Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто сакал Самс да се повлече? Имаш некое нормално објаснување?
Неној да ми кажеш дека така едноставно сакал.
Зашто е перална на пари на Орце,Мијалков сеедно. Со што ќе му се умилкува на Заев, дај ја да ти ги перам парите ја место некој твој човек. Самата приказна на овој самсоненко беше пресмешна, ама кој разбра преќутуваше за мир у куќа а тие што толку им беше капацитет се радуваа за македонскиот абрамович:icon_lol:
Вмро имаше интерес Вардар да има успеси бидејки си ги препишуваа на име на државата, као у стил нашите вложувања во салите и терените го дадоа резултатот. Сеа коа државата не е нивна, интересот е кај Заев ама Самсоненко отпаѓа од математиката.

едно нешто ќе му бидам најблагодарен (ок, европска титула рк фардар е трофеј за нареден век) е што луѓето после 27 години македонска лига, почнаа да купуваат дресови вардар! да ми извинат и дарко панчев, и томовски, и камчев, и гризли, и сите претходни инвеститори /директори / претседатели...вардар беше маалски клуб до пред сергеј.
.

Ова мене би ми било срам да го пишам, а не ти кој се декларираш како стара гарда фан на Вардар...

а да се отвори анкетата: дали е Самсоненко предавник на Вардар?

braco%20golema.jpg

:D

Ова мене би ми било срам да го пишам, а не ти кој се декларираш како стара гарда фан на Вардар...
Да ми беа уште живи дедовците, до смрт ќе го тепаа копилето за оваа реченица

Јбг ќе мора сега Виц'то да изиграва херој спасиоц,ако не Шкендија ќе им ебе матер на сите. :toe:

П.С. На секоја партија и одговара бизнисмен што ќе вложува ;)

Можеби не донесе некои позначајни успеси во фудбалот освен титулите во домашно првенство (не споредувајте со Град Скопје, затоа што тогаш конкуренти ни беа Турново со 200 илјади буџет), куп пак не успеавме да освоиме, во Европа освен летово, ништо позначајно не направивме, управата работеше очајно во многу аспекти и беа поставени сосема погрешни луѓе. Ама, факт е дека клубот се крена на едно повисоко ниво, а она што е најбитно, е што академијата во парк и тренинг центарот во Хиподром ќе останат, во Русија со него нема да се вратат. Вардар има добра инфраструктура и предуслови, а она што мене лично ми влева надеж, е што и со реално за фудбал малце пари на годишно ниво (3-5 милиони), клубот функционираше одлично и со малце посаглам и поупатени фудбалски луѓе во клубот лесно можеше и поголем успех да се направи.

Јбг ќе мора сега Виц'то да изиграва херој спасиоц,ако не Шкендија ќе им ебе матер на сите. :toe:

П.С. На секоја партија и одговара бизнисмен што ќе вложува ;)
Кој се бизнисиве на бизнисменов? Малце ми делува како мистерија:)

А зошто сакал Самс да се повлече? Имаш некое нормално објаснување?
Неној да ми кажеш дека така едноставно сакал.

Постои објаснување... Уште пред избори Самосенко беше таргетиран како човек преку кој се врши руско влијание во државата и се бараше истрага за неговото работење... Сето ова во медиуми подржани од западни амбасади, нивни или Сорос фондови...

Така да се сомневам дека Заев воопшто имал простор да се договори и да сакал, а и Самосенко не е глуп да не знаел во кој правец одат работите.

И да нема забуна... Во овој пост не изнесувам вредносен суд, дали ова е добро или лошо, само пишувам што се случува... Можеби ќе сме подобра држава без Самосенко, а ќе имаме и подобар спорт, а можеби нема... Времето ќе покаже... Но треба работите да ги претставиме какви што се.

Без разлика, немаше потреба и не требаше на ваков цигански начин да си прави сценарио за да си оправда одење да глуми демек избркан е.

Можеше поштено да си каже си одам, фала чао пријатно, ќе му кажевме фала ти и поздрав.

Кој се бизнисиве на бизнисменов? Малце ми делува како мистерија:)
Бизнисите му се едно евро за црква едно евро за Вицето :icon_lol:
Сеоски рекетар па ти,покондурени сељаци и тој и Зоки,ама прилично богати,цела Струмица живурка од нив затоа ги гласаат редовно а ако ги сменат да пукам шефе,пукај Аце....

Ќе мораат скопјани ради Скупјенце кнедли да голтаат сељо муртински да им го финансика вардар,дали директно дали преку човек/фирма измислена вчера ама не верувам дека ќе остават пак да гледам 30.000 шошони и знамиња на Илирида во квалификации за ЛШ.....барем се надевам не.

Зашто е перална на пари на Орце,Мијалков сеедно.

Самосенко е поголем играч и од двајцата т.е. игра за помоќен клуб... Но ние типично провинциски секогаш мислиме дека сме центар на светот...

Ај баш да видиме дали ќе осиромаши сега Самосенко. :)[DOUBLEPOST=1502449428][/DOUBLEPOST]

Можеби поточна формулација би било дека Вардар падна толку ниско, како маалски клуб пред Самосенко...

Самосенко е поголем играч и од двајцата т.е. игра за помоќен клуб... Но ние типично провинциски секогаш мислиме дека сме центар на светот...

Ај баш да видиме дали ќе осиромаши сега Самосенко. :)
Помоќен играч што им беше кандидат за пратеник и не постои нигде пред 10 години. Је рајт.
За самсоненко и бевме центар на светот дур беа вмро на власт, вајда не мислиш ради чистиот возду дека беше тука.

Помоќен играч што им беше кандидат за пратеник и не постои нигде пред 10 години. Је рајт.
За самсоненко и бевме центар на светот дур беа вмро на власт, вајда не мислиш ради чистиот возду дека беше тука.

Не верувам јас претерано дека луѓето ги водат алтруистички побуди. А и дека премногу работи се случуваат случајно.

Самосенко си има 'интересна' кариера. Работите кои ги работел во Русија (и во бившите СССР републики) се добиваат со амин на тамошните структури. Подоцна е избран и за играч во Македонија.

На крај, од Македонија најмногу краделе нашите, најмногу изнеле пари, но не инвестираа во спортот како Самосенко...

"Ќе сме фаќале со Русија"...
Ај да не мешам политика...сум работел со нив, поголеми гомна нема на планетава. Затоа имаат сотрено све у девет временски зони. Поголеми лопови и неплаќачи од нив нема, жив не е ако не изигра преварантски (ај да сум коректен - цигански е правиот збор).
Не го омаловажувам успехот на ракометниот клуб, не сум некој преголем фан на ракометот, иако Михајловски од Ватростална мислам дека е људина во однос на овој - помалку пари вложил, ама тоа го правеше со љубов, а од вакви само денот да го чекаш кога ќе ги снема. Кој од субрата не ја научи лекцијата, сега е изненаден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom