Работа во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата John Burago
  • Време на започнување Време на започнување
За дозволата ми дадоа рок од 1 месец да ја однесам, и сега кога ја однесов ми ги зедоа документите и пасошот, значи во главно се чека околу 1 недела
3 дена максимум,а може уште истиот ден.Кога како е тоа.

Здраво.

Заинтересиран сум за работа во Германија, ваши мисење дали да се оди преку агенција и преку која или на друг начин?

Со македонски пасош, споделете ваши искуства и сл. може и за шведска норвешка.

Како иде цела процедура и слично за работна виза и колку се чека?
Благодарам

DECKI A ZA MERKUR DALI ZNAETE NESTO???[DOUBLEPOST=1501526911][/DOUBLEPOST]DECKI A ZA MERKUR DALI ZNAETE NESTO???

Здраво,
Сакам да се информирам за работа во Германија,поточно за медицински персонал. Голем број заминуваат Германија,Австрија,Швајцарија, па сакам да прашам кои посредува,какви кфалификации треба итн

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Колку пари кошта една виза за Германија?

Знае ли некој колку време се чека за виза со сите документи комплет предадени. Во понеделник поднесовме, ни ги земаа пасошите, ама уште немаме никаков одговор за жал :( Некои викаат 2 до 3 дена максимум, а ние еве четврти ден нема одговор. Можно ли е нешто да не е во ред? И дури и ако е одбиена, за колку време би требало да добиеме одговор, знае некој? Затоа што па многу ни се брза, договорите за работа ни се веќе почнати од 01.08., не чека работодавецот (n)

Merkur agencija za rabota vo germanija informacija nekoja nesto auuuuu !!! blagodaram

Знае ли некој колку време се чека за виза со сите документи комплет предадени. Во понеделник поднесовме, ни ги земаа пасошите, ама уште немаме никаков одговор за жал :( Некои викаат 2 до 3 дена максимум, а ние еве четврти ден нема одговор. Можно ли е нешто да не е во ред? И дури и ако е одбиена, за колку време би требало да добиеме одговор, знае некој? Затоа што па многу ни се брза, договорите за работа ни се веќе почнати од 01.08., не чека работодавецот (n)
Мислам дека до 1 недела најмногу излегуваат визите.

Дали мора да бидеш студент за да се аплицира за работа?

Не. Можеш да добиеш работна виза, ако имаш договор за работа и дозвола за работа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom