Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Па ги имаше во кадар со Погба и на полувреме мислам како муабетат нешто и баш со брат ми спомнавме Погба да ни го договори и овој. :D
Лукаку кажа за официјалната дека лани Погба цело време кога биле искочени го возел околу Олд Трафорд намерно иако патот не носел од таму :lolzz:

На почетокот изгледаше како да ќе заврши нерешено или пак овие мувливе ќе ни закачат гол и ќе се бранат до крај. Меѓутоа, добро што мур малку смени игра, бидејќи беа прочитани од сам старт, односно беа покривани добро и освен што не знаеа што да прават со топка и рокаа топки од секаде, тоа беше. Лестер на страна што беа шампиони пред две години, се крајно заебан тим кој што вчера им беше дозволено да си ја играат својата игра. Среќа што беји беше неприкосновен и играше ко паоло малдини у најбољи години, па дури и секој втор напад го чистеше во аут него ли да ја рогне типично англиски. Доколку го немавме вчера матич големи беа шансите да изгубиме. Башка што мата не го хранеше лукаку со топки а ни мики, пошто беа исечени. Не знам како погба беше мотм кога не го видов во прво, а и немаше храброст да превземе иницијатива.
За левациве и пеналите, се знае дека се поочигледни од овие што пукаат со десна, па се знаеше однапред каде ќе шутне лук, имајќи во предвид дека ем е огромен и ќе се примети доколку се мести да шутне десно.
Иако попаметно ќе беше од старт да игра со херера него со двајца везни позади напаѓачот да пробува да игра на-ти-го-дај-ми-го што се покажа како неуспешно.
Рашфорд смени многу, посебно што им требаше некој да тргне по крило и да заврши работа, наместо едните па исти набацувања на валенсија и блинд (од кои првиов сеуште не научи да ги изведува иако е 10 години во јунајтед).
Не е ова критика, напротив ова го гледав вчера. Добро е што не потпаднаа психолошки па не изгубија нити пак не заврши фрустрирачки нерешено. Тоа е добар знак дека тимов полека созрева и оди напред. Сега да видиме како ќе поминат со репрезентации, па тек лш ко ќе почне итн. Дали ќе останат на ова ниво или ќе почнат да паѓаат. Едина работа што не ми се свиѓа е што форсира ист тим цело време. Пошто ако продолжи вака наредна сезона овие ќе бидат инвалиди и ќе биде веќе видено по не знам кој пат со тим на мур. Како и да е, се надевам дека среќата ќе ги служи и нема да има многу повреди. Рашфорд пак рипна на 900милиони, сигурно и лукаку чува постер од него во соба.

Добро вика Рио. Овој меч минатата сезона ќе го игравме нерешено или ќе го загубевме. Тоа е разликата засега што се воочува.

На времето ви сметаа Роналдо и Нани, цигани биле, мењале фризури, трошеле топки, сега останавте со Лингард и еден куп 0-0 зашто нема некој муда да повлече и шутне од далеку.(меѓу другото)

За погба лош збор да не чујам, се виде лани до каде сме без него.Точно е дека на моменти си го лади, ама кога конечно има некој способен да шутира од далеку зошто да не, освен нормално да не биде секој напад да шутира.

А на која позиција игра во Интер?

Само тоа е проблемот. Што во Интер игра стрикно лево крило и чат пат се мота десно. Од тоа што го имам видено и десно е добар. Има и дриблинг и може и со десна да центрира како што треба. Е сега проблемот е што нема достапни варијанти за таа позиција. Еве и Лемар не е природно десно крило туку најчесто е поставен централно и лево. Марез не сум баш сигурен зошто лани баајги стагнираше и имаше значителен пад на играта.

Toa што шутира Погба е одлично, ама ме нервира на средина на терен знае да биде ептен опуштен, како да не е на утакмица, него на мало фудбалче, а игра DM со Матиќ.

Мене не ми смета тоа циганското што го има во себе, лигавењето по интернет медиуми, менувањето фризури и слично. Мене ме нервира што често знае да се изгуби на терен, односно да игра без дисциплина. Вчера да можеше дури и од центар ќе шутнеше да проба да постигне гол, на моменти кога ќе има слободен соиграч, тој се решава да дрибла. Често губи топки на тој начин, и назад се враќа со џогирање. Светска класа играч е Погба, не го негирам тоа, ама има некои особини кои кога би ги искоренил би бил уште подобар.

А и општо пишав и за тоа вчера, за дисциплината и концентрацијата да биде на повисоко ниво. На два моменти ми текнува, кога Мики во контра се реши да дрибла а имаше празен соиграч, и кога Матиќ можеше од прва да му извади на Марсиал или Рашфорд мислам беше кој беше осамен на пет метри пред гол, а Матиќ направи потег повеќе се сврте наназад и пропадна шансата. И Мурињо збесна за тоа стана од клупа и мислам викаше по Матиќ.

На времето ви сметаа Роналдо и Нани, цигани биле, мењале фризури, трошеле топки, сега останавте со Лингард и еден куп 0-0 зашто нема некој муда да повлече и шутне од далеку.(меѓу другото)

За погба лош збор да не чујам, се виде лани до каде сме без него.Точно е дека на моменти си го лади, ама кога конечно има некој способен да шутира од далеку зошто да не, освен нормално да не биде секој напад да шутира.
Роналдо не демантираше , Нани не , значи нерешено !
Има право секој да шутне ама кога цел напад прави контра , ги развлекуваат овие од автобусот на Лестер и оп на циганот му текна дека он е уствари звезда .
Ме потсеќа на ситуацијата лани кога Ибра пробуваше да прави пресинг а за тоа време нашата најплатена звезда ( читај Шрек ) чеша муда на 40 метри од противничкиот гол .
Може ние ќе имаме најдобри играчи у ПЛ ама најдобар тим ќе бидеме кога сите ќе гинат на терен и ќе го ценат трудот на другите , како во времето на САФ инаку џабе обесуваме овде .

Керик за ноќта во Mосква и настаните од негово (не)гледиште :D

Aко има нешто што е одлика на сите што играле под Фергусон подолго време.

Instead, we lost the FA Cup final to Chelsea and that taught me a lesson: it doesn't matter what you've done, it's the next thing that counts. All summer, I just couldn't get it out of my head that we'd lost a cup final. I forgot about winning the league.

So when we reached the 2008 Champions League final and we were facing Chelsea, after we'd just won the league, it was a similar scenario. I knew the feeling it left after the FA Cup final and, in some ways, that was my biggest motivation. I was not going to let that happen again.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom