Ако не се за фрлање пушти ги по оглас, сиромаштија државиче сме така да се купуваат и половни гимиДечки со старите гуми одкако ќе ги извадите што правите? Има некој да ги зима за старо, откуп некој, или одат на отпад? Ваше искуство?
НЕ...Фрлање под итно..Зар јас моите гуми да ги дадам на некој невин човек да ги вози,недај Боже да му испукаат на поголема брзина да се отепа,па на душа да го носам,за бедни 1000-2000 денара..Строго фрлање..Или една ќе си оставам за резерва.Најголема грешка,старите и употребени гуми да се фрлаат,и никако да не се местат за возење..Ако не се за фрлање пушти ги по оглас, сиромаштија државиче сме така да се купуваат и половни гими
Сава, Семперит, Фалкен...Најдобат избор на зимски гуми од средна класа? И да не знаете каде има попуст на зимски гуми моментално, вон сезона?
Од овие 3 само Сава ми се познати..Сава, Семперит, Фалкен...
HankookНајдобат избор на зимски гуми од средна класа? И да не знаете каде има попуст на зимски гуми моментално, вон сезона?
Od tolkava tema,so testovi,iskustva,ti kratko i jasno prasa koi gumi se najdobri. Stom te mrzi da citas,idi i prodavacot ke ti kazeНајдобат избор на зимски гуми од средна класа? И да не знаете каде има попуст на зимски гуми моментално, вон сезона?
Мене ми се сите три познати. Добри зимски гуми од средна класа. Семперит австриски, Фалкен јапонски. Друго штознам. Бај д веј, кои димензии ти требаат. И што рачунаш под средна класа? Данлоп ако одговараат ценовно се веројатно подобри од набројаниве.Од овие 3 само Сава ми се познати..
Ми требаат 205/55/16. Кога кажувам средна класа, мислам за цената..Мене ми се сите три познати. Добри зимски гуми од средна класа. Семперит австриски, Фалкен јапонски. Друго штознам. Бај д веј, кои димензии ти требаат. И што рачунаш под средна класа? Данлоп ако одговараат ценовно се веројатно подобри од набројаниве.
Јас на мојата кола имам Семперит со тие димензии и сум задоволен, овде во Германија се релативно популарни. Фалкен имам летни, задоволен сум, исто така меѓу попопуларните овде од таа средна класа, колку што знам и зимските гуми им се добри. За Фалкен додуша имам слушнато дека нешто побрзо се трошат, но ако не возиш многу, тоа не би ти бил проблем. Сава веќе ги знаеш... Ако ценовно ти одговараат би можел да ги погледнеш и Данлоп, иако се веројатно нешто поскапи - секогаш има некои акции, попусти итн - мислам дека зимските им се посебно добри, а би требало да се нешто поефтини од најскапите Континентал, Гудјиар, Мишелин итн... Ханкоок некој ги спомна, веројатно се исто добри гуми од средна класа, но лично сум немал искуство.Ми требаат 205/55/16. Кога кажувам средна класа, мислам за цената..
Која димензија? Во Македонија меѓу моите Семперит и Сава пре би избрал Сава затоа што се нешто подобри на суво, можеби и на дожд, додека Семперитот се нешто подобри на снег и мраз спрема интернет тестовите, а во Македонија би рекол е посуво во однос на Германија. Ханкоок додуша не би знаел. Жена ми од скоро има Поло со 165ки зимски Ханкоок, па за некој месец би можел можеби нешто и за нив да кажам.Здраво дечки, се мислам измеѓу Sava и Hankook зимски гуми, горе доле иста ценовна група ми испаднаја, едино што за Сава немам бесплатна монтажа. Совет у врска гумиве?
Сава секако, земи ги од друго место каде што даваат монтажа, макар и да тркнеш до друг град, незнам каде си гледал и од кој град сиЗдраво дечки, се мислам измеѓу Sava и Hankook зимски гуми, горе доле иста ценовна група ми испаднаја, едино што за Сава немам бесплатна монтажа. Совет у врска гумиве?