серијал и сега гледам филм ок топ, си го симнав и... Што беше ова?

Ова може беше еден и единствен уникатен ваков толку хаотичен филм што сум го гледала во живот.
Грам логика немаше во никоја постапка на ликовите, дешавките беа натрупани колку да се зачува некој тек на филмот, со ликовите шанса нема некој да се поврзи, ни па да ги разбере, ко прво никаква основа немаа да бидат она што се и тоа во што се претворија, многу брзо се случуваше се, од мирни и праведни тинејџери кои сакаа да го спасат светот од зло се претворија во себични чудовишта. Како? Сакам да гледам причини, настани, да си правам теории, а филмов ни една шанса не даде за тоа.

Немаше никаков вовед за запознавање, му падна тетратката од небо на детево и почна да си пишува имиња. Зошто тој, и кој е тој, од каде таква рамнодушност за одземање животи, кај била таа тетратка претходно, каков бил неговиот живот претходно? За понатаму не сакам ни да пишувам, ако филмов почна неразбирливо и глупо тогаш понатаму се полошо и полошо стануваше. Филмов е правен или за некои гот бебиња што ќе гледаат и ништо нема да разбираат или некои такви бебиња го правеле. Одбивам да прифатам дека разумен човек режисер направил онаква вреќа глупости. Никој да не го гледа, ептен срање е.
Не си го разбрала и не ти се допаднал бидејќи Death Note не е за филм, туку треба да се гледа како аниме и така да си остане, која ли будала снимила филм.
Тетратката за имињата се наоѓа кај тие боговите, од досада тој богот Ryuk ја фрла тетратката помеѓу живите и таа паѓа кај главниов лик, Light. За понатамошни одговори и разбирање на ова мораш да го гледаш ова Death Note (TV series 2006), 37 епизоди одма ќе се изгледаат, по 20 минути траат.

Не си го разбрала и не ти се допаднал бидејќи Death Note не е за филм, туку треба да се гледа како аниме и така да си остане, која ли будала снимила филм.
Тетратката за имињата се наоѓа кај тие боговите, од досада тој богот Ryuk ја фрла тетратката помеѓу живите и таа паѓа кај главниов лик, Light. За понатамошни одговори и разбирање на ова мораш да го гледаш ова Death Note (TV series 2006), 37 епизоди одма ќе се изгледаат, по 20 минути траат.
Мене и анимето до пола добро ми одеше, после одеднаш глупо ми стана. Неар и Мело какви само имбецили беа, мене дури кринџи и гротескно ми беше да ги гледам, деца зеле си играат детективи, па и стратегии му праат нa Лајт, седи бе.

Гледај ги Samurai Champloo и Samurai 7 ако не ти се.

Последно уредено:
Никогаш нема да ги гледам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom