Game of Thrones

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Додава дека храната уште не е префрлена, тоа беа кочиите што гореа. За златото ете во самата реченица на сликата вика дека цело стигнало.
Може ќе се разјасни за 20 минути.
Не.
Цело стигнало тоа што го пратиле. Одма после тоа кажува дека имаат тука уште, кое треба да го префрлат преку реката.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.675
Поени од реакции
14.556
Не.
Цело стигнало тоа што го пратиле. Одма после тоа кажува дека имаат тука уште, кое треба да го префрлат преку реката.
Оди пишувај у политика, тука нешто си скаран со фактите (не дека и таму не си ист) и тоа што го кажуваат карактерите у серијава (или со писменоста си скаран, не се знае).
Да отворам Пејнт да ти се нацрта по 100-ти пат како е или не? Нешто ме мрзи, искрено.

Зашо Тарли би кажал дека All the gold за да веднаш по тоа би додал дека има уште??? Лош subtitle? Глич у дијалогот? Баг у сценариото? Тарли е на хашиш? All го читаш како Али (Ама литературно) или шо е работава? Или пишуваш намерно глупости, како и 99.9% од сите постови на форумов?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Оди пишувај у политика, тука нешто си скаран со фактите (не дека и таму не си ист) и тоа што го кажуваат карактерите у серијава (или со писменоста си скаран, не се знае).
Да отворам Пејнт да ти се нацрта по 100-ти пат како е или не? Нешто ме мрзи, искрено.

Зашо Тарли би кажал дека All the gold за да веднаш по тоа би додал дека има уште??? Лош subtitle? Глич у дијалогот? Баг у сценариото? Тарли е на хашиш? All го читаш како Али (Ама литературно) или шо е работава? Или пишуваш намерно глупости, како и 99.9% од сите постови на форумов?
Тарли кога вели целото сигна, мисли на целото што го испратиле во таа пратка.

Еве види и самиот, не е целото злато испратено, нешто фатија Дотраките (или се стопило можда од змејот).

Тарли му кажува за златото дека стигнало, Џејми вика - Добро, но Тарли додава:

these

А потоа зборат за храна и друго.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.675
Поени од реакции
14.556
Со тие 3-4 збора од Тарли All the gold's safely е тотално јасно дека целото злато земено од Хајгарден е стигнато кај шо треба, без разлика дали е у 1 или 1000 пратки. Какви пратки мешаш само за да си ги оправдаш глупостите, ALL e клучниот збор. Дури и во кадрите од битката нема ниедна "оклопна" кочија под клуч како таа што ја дадоа со златото, сите беа со буренца или вреќи.

Со тоа што знаеме дека НЕМА злато кое не е во Кингс Лендинг се ПОДРАЗБИРА дека сите други кочии носат храна и/или други глупости, посебно од почетокот на епизодата кога Брон се наљути што Џејми го прати да ги напнува земјоделците да го даваат родот.

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Баш ме интересира што коментари ќе има за епизодава :D
(y) од мене.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
*spoiler alert*

Suicide Squad :cool:

Две работи to note:

- Гендри знае да млати со warhammer пошто и Роберт, татко му, со истото оружје се борел. Стварно добар touch е што го напраија тоа.

- Гили откри дека Регар го откажал бракот со Елиа и се венчал со Лиана, али Сем ја одјеба у пм. Значи сепак постои доказ дека Џон е полу Старк, полу Таргеријан. Ова е битен елемент пошто и покрај тоа што го знаевме фактот дека е нивни син, ипак за да има легално право на тронот двајцата морале да бидат венчани. Да не беа венчани, ќе си беше обичен bastard на Регар, али вака има вистински claim.

Јако е све ова у пм.

TrikkY

Shit happens. [God]
Член од
4 мај 2012
Мислења
203
Поени од реакции
243
мене искрено епизодава ми беше mehh нешто што и очекував. Уште од почетокот кога видов дека Џејми е жив ми се одгледа, но едноставно без Џејми сето ова преговарање нема да беше возможно па затоа и е жив ( или пак е жив за колку можно повеќе деца да и склепува на Серсеи). НО најавата за следната епизода :drk::drk::drk::vozbud::vozbud: ќе биде покољ :vozbud::vozbud:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.845
Поени од реакции
67.311
Нормално дека е жив, не се жртвуваше Брон за џабе.

Како ке ја привршат серијата у наредните 2 епизоди, останува да видиме.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
А бе не се нормални ова со Џејми како исплива мајке ми :pos:. Добро разбирам дека е битен лик за приказната понатаму, ама ептен беше холивуд осудесетите излагање од водана после голема експлозија и 200 метра подоле, ама добро, да не ја цепидлачиме.

После 3 - 4 сезони, погодете кој знае да млати со факинг чекич како татко му а? Ours is the fury a? А? Овој да ти еам :D Па и Давос го дупи, тој па го направија ко The Hound, слични се со смешните реплики :)

Едвај чекам да видам како ќе изгледа тоа, фаќање еден од мртвацине, ставање у кафез, и пренесување безбедно до кингс лендинг? Како по ѓаволите ќе го изведат тоа?

Ама она што уште повеќе чекам е да видам шо пиздарија има смислено Литлфингер со Арја сега. Не можам да најдам ПС од тоа ливчето шо го најде она, да прочитам шо пишуваше.

А за Дени не знам за кој се влажни она сега. Дали за Џора Мормонт или за Џони. Некако коа се погледнаа на плажата, готова беше да му каже ај бе остани.

Overall, Мислам дека оваа епизода беше кок тиз за следната. Не билдаат за да има свршавање за следната, ќе има некоја голема акција. А и како не би:

TrikkY

Shit happens. [God]
Член од
4 мај 2012
Мислења
203
Поени од реакции
243
Еве го лифчето и факинг 30пати паузирав, вратив и пак не можам да прочитам што точно пишува, пошто и во самиот кадар не беше прикажано целото а беше и заматено, али се гледа дека со тоа Литлфингар планира да и праи mind game на Арја за да ја нападни Санса.

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom