Game of Thrones

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.613
Поени од реакции
6.415
Мене ме изнервира Бенџен Старк. Можеше да избега со Џон ама не. И кога остана помислив дека има некоја мисија зад ѕидот и ќе исчезне како и што се појави но братот директно на другите налета. Глупа смрт.
Него кај беше овој и што кур правеше зад ѕидот? Знам дека еднаш се сретнаа со Џон но
Бенџен и тогаш не сакаше да се врати но не ми текнува причината.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.574
Мене ме изнервира Бенџен Старк. Можеше да избега со Џон ама не. И кога остана помислив дека има некоја мисија зад ѕидот и ќе исчезне како и што се појави но братот директно на другите налета. Глупа смрт.
Него кај беше овој и што кур правеше зад ѕидот? Знам дека еднаш се сретнаа со Џон но
Не ти текнува на минативе сезони, со Бран? Кога му објасни дека и он е немртов (исто како Џон, Берик, Клегејн...).

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Мислите у последната епизода ќе има расплет со вајвокериве да се испотепаат убаво? Или ќе остават за у 8ма сезона?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.613
Поени од реакции
6.415
Не ти текнува на минативе сезони, со Бран? Кога му објасни дека и он е немртов (исто како Џон, Берик, Клегејн...).
Па искрено не ми текнува. Сум заборавил некој работи што се исподесија, ќе морам да ја изгледам од почеток серијава пред финалната сезона.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.060
Поени од реакции
6.716
Аааабе ебате битниот лик за да се тревожам оти не се спасил.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Добар беше разговорот меѓу Денерис и Тирион. Човекот правилно размислува долгорочно, но како што му вика денерис, не размислува добро на кратки патеки, цела сезона правеше грешки.

Но мое мислење е дека не се баш грешки туку Тирион намерно си ја штити својата фамилија. Иако дефинитвно сум на ставот дека целиов план со заробување зомби е тешка глупости и сите се свесни дека Серси нема да им помогне а реално нема ни со што да им придонесе. Од друга страна, фактот што Најткингот-Страшо намерно чекаше и не ја напаѓаше дружината укажува дека и он имаше план да ја сочека Денерис и да зароби 1-2 змејови. Да не заборавиме дека он ги има истите способности како Бран и знае многу повеќе за неговите противници.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.845
Поени од реакции
67.308
Баш у оваа епизода немаше некои нелогичности, не знам за какви нелогичности правите муабет, освен ако не ви е чудно да има зомбиња, змејови и натприродни чудовишта, ама тогаш грешка серија гледате.

Иначе од Арја ми е преку таквото дојдено уште кога си замина од Бравос. И она како и Бран у некој тежок филм е влезена и искрено ќе ми биде мило да ја утепаат. Санса остана едини нормален Старк у цела фамилија, и фала богу конечно гласно го кажа тоа што го знаеме, она е најзалужна за тоа што Старкови владеат пак со Северот, па у пичку матер никој бар малце респект не покажува. Токму оваа епизода беше потврда дека Џон за кур не го бива ни за водач ни за стратег, сите битки што ги водел или ги изгубил или други ги добиле за него- битката со дивјаците на ѕидот ја добија другите, он не беше водач, Хардхоум беше поразен, Винтерфел беше пред пораз, Санса и армијата на Вејл победи, тука во денешнава битка пак пред пораз, Денерис победи. А пошто сите знаеме, а веројатно и он ќе дознае дека не е Старк, секако ќе мора Санса да ја постави за легален лидер на Северот, првата кралица како што е редот.

Сцената со Џон и Денерис баш беше симпатична, одма се гледа таа поврзаност.

@Коловрт, браво бе како ти текна- Страшо, право име за таков главен негативец
Логично ти е на мраз на кој што 8-мина застанаа, и почна да пука, за неколку часа потоа на истиот да стојат иљадници зомбиња, без истиот да се скрши?

Само ете, ко што некој рече, серија со змаеви, ние логика бараме. :D

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Иначе зашто "мајкава на змејови" неможе да биде и мајка на нормални деца? Пример Џон да и склепа :) таман ќе си иде по традиција :)

E

Epsilon

Гостин
onoj Benjen vleze megju stotici zombinja ko vo indiski film i umre like a hero, meh, najbezvezno nesto. :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Логично ти е на мраз на кој што 8-мина застанаа, и почна да пука, за неколку часа потоа на истиот да стојат иљадници зомбиња, без истиот да се скрши?

Само ете, ко што некој рече, серија со змаеви, ние логика бараме. :D
Зар они не стоеа пред на брејот пред мразот?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Иначе зашто "мајкава на змејови" неможе да биде и мајка на нормални деца? Пример Џон да и склепа :) таман ќе си иде по традиција :)
Заради вештерката со која сакаше да го спасот Дрого. Дали немат матка или нешто друго, ама уште од тогаш се знајт дека не мојт да раѓат.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.383
Поени од реакции
23.213
Мислите у последната епизода ќе има расплет со вајвокериве да се испотепаат убаво? Или ќе остават за у 8ма сезона?
Мислам дека пола последна епизода ќе биде интриги ова она, закрпување нечии карактери, идење на север да се борат со мртвите али Страшо ќе ги победи некако, ќе го помине ѕидот и наредна сезона ќе биде у главно тепање Страшо вс еверибоди.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.900
Поени од реакции
22.992
Најмногу ми е криво за змејот.ама и се очекуваше вакво нешто,Night King - от си доби змејче што ке блуе мраз.Дени жалната беше скрешена незнаеше што и се случува..На живци ми идат Арја И Санса и редно време е тој лителфингерот да ја загуби главата.Сега за сега Серси си ужива..Ако бев јас Дани ке го нападнав Кингс Лендинг и еднаш засекогаш ке го решев тој проблем и на мира ке си ги чекав белите.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.060
Поени од реакции
6.716
Најмногу ми е криво за змејот.ама и се очекуваше вакво нешто,Night King - от си доби змејче што ке блуе мраз.Дени жалната беше скрешена незнаеше што и се случува..На живци ми идат Арја И Санса и редно време е тој лителфингерот да ја загуби главата.Сега за сега Серси си ужива..Ако бев јас Дани ке го нападнав Кингс Лендинг и еднаш засекогаш ке го решев тој проблем и на мира ке си ги чекав белите.

Среќа шо не си Дани оти ќе гледавме 2 сезони само.

Kajgana Shop

На врв Bottom