Опа форумче . . . . Ај добра вечер . . .
Како нов на форумов ќе се трудам да ја афирмирам идеата за „ не чување пари во банка како депозит“, а акциите се мојата моментна солуција . . . . .
Ќе се потрудам да придонесам околу изградба да инвеститорската култура во МКД и да не навлекувам на „мојата воденица“ . . . .
Моето портфолио е ОХБ, КМБ, СТБ, БЕСК, ЗПКО . . . . останатите не ги рачунам . . . .[DOUBLEPOST=1503277172][/DOUBLEPOST]На Охридска банка ќарив кафана . . . .
Па ги молам поразените да се пријават и да ја исплатат
. . . .
Годинава ќе биде тешка за нив(ОХБ), но машки издржуваат . . . . оваа година ќе им биде конзервативна, а од следната повторно со 15% раст
. . . .
СТТБ им го јаде профитот, но останатите бројки се добри . . . . Во споредба со трите останати големи банки се најдобри, зборувам за кредитен раст, а тој ги носи најмногу профитите на банките . . .
Моја прогноза е профит околу 5,5 милиони евра и 7,5 милиони резервации, +6% кредитен раст за 2017 година . . . .
Ако се остварат овие бројки оваа година, следната година акцијата ќе достигне 8500 денари . . .
Тешко дека ќе ја спуштат цената под 5000 ден., а ако дојде околу 5000 јас сум спремен да ја бранам со сите сили . . . . Реално извештајот не би требало да влијае на цената на акцијата . . .
За разлика од Хари кој 6 години резервира и отпишува по 30 милиони евра, дели кредити по пријатели и крај не му се гледа, ОХБ ќе покажат за нив солиден профит . . . .
П.С.
Пред неколку години Жива ги закла со за нив убава сума (3 милиони), ама ја распродадоа и скоро се покрија . . . . Со СТТБ нема да се покријат, но ќе ги опамети . . .[DOUBLEPOST=1503277957][/DOUBLEPOST]
Малку ли е профит од 5 милиони евра . . .
Со овие твои проекции ОХБ ќе биде убедливо најефтината банка на МСЕ по сите параметри . . .
Чул те господ, тоа и не е така лошо да се случи, тоа е шанса . . . .
Мислиш дека ќе ја остават да падне толку ниско . . . .
Јас ја купував на 950 денари кога 1000 акции стоеја на понуда цела недела и никој не ги сакаше, а види ја сега . . . Чекањето е злато . . . . Тоа беше пред само 3 години!!!