Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Еј прави разлика од Блгари од Тракија и од Македонски Блгари(Миладиновци,Прличев,Жинзифов,Џинот,Ванчо Михајлов и сите револуционери од ВМРО кои не биле опоганети од Коминтерната)
Тие се опфатени од бугарска страна со договорот, нема што ја и ти да се секираме за нив

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ако ова твоево -те (сфативте, видовте, замижувате...) се однесува директно на мене, очигледно не ме пратиш доволно на форумов, бидејќи јас од поодамна реков дека пастирот и пвеводбениците не чинат ниту за на власт, ниту за во опозиција.

Единствена причина зошто зајко кукурајко и плавите жолтици се толку лесни за читање како селски буквар наспроти пастирот и пвеводбениците, е бидејќи тие самите се прават себеси лесни за читање како селски буквар.

Пастирот и пвеводбениците во нивните први 100 дена откако дојдоа на власт во 2006 година, барем се обидоа да глумат некаква креативност со шетање низ индустриските зони - кои и денес зјаат празни исто како и тогаш, па се шетаа со шешири со некакви бизнисмени од Тексас кои наводно ќе инвестирале во македонското сточарство, дрн дрн јариња, додека во позадина ја градеа својата криминална владејачка структура.

Зајко кукурајко и плавите жолтици од друга страна, од кога дојдоа на власт на 1 јуни 2017, секој ден продаваат магла од типот Македонија во 2018 година ќе стане 30-та членка на НАТО - без да образложат како планираат да се справат со гејците кои го блокираат влезот на Македонија во НАТО, па потпишуваат договор за добрососедски односи со татарите, со кој Македонија се откажува од правото да ги брани интересите на македонското малцинство во Бугарија, а истовремено се обврзува да врши ревизија на сопствената историја со држава која на никаков начин не помогнала во извојувањето на слободата и независноста на македонската држава и на македонската нација, еве сега подготвуваат закон за двојазичност, додека во позадина отпуштаат директори на јавни установи и ги вработуваат довчерашните отпорници или шаренолики револуционери кои до вчера извикуваа нема правда = нема мир. Воопшто не се ни обидуваат да го прикријат менувањето на довчерашната криминална владејачка структура со нивната понова криминална владејачка структура.

Не треба да чекаш да поминат 11 години за да ти стане јасно дека ситуацијата не мрднала ни милиметар подалеку од истиот статус кво кој го имавме и пред 1 јуни 2017.
А што треба истите да останат директори и судии кои со нивната работа,имале директен удел во криминално-мафијашките структури.Се треба да се смени.И од кај си сигурен дека и оваа замена ќе биде ново криминална.Сега ќе бидат под директива на меѓународната заедница,и ќе има отчет пред нив.Не како што претходните даваа отчет само пред Грујо и врхушката,а всушност таа беше организаторот на криманалот.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.091
Поени од реакции
12.652
А што треба истите да останат директори и судии кои со нивната работа,имале директен удел во криминално-мафијашките структури.Се треба да се смени.И од кај си сигурен дека и оваа замена ќе биде ново криминална.Сега ќе бидат под директива на меѓународната заедница,и ќе има отчет пред нив.Не како што претходните даваа отчет само пред Грујо и врхушката,а всушност таа беше организаторот на криманалот.
Само ти сонувај, се гледа дека навистина долго време не си бил во Македонија.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Збори дека некој се навредил од неговите навреди, а се јавува веднаш после мојот пост каде што серам комуњарски сендвичи т.е таквите како него.

Збори за плачипичка дух и за некакво плачење во Драга Кајгана, а се растури од плачење во темата Прашања до модераторите, бидејќи добил 2 казнени поени.

Вакво класично самоутепување може да направи само просечно комуњарско сендвиче, кое го лажат како магаре дека членската од СДСМ железни порти отвора.

:tvg:
Aха, значи ти тој Con Dom? :D
Си викам ја кој е овој con dom шо ми го спомнува типов во неповрзан муабет за последниот клинец у ковчег Македонија, у режија на Заев. Глупо ми е con dom, шознам, некреативно некако. Cum Artist e појако. :D

Јас бев, сум и ќе бидам секогаш против фамилијата.
За заев и компанија ме заболе...
Не знам, ама во нашиов мал разговор, на мое прашање за исклучување на јавноста од владата на Заев во носењето погубни одлуки за истата таа јавност, ти ми враќаш со пример "во ваше време". Веројатно така правиш и со други на темава, оти и ми пишаа неколку члена дека по секоја критика кон новата власт, неповрзана со одбрана на Грујо и братучед му, се јавувате неколкумина со етикети и "во ваше време" реплики. Се за што се замерувало е во раце на институциите, под палка на нова власт. Ја не можам никого да осудам и да ослободам. Ама можам да барам да се исполни ветеното дека ќе се биде транспарентен за овие битни прашања, за тоа дали ќе бидам казнет со глоба ако не познавам јазик, а работам во администрација, дали ќе ми се насели некој Ахмед во маало со мои пари и ќе зема бенефиции од мој џеб и дали мојот даден глас на референдум станува тоалетна хартија заради нечие полнење џебови, а со лито оправдување за издадени концесии.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Затоа треба Македонија заради својата неспособност и немање солиден кадар за водење на државата треба да си увезе од големите сили дали претседател или премиер по примерот на Романија.Истиот проблем,корумпиран до корумпиран истото решение.Дали Германец или Енглез или Скандинавец,само да се најде излез.Инаку ни на сон да му бидеме сателит на Путин.

Ликови, тука родени, израснати, школувани, од различни етникуми, од различни фели, странција успеваат. Не е дека нема солиден кадар,маргинализирани се, не им даваат да бекнат да дојдат до израз, знаеш како функционираат партиите кај нас.

Подобро е тие средства за помош во форми на грантови и развојни фондови што доаѓаат кај нас ид Запад, ионака добар дел не заврпуваат каде се наменети, да се пренаменат за надзорни тела и комисии за активен мониторинг на работата на институциуте, со посебен акцент на јавни набавки и врабитувања во јавен сектор.
Доволно ќе биде нашите средства да одат каде се наменети, фер распределба, законска на буџетски средства вработувања и сл. по мое.
Ако е успешно за година дена дена треба да има видливи резултати за секого.
Длабински мониторинг, па нека прават тие извептаи и процени базирани на реални параметри.

V

viktora

Гостин
Некој се смееше дека ќе се казнува ако не се знае албанскиот јазик.
otsto.jpg
Смешно у пичку матер.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Подобро е тие средства за помош во форми на грантови и развојни фондови што доаѓаат кај нас ид Запад, ионака добар дел не заврпуваат каде се наменети, да се пренаменат за надзорни тела и комисии за активен мониторинг на работата на институциуте, со посебен акцент на јавни набавки и врабитувања во јавен сектор.
Доволно ќе биде нашите средства да одат каде се наменети, фер распределба, законска на буџетски средства вработувања и сл. по мое.
Ако е успешно за година дена дена треба да има видливи резултати за секого.
Длабински мониторинг, па нека прават тие извептаи и процени базирани на реални параметри.
Никогаш ова нема да се случи макар и Левица да е на власт,кај нас партиите гледаат првин да му удоволат на олигарсите односно да се врзат заедно и да лапнат по некој тендер по индустриските зони/патиштата или по термоцентралите/рудниците/хидроцентралите па после да мислат за народот(ако воопшто мислат).

Јас искрено мислам дека Паторот и фамилијата направија таква перфектна маргинализирана шема во сиве овие години на народот со ненормално перење на мозокот и држење под канџи сите можни институции како и перфектно функционирање на златната кокошка на УЈП што не вервам дека Сдсм и Заев така лесно ќе го променат целовкупниот Вмровски систем,и дали сакаат воопшто односно дали му одговара.

Прерано е сеуште да се суди за работата на Сдсм бидејќи Паторот и Мијалков имаа преголем простор да прават што сакаат и добро го анализираа капацитетот на народот за да можат лесно да манипулираат дури сега кога се во опозиција растураат со спиновите па како тие се бранители на државата за нивните подржувачи магично да забораваат какви злосторства и криминали правеа 11 години наназад.

Ако по утрото денот се познава тогаш можи да се кажи дека Сдсм ја продолжува таа шема на поблаг начин со оглед на новиот бесмислен конкурс на полицајци и новите партиски вработувања што треба да ги има на големо после локалните избори ,е сега да вработуваш во администрација а нон стоп трубиш дека е преголема со над 160.000 вработени е ретардирана работа,ама овде овците мора да ги лажиш за да те гласаат бидејќи никој не сака да ја фати мотиката и да работи туку сите сакаат со лежење да земаат пари.

Искрено сакам никој да не вработат и да го цицнат поштено и Сдсмовците што чекаат вработување,и да ги избркаат Вмровците што се вишок,ама нема маж тоа да го направи,нема ни да има[DOUBLEPOST=1501970230][/DOUBLEPOST]
Некој се смееше дека ќе се казнува ако не се знае албанскиот јазик.
Прегледај го приврзокот 175291
Смешно у пичку матер.
Читаш убаво ти пишиш...ИНСТИТУЦИЈА

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
според инсајдерски информации бугариштава од СДСалбанска масовно купувале вазелин во огромни количини, главното дупење уште не било дојдено на ред. Да не им си во кожа, газот ренде, ни вазелин не помагал.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
според инсајдерски информации бугариштава од СДСалбанска масовно купувале вазелин во огромни количини, главното дупење уште не било дојдено на ред. Да не им си во кожа, газот ренде, ни вазелин не помагал.
И?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.091
Поени од реакции
12.652
И, во владата се смести, го видовме во вести, еден господин многу фин, кој со своите бистри господа министри ни советува вазелин.

А потоа верните партиски заморчиња ги видовме како директорчиња, се` што ни покажаа со својата концепција е дека се туркало недостиг на контрацепција...

Од не толку далечната 2001 година, а сеуште ја отпева македонската реалност.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
И, во владата се смести, го видовме во вести, еден господин многу фин, кој со своите бистри господа министри ни советува вазелин.

А потоа верните партиски заморчиња ги видовме како директорчиња, се` што ни покажаа со својата концепција е дека се туркало недостиг на контрацепција...

Од не толку далечната 2001 година, а сеуште ја отпева македонската реалност.

Јас па си реков ќе израпуваш нешто во стил ако грујо беше на власт со ајфонот ќе ги угаснеше пожариве

Член од
24 април 2008
Мислења
11.091
Поени од реакции
12.652
Јас па си реков ќе израпуваш нешто во стил ако грујо беше на власт со ајфонот ќе ги угаснеше пожариве
Како сакаш можеш да ја толкуваш, песната до денешен ден држи вода за секоја досегашна влада - вклучувајќи ја и актуелната, и за секоја досегашна опозиција - вклучувајќи ја и актуелната.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom