- Член од
- 15 август 2017
- Мислења
- 2
- Поени од реакции
- 0
Marge Simpson, ke mozes da kazes dali ti ja dadoa vizata posle 7 dena odnosno vo ponedelnikot i sto te prasuvaa koa podnesuvase dokumenti, zaso i ja sum na 6 septemvri so termin pa ljubopiten sum
Marge Simpson, ke mozes da kazes dali ti ja dadoa vizata posle 7 dena odnosno vo ponedelnikot i sto te prasuvaa koa podnesuvase dokumenti, zaso i ja sum na 6 septemvri so termin pa ljubopiten sum
zdr brat eve i jas citam oglasi za taa agencija a i dr ima kako merkur ako razberes nesto pisi te molam pozZdravo momci nekoja informacija od agencijata MERKUR vo skopje nudat rabota so mk dokumenti za germanija i slovenija ako ima nekoj nekoe iskustvo so niv? Pozz
[DOUBLEPOST=1503225539][/DOUBLEPOST]Zdr ajde ako ima nesto ke pisam.Da fatime patot nagore malkuzdr brat eve i jas citam oglasi za taa agencija a i dr ima kako merkur ako razberes nesto pisi te molam poz
www.jobboerse.arbeitsagentur.de, www.mcdonalds.de, ова ти е ако сакаш сам да си средиш работа, а преку агенција можеш преку овие агенции www.kontext.mk и www.esi.mk..., преку агенција околу 300-400е, процедурата е наоѓаш работодавач, тој ќе среди од документи договор за работа и дозвола за работа, ќе ти ги прати, и ти со нив поднесуваш барање за виза...[DOUBLEPOST=1503785357][/DOUBLEPOST]Дечки кој е начинот да заминам Германија на работа, барем 3 месеци, со оглед на тоа што не сум веќе студент?
до каде си?Со среќа.![]()
Во Германија ќе му го дадеш бг пасошот или бг лична карта и немаш проблем исто на излез ако патуваш со авион му даваш бг на аеродром во Германија а кај нас наш а ако се враќаш со кола или бус до Хрватска со бугарска лична карта или пасош и Србија а кај нас на граница наш и нема проблемиЗаминнувам на работаво германија таму ќе работам со бугарски пасош, но авионската карта овде ја чекирав со македонскиот пасош, пошо ели на излез од Македонија треба да го прикажам македонскиот, а на влез во Германија бугарскиот, дали би имал некаков проблем и како треба да постапам, дали моиве информации се точни?
Фала ти многу, инаку ќе работам во МекДоналдс во билизна на Берлин.[DOUBLEPOST=1503917253][/DOUBLEPOST]Имам уште едно прашањеВо Германија ќе му го дадеш бг пасошот или бг лична карта и немаш проблем исто на излез ако патуваш со авион му даваш бг на аеродром во Германија а кај нас наш а ако се враќаш со кола или бус до Хрватска со бугарска лична карта или пасош и Србија а кај нас на граница наш и нема проблеми
ПС. Со среќа и во кој град ќе одиш ако не тајна и шо ќе работиш?!
Најубо двете да ги испринташ да не му покажуваш телефон или пдф фајлФала ти многу, инаку ќе работам во МекДоналдс во билизна на Берлин.[DOUBLEPOST=1503917253][/DOUBLEPOST]Имам уште едно прашање
Ја чекирав картата и сега кога ја download-ирам ми дава ПДФ документ во кој пишува дека ова не е карта за влез во авион,а кога ја симнам во HTML формат ми го пишува истото дека не е карта за влез ама кога скролам надолу ја има картата какко што треба да изгледа со сите податоци бар кодови и сл. Сега прашањето е дали второво е карта или таму на шалтер ќе ми дадат карта за влез?