Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Ајде кантонизација за мир и стабилност на државава и економски просперитет, кој е за, јас сум за.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ni 100 dena ne projdoa a veke sfati deka Zajo i SDSM ne napravija protektorat. Bravo, napreduvas...
Според тоа што го напишал сфатил многу убаво, ти веројатно не си го сфатил тоа што тој го напишал.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
За разлика од сега, во времето на Грујо уште во првите три дена беа изгасени сите пожари со невидено допрата опрема што ја имаа, сеа им ја земаа опремата немаат со што да гасат. Уствари мислам дека не ни имаше пожари тогаш.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
За разлика од сега, во времето на Грујо уште во првите три дена беа изгасени сите пожари со невидено допрата опрема што ја имаа, сеа им ја земаа опремата немаат со што да гасат. Уствари мислам дека не ни имаше пожари тогаш.

Taka e gospod go kaznuva sdsm sega so pozari a predhodno grujo so poplavi... Abe dosta se vadite alo, na vlast ste prfiatite odgovornost i ednive i drugive. Se drugi se krivi lol, ako nemalo oprema snabdi, ako gledas drzavata e trula na miljarda polinja skoncentriraj se i sredi go toa a ne da se cukas u gradi so dogovor so bugarija koj mozese i podocna da se potpise ako tolku e demek biten. Prioritetive im se super, vazno bojko go prosetaa a za ovie sto im gorat kukite normalno familijata e kriva :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Taka e gospod go kaznuva sdsm sega so pozari a predhodno grujo so poplavi... Abe dosta se vadite alo, na vlast ste prfiatite odgovornost i ednive i drugive. Se drugi se krivi lol, ako nemalo oprema snabdi, ako gledas drzavata e trula na miljarda polinja skoncentriraj se i sredi go toa a ne da se cukas u gradi so dogovor so bugarija koj mozese i podocna da se potpise ako tolku e demek biten. Prioritetive im se super, vazno bojko go prosetaa a za ovie sto im gorat kukite normalno familijata e kriva :)
Знаеш што е финтата? Тоа што сега не престануваат од вмро да зборуваат за тоа како се неспособни, немаат опрема, а не кажуваат дека и тие располагале со истата опрема. Значи секое лето има пожари не се од сега тие па да викаме дека некој е неспособен.
Барем сеуште никој не умрел, за разлика од поплавите каде над 20 луѓе умреа. Можеби и за тоа е Заев крив.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Sfatil sega, do pred izbori trubese drugo.
Ако формираше ДПМНЕ Влада, што ќе беше поинаку?

Нека излезе Груевски и јасно и гласно нека каже дека не би го потпишал договорот за добрососедство со Бугарија доколку точка пет не се исфрли, исто и за законот за употреба на јазици, дека не би прифатил она што тие најмногу го критикуваат во јавноста по никоја цена, па после ќе правиме муабет. Вака само џева за џабе, ради реда без конкретни чекори. Звучи познато?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Како бе подоцна,назад сме 17 години,ако беше потпишан 1999 година,досега Македонија ќе беше во НАТО и ЕУ.Немаше да ни се шетаат српски агенти по државата,немаше народот да плаче по Русија.Тоа е најголемиот очај на еден народ,никој не ја бара Русија како што тоа го прави македонскиот народ во ови три години.Тоа е најголемото достигнување на власта на ДПМНЕ,да го ограбиш народот и да го убедиш да ја бара Русија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Ако формираше ДПМНЕ Влада, што ќе беше поинаку?

Нека излезе Груевски и јасно и гласно нека каже дека не би го потпишал договорот за добрососедство со Бугарија доколку точка пет не се исфрли, исто и за законот за употреба на јазици, дека не би прифатил она што тие најмногу го критикуваат во јавноста по никоја цена, па после ќе правиме муабет. Вака само џева за џабе, ради реда без конкретни чекори. Звучи познато?
dzabe taa diskusija sega, formira vlada sdsm i ne napravi protektorat. pred ova ne bevme, moze bese loso ama bar drugi ne ni ja kroeja sudbinata. sega e kalakurnica, zaev e samo vazil nisto poveke

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom