Premier League - Season 2017/2018

#МукиАут

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Па вика Канте играл понапред, а нема врска, Матич цело време беше тој што имаше слобода да оди и понапред :D
Фабрегас ќе му бил директна замена на Матич. Канте - Фабрегас средината се игра сега затоа што нема други опции, и може да се игра само против послаби тимови кои на СБ ќе дојдат за да играат бункер и да пробаат да извадат бод. Против сите други оваа средина ќе се изгуби затоа што Канте колку и да е добар, против подобри тимови му треба поддршка, не може се сам да прави. Фабрегас може да добие повеќе минути и поради тоа што се игра и ЛШ, ама главната двојка треба да биде Канте и Бакајоко, а Фабрегас да е третиот играч затоа што се најавуваше дека ќе проба Конте и со 3-5-2.

Дека Бакајоко е подобар играч од Матич моментално никој не кажал. Бакајоко е 7 години помлад и има потенцијал да биде подобар во иднина, со правилен развој. Затоа и имав пишано дека е добро тоа што за исти пари ќе го подмладат составот со играч кој може да ги даде најдобрите години за клубот, додека пак кај Матич изгледаше ко времето да му е поминато, веќе две години.

На Челзи најмногу би му одговарал некој Баркли тип на играч, кој ќе биде четврт избор зад Канте, Бакајоко и Фабрегас. Ама не верувам дека овој би прифатил да дојде како четврт избор.

R

red.devil

Гостин
Дека Бакајоко е подобар играч од Матич моментално никој не кажал.
:)
Абе директно можеби не пишавте "Ги заебавме Јунајтед, купивме подобар играч од Матиќ за поевтино" ама кога те читам индиректно како да го потенцираш тоа дури и сега во последново мислење. Како треба да разбери човек кога ќе кажиш дека Матиќ бил тиња две години, не знаел кај терат а од друга страна сте земале млад играч кој бил одличен лани а можел уште повеќе да се развива? :D
Не сум робот за буквално да ги сфаќам речениците и можам суштински да ви проценам мислење така да остај овие глупости. А истото го имате пишано минимум 5 членови на форумов дали на темава или во фан клубот меѓу кои и Иван кого го снема откако му го ископав мислењето. :D
Финтава ви е, ја не реков ама е така. Мушки упм.:D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.931
Поени од реакции
67.628
Некој поинтелигентен да ми ја објасни тетоважава на Харт и на Дибала?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
:)
Абе директно можеби не пишавте "Ги заебавме Јунајтед, купивме подобар играч од Матиќ за поевтино" ама кога те читам индиректно како да го потенцираш тоа дури и сега во последново мислење. Како треба да разбери човек кога ќе кажиш дека Матиќ бил тиња две години, не знаел кај терат а од друга страна сте земале млад играч кој бил одличен лани а можел уште повеќе да се развива? :D
Не сум робот за буквално да ги сфаќам речениците и можам суштински да ви проценам мислење така да остај овие глупости. А истото го имате пишано минимум 5 членови на форумов дали на темава или во фан клубот меѓу кои и Иван кого го снема откако му го ископав мислењето. :D
Финтава ви е, ја не реков ама е така. Мушки упм.:D
Ни Иван не гледам кај вика дека Бакајоко е подобар од Матич во постот што си му го цитирал...

Подиректно не знам како да пишам. Бакајоко не можам да кажам дека во моментов е подобар играч затоа што има 22 години и има изиграно една супер сезона, а Матич колку и да не беше константен претходниве две сезони, сепак беше битен дел од двете титули освоени во три сезони. Ама, уште во јуни кога пишував очекувања, реков дека заменување на Матич со Бакајоко е добар long term потег, затоа што за истите пари добиваш многу помлад играч кој има потенцијал да биде доста подобар од Матич за сезона-две, доколку се прилагоди како што треба. Ти не мислиш дека би било добро доколку клубот ти замени играч кој веќе некое време изгледа ко да му е поминато времето, со играч кој потенцијално би можел да те служи во наредните десет години? Самото тоа не значи дека замената моментално е подобра.

Поима немам што сакаш да извлечеш :D

Некој поинтелигентен да ми ја објасни тетоважава на Харт и на Дибала?

На Харт му означува до кај да ги витка ракавите :D

R

red.devil

Гостин
Ни Иван не гледам кај вика дека Бакајоко е подобар од Матич во постот што си му го цитирал...

Подиректно не знам како да пишам. Бакајоко не можам да кажам дека во моментов е подобар играч затоа што има 22 години и има изиграно една супер сезона, а Матич колку и да не беше константен претходниве две сезони, сепак беше битен дел од двете титули освоени во три сезони. Ама, уште во јуни кога пишував очекувања, реков дека заменување на Матич со Бакајоко е добар long term потег, затоа што за истите пари добиваш многу помлад играч кој има потенцијал да биде доста подобар од Матич за сезона-две, доколку се прилагоди како што треба. Ти не мислиш дека би било добро доколку клубот ти замени играч кој веќе некое време изгледа ко да му е поминато времето, со играч кој потенцијално би можел да те служи во наредните десет години? Самото тоа не значи дека замената моментално е подобра.

Поима немам што сакаш да извлечеш :D
Не вика ама вика дека бил супер замена за Матиќ. Урнебесни сте жими се.

Кое долго време поминато времето бре Донеф, 29 години има не 36. И не не мислам замена за докажан квалитетен играч со млад талент е правилен потег бидејќи во тој случај не знаеш како ќе заврши таа приказна туку треба да се задржат и двата додека талентот не му фати место на другиот директно.

Нормално дека немаш појма што зборам зошто толку ги менувате мислењата што веќе не знаете кај терате. Нека ми ги одговори двете прашања @Иван CFC и ќе ти стане јасно.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.089
Поени од реакции
2.036
Не се шалам. Сврти неколку страни поназад и прочитај си го фан клубот последниве две недели. Бакајоко бил апгрејд на Матиќ, тој е заклучолот од многу мислења. Океј, можеби е, но како испадна сега да игра понапред ако било така?
И друго прашање иницирано од твоево четиво. Ако Челзи не се брани со класичен ДМФ што доведува Канте и Матиќ да играле и офанзивно а Бакајоко играл понапред од нив според тебе, што игра Бакајоко? Десетка?[DOUBLEPOST=1502898798][/DOUBLEPOST]
Повели, ако имаш кратка меморија.
Кај Конте играчите имаа целосна слобода, нема класичен дм, да му каже ти стоиш строго назад и максимум ти е излегување до центар. Излегува напред Матич, Канте стои назад покрива и обратно. Некогаш знае и Кехил или Аспликуета да се понуди како опција пред 16-от (противничи)...
Ова ти е за офанзивниот дел, дефанзивно Канте врши пресинг, Матич беше тој што брани длабоко поради тоа што има висина и е добар за високи топки.

Па дадов мислење за тоа каков е Бакајоко. Што има лошо во тоа ниту го направив нов Макелеле ниту Чави.
Карактеристиките му се тие, има ризик нормално ама може на донесе добивка. Матич е добар играч, докажан ама полека оди накај 30 плус лани имаше период каде што имаше многу слаба форма - некостантен.
Може во Јунајтед ќе биде паукот од пред 3 сезони, може ќе му дојде убавл промента. Јас дадов мислење за тоа каков статус имаше во Челзи по тоа како ја одигра сезоната.

Донев не сум ја ништо измешал, Канте по вокација е класичен дм, читај Лестер ама тоа што е машина за трчање го прави насекаде да го има на теренот.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Не вика ама вика дека бил супер замена за Матиќ. Урнебесни сте жими се.

Кое долго време поминато времето бре Донеф, 29 години има не 36. И не не мислам замена за докажан квалитетен играч со млад талент е правилен потег бидејќи во тој случај не знаеш како ќе заврши таа приказна туку треба да се задржат и двата додека талентот не му фати место на другиот директно.

Нормално дека немаш појма што зборам зошто толку ги менувате мислењата што веќе не знаете кај терате. Нека ми ги одговори двете прашања @Иван CFC и ќе ти стане јасно.
Јас не можам да одговарам за туѓи мислења него само за своите. А моето не се сменило, цело време ми е исто. Зошто не би бил супер замена? Дали ти моментално можеш да гарантираш дека Бакајоко нема шанси да има подобра сезона од Матич? Едниот изигра еден натпревар, другиот уште го немаме видено.

Матич во Челзи се губеше пречесто и последниве две сезони беше меѓу најпцуените играчи на Челзи меѓу фановите. Не успеа да ја врати константноста од првата целосна сезона и уште од лани сакаше да си оди. Сега доаѓа млад играч со голем потенцијал, и не смеам да верувам дека би можел добро да го замени Матич од претходниве две сезони?
И не викам дека му е поминато времето на Матич, свесен сум дека може пак да изигра одлично, ама во Челзи така изгледаше.

Ти значи сметаш дека Лукаку е лоша замена за Ибра, голем даунгрејд направивте?

R

red.devil

Гостин
R

red.devil

Гостин
Многу јако дискутираш, нема што.
Да причеам уште малце да размислиш дали ќе смениш нешто или ова ти е конечно?

Што да дискутирам чоек со тебе, секое второ мислење ти е ја не реков вака не реков така. Во ДНА-та на форумов е да се збори двосмислено и да се пецка само а јас се повеќе губам трпение за курташак муабети.
Па уште ми споредува Лукаку со Ибрахимовиќ :pos:
Да грешка е на управата што доведе нов играч на место од 37 годишен напаѓач кој што има скинати лигаменти. :tapp: Вака да дискутираме? Ете ти лајкче и бркај работа.

W

wicked_1

Гостин
Ти уште на форумов си бил?
Овој Иван може е бот, ама постабилен дискутант е од тебе.

После бламажата со "Погба магарето" , "големи клубови не враќаат назад играчи" и слични длабоки патетико филозофии, јас би ти препорачал твитови да ставаш, посигурно е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom