- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 10.535
- Поени од реакции
- 15.817
Во манастирот Св.Јован бигорски имаат донесено два папагали како атракција и многу се папагалите ``забегани``
Едниот е жолто-плав ара, и обично стопи обесен удулуглава со клунот, закачен со нозете горе и само нешто изведува. Многу е немирен....но питом. Дозволува галење и чешкање
Другиот е сив африкански папагал со црвен опаш...а ``под казна`` седи сам бидејќи бил многу љубоморен и све му земал на арата. прв сакал да јади, прво со луѓе....
Слики ќе ставам да најдам малку време

Едниот е жолто-плав ара, и обично стопи обесен удулуглава со клунот, закачен со нозете горе и само нешто изведува. Многу е немирен....но питом. Дозволува галење и чешкање
Другиот е сив африкански папагал со црвен опаш...а ``под казна`` седи сам бидејќи бил многу љубоморен и све му земал на арата. прв сакал да јади, прво со луѓе....
Слики ќе ставам да најдам малку време

[DOUBLEPOST=1504298491][/DOUBLEPOST]Пред една година бев во зоолошка. Додека шетав кај мајмуните и ги задирав, некој во позадина пиштеше. Мислев некој мајмун бараше внимание. Тоа да ти бил какату во кафез ставен со мајмуните. Изгледа беше тазе донесен. Ми го одзеде вниманието и ми го подаде главчето да го почешам. И ако не му обрнував внимание викаше по мене. Мн го засакав и следно одење скопје пред една недела бев повторни и специјално да го видам него. Го барав на истото место и викав по него кај мајмуните но го немаше. Односно не се одзиваше. Се вратив повторно и на мое изненадување го видов во една од ќелиите заедно со глувци кои претчуваа. Не беше истиот игрив радосен папагал. Не одговараше на моите повици. Мислам дека беше во депресија. Не знам зошто не го ставиле со другите папагали надвор во кафез туку како некој затвореник во тие услови. Катастрофа! Подобро да го дадеа на некој што може и сака да се грижи за него, наместо да остане онака.