Подемот на крајната десница во Европа

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Но тоа не се обични точаци, тоа се шовинистички точаци, со висок рам...
Веројатно и статистиката дека скоро сигурно правени се од машки раце ...

Член од
7 август 2011
Мислења
4.959
Поени од реакции
15.178
Oh, you mean протестот каде тепаа полицајци for being полицајци и каде што палеа планини ѓубре, коли, комбиња, точаци, и провалуваа продавници и крадеа стока и роба од нив?

Многу ефективен потег кон Г20 лидерите од светот, драконите на капитализмот. Удри по просечните луѓе, и просечните продавачи на добра од кои што вадат леб на дневна база. Кога луѓето ги опишуваат современите либерал-левичари како скренати, баш на ова мислат. Фала што го даде примерот, иако се осмели само тој пример да го опнеш, како најпресуден од цела година.
Ја зборам дека имаат повеќе храброст на терен не дека протестот им е целисходен (исто како и на тие кај нас). Мојот пост беше одговор на слика каде што антифа се прикажуваат како лигуши. Тоа е тоа. Не ме замарај секако нема да се објаснувам со тебе.
И да џандарите се извршители на наредбите на моќниците и како такви се директни непријатели на обичниот човек.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ја зборам дека имаат повеќе храброст на терен не дека протестот им е целисходен (исто како и на тие кај нас).
Храброст се мери позитивно кога е продуктивна и нешто постигнала. Храброст да земеш да ограбиш драгстор во кој универзум на морал и етика за тебе е позитивно нешто? Буквално ги изедначуваш антифа со ова оправдување со хулигани и крадци/провалници (и тие се изгледа храбри во твои очи и укус).

Мојот пост беше одговор на слика каде што антифа се прикажуваат како лигуши.
Бидејќи се? Станаа поголеми фашисти од фашистите на времето, идеолошки гледано. Би сакал да е смешно, но е трагично, кога ќе ја земеш целокупната голема слика за светов.

Тоа е тоа. Не ме замарај секако нема да се објаснувам со тебе.
Ако не сакаш да те замарам, или прекини да постираш, или стави ме на игнор. Се дур лупаш глупости ќе има луѓе кои ќе те цитираат да ги посочат истите.

И да џандарите се извршители на наредбите на моќниците и како такви се директни непријатели на обичниот човек.
И во овој случај? Да не требаше да ги остават да кршат нечии точаци и коли, и продавниците? Ти брат, си скренат скроз.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ја зборам дека имаат повеќе храброст на терен не дека протестот им е целисходен (исто како и на тие кај нас). Мојот пост беше одговор на слика каде што антифа се прикажуваат како лигуши. Тоа е тоа. Не ме замарај секако нема да се објаснувам со тебе.
Антифа и се лигуши. Одат на протест со цел да направат некаков немир, секогаш околу нив се случуваат некакви тепачки, одат кај неистомислениците дома и на праговите на нивните врати се пресметуваат со нив, ја забрануваат слободата на говор и се уфилмани дека сите околу нив се нацисти и дека сите им се непријатели само затоа што не застануваат зад нивните протести (и секогаш носат маски)! Прво нека ги симнат маските, се со цел да се соочиме со јачината на нивниот карактер. Вака се кријат и од општеството и од санкцијата. Патем такви личности имаше и во нашето Собрание, па не знам зошто токму таквите не излезе да јасен став да ги браниш (очигледно затоа што нема што тука да се брани)! Второ нека ги остават палките дома и конечно нека организираат протест каков што доликува на една цивилизирана нација со цивилизиран народ. И трето, нека ги реорганизираат своите движења и протести во целост, затоа што вака се само обична (но опасна) смешка од движење. И тие биле антифашисти! Знаеш ли кои биле антифашисти!? Оние кои спиеле по шумите и кои не смееле да запалат оган на -10 затоа што тоа била потенцијална можност непријателот да ја познаел нивната локација. Антифашисти биле оние кои се кренале против фашистичкиот окупатор, се бореле против него и умирале поради својата идеологија за слобода. Тие немаат претстава дека биле правени рации на сред ноќ, биле убивани и стари жени кои не можеле да држат оружје, а не пак да маршираат со партизаните рамо до рамо. И биле убивани сите оние кои ќе покажеле недисциплина и непочитување. Се барало максимална подреденост.
И денес постојат антифашисти, оние кои се борат против фашистичките идеали и доктрини. Гледаш дека борбата е многу променета, само антифа очигледно тоа нема никогаш да го сфати. :)

Замисли сите протести или граѓански собири да беа вака опасни и насилни! Дали тоа ќе одеше кон стабилизација на општеството или пак рушење на темелите на истото!?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
^
Ovoj PJ Watson u globala e dobar za vakvi temi koga stanuva zbor ama za drugi nesta e tezok debil. Plus mnogu mi e napaden I odbiven.
Ali ok bar ne zabeguva do stepen ko gazdata mu negov Alex Jones.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
^
Ovoj PJ Watson u globala e dobar za vakvi temi koga stanuva zbor ama za drugi nesta e tezok debil. Plus mnogu mi e napaden I odbiven.
Ali ok bar ne zabeguva do stepen ko gazdata mu negov Alex Jones.
Имаш категории на забеганост - Стивен Краудер (1), Ричард Спенсер (2) Мајло Јанополис (3), ПиЏеј Вотсон (4), Алекс Џоунс (5) и дефинитивно Расел Бранд, како категорија 6 ураган на одлепеност и неостварен контакт со реалноста.

Сите се ентертејнинг на некој свој начин. Notice the lack of females though? Се сомневам дека феминист(к)ите ќе се пожалат за оваа неинклузивност :D[DOUBLEPOST=1501923770][/DOUBLEPOST]

Спречувањето:
Обично не те критикувам бидејќи се согласувам со доста работи кои ги презентираш на форум али овдека малку потфрли. Зборам за уводот на постот, за да одговорот после биде нешто сосем друго што благе везе нема со кампањава за која збориш (и која не се преправам дека не постои, само има многу поадекватни примери кои можеше да ги наведеш отколку кратково филмче, кое сe чини out of place со оглед на твојата увертира). Во делумна или целосна сличност филмчево го опишува средношколскиот живот на секој хомосексуалец. веќе етаблирани работи. Не нешто кое се уште е во фаза на глина и може да се влијае/модифицира, или психички присили да посвои нешто за себе за кое во најмала рака е несигурно околу истото, во најголема воопшто не го ни сака истото, а му се форсира.

Да објаснам илустративно, да не биде само критички, еве ти примери кои можеше (требаше) да ги искористиш, со кои ќе ја доловеше поентата многу појасно:

https://www.youtube.com/watch?v=OFpYj0E-yb4

https://www.youtube.com/watch?v=2f7q9XxnmtM

https://www.youtube.com/watch?v=JeEk4HZGqLo

https://www.youtube.com/watch?v=4sPj8HhbwHs&feature=youtu.be

^ ова не е изолиран случај исто така, некоја џендер-њутрал двојка/лезбеј-транс-лезбеј двојка да заврши како родители, чии што деца, необично, завршуваат како транс (има многу други случаи, и се повеќе и повеќе!), или многу поприкладно опишано, бидејќи сегде е во видеото - исфорсирано феминизирани. Со сила. Дури и новинарката, која е либерал-витез, на моменти ќе ја фатиш како е презбунета од целата ситуација (што останува па за останатите?)

https://www.youtube.com/watch?v=UeXBJ-Oejp4

https://www.youtube.com/watch?v=vagVf5cf-V0

https://www.youtube.com/watch?v=QkcveiCnN44

Еве уште еден пример на транс-пар кој расте деца кое ... супрајз-супрајз, излегува дека е исто транс? Со оглед на статистиката која гласно укажува дека транс лицата се 9% од LGBT популацијата а истата е во најоптимистични рамки ~5% од светската (тогаш транс лицата во светски рамки не ќе се повеќе од 0.45% (или 0.4 колку што и беше светската проценка). Статистички, транс лицата не се често родители. И сега имаме наплив од транс-родители со транс деца, а статистички популацијата е крајно минорна. Значи нешто друго се случува.

https://www.youtube.com/watch?v=dCVRrybYWNE

^ или оваа златна класика ... мислам дека веќе е дискутирана, но колку да се вратиме во контекст на темата.

-----------------------------------------------------------------------------------

Луѓето како јас, Дејв Рубин, Мајло горе-доле сме со исти ставови околу проблематикава, а заедничко ни е што сме хомосексуалци. Ако се земе постот онака како го презентираш, испаѓа дека ги напаѓаш и твоите т.н. сојузници во "војнава против машкост" што не се хетеро. Машкоста благе везе нема со сексуална ориентација, тоа е докажано со релациите помеѓу мажи од денешно па се до време и пред антиката. Тоа што некој презентирал типична геј средношколска романса не е напад врз машкоста, туку е илустрација на факт од секојдневниот живот кој го живееме ние.

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Имаш категории на забеганост - Стивен Краудер (1), Ричард Спенсер (2) Мајло Јанополис (3), ПиЏеј Вотсон (4), Алекс Џоунс (5) и дефинитивно Расел Бранд, како категорија 6 ураган на одлепеност и неостварен контакт со реалноста.

Сите се ентертејнинг на некој свој начин. Notice the lack of females though? Се сомневам дека феминист(к)ите ќе се пожалат за оваа неинклузивност :D[DOUBLEPOST=1501923770][/DOUBLEPOST]

Обично не те критикувам бидејќи се согласувам со доста работи кои ги презентираш на форум али овдека малку потфрли. Зборам за уводот на постот, за да одговорот после биде нешто сосем друго што благе везе нема со кампањава за која збориш (и која не се преправам дека не постои, само има многу поадекватни примери кои можеше да ги наведеш отколку кратково филмче, кое сe чини out of place со оглед на твојата увертира). Во делумна или целосна сличност филмчево го опишува средношколскиот живот на секој хомосексуалец. веќе етаблирани работи. Не нешто кое се уште е во фаза на глина и може да се влијае/модифицира, или психички присили да посвои нешто за себе за кое во најмала рака е несигурно околу истото, во најголема воопшто не го ни сака истото, а му се форсира.

Да објаснам илустративно, да не биде само критички, еве ти примери кои можеше (требаше) да ги искористиш, со кои ќе ја доловеше поентата многу појасно:

https://www.youtube.com/watch?v=OFpYj0E-yb4

https://www.youtube.com/watch?v=2f7q9XxnmtM

https://www.youtube.com/watch?v=JeEk4HZGqLo

https://www.youtube.com/watch?v=4sPj8HhbwHs&feature=youtu.be

^ ова не е изолиран случај исто така, некоја џендер-њутрал двојка/лезбеј-транс-лезбеј двојка да заврши како родители, чии што деца, необично, завршуваат како транс (има многу други случаи, и се повеќе и повеќе!), или многу поприкладно опишано, бидејќи сегде е во видеото - исфорсирано феминизирани. Со сила. Дури и новинарката, која е либерал-витез, на моменти ќе ја фатиш како е презбунета од целата ситуација (што останува па за останатите?)

https://www.youtube.com/watch?v=UeXBJ-Oejp4

https://www.youtube.com/watch?v=vagVf5cf-V0

https://www.youtube.com/watch?v=QkcveiCnN44

Еве уште еден пример на транс-пар кој расте деца кое ... супрајз-супрајз, излегува дека е исто транс? Со оглед на статистиката која гласно укажува дека транс лицата се 9% од LGBT популацијата а истата е во најоптимистични рамки ~5% од светската (тогаш транс лицата во светски рамки не ќе се повеќе од 0.45% (или 0.4 колку што и беше светската проценка). Статистички, транс лицата не се често родители. И сега имаме наплив од транс-родители со транс деца, а статистички популацијата е крајно минорна. Значи нешто друго се случува.

https://www.youtube.com/watch?v=dCVRrybYWNE

^ или оваа златна класика ... мислам дека веќе е дискутирана, но колку да се вратиме во контекст на темата.

-----------------------------------------------------------------------------------

Луѓето како јас, Дејв Рубин, Мајло горе-доле сме со исти ставови околу проблематикава, а заедничко ни е што сме хомосексуалци. Ако се земе постот онака како го презентираш, испаѓа дека ги напаѓаш и твоите т.н. сојузници во "војнава против машкост" што не се хетеро. Машкоста благе везе нема со сексуална ориентација, тоа е докажано со релациите помеѓу мажи од денешно па се до време и пред антиката. Тоа што некој презентирал типична геј средношколска романса не е напад врз машкоста, туку е илустрација на факт од секојдневниот живот кој го живееме ние.
Дефинитивно се посоодветни видеата што ги постира, но видеото што го ставив јас воопшто не ми изгледа како средношколска романса, туку романса од основно.
На крај, и тоа не е тоа толку важно, колку што е важно на која таргет група ќе им ја презентираат приказнава.
Ако тоа се деца од 4-то одд... Ме разбираш што сакам да кажам.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дефинитивно се посоодветни видеата што ги постира, но видеото што го ставив јас воопшто не ми изгледа како средношколска романса, туку романса од основно.
На крај, и тоа не е тоа толку важно, колку што е важно на која таргет група ќе им ја презентираат приказнава.
Ако го додадеше еве овој коментар, може немаше да те "карам" :D, ама немаше баш некое твое видување презентирано, помислив збориш крајно во општи рамки. Мене дури и на средно школо не ми изгледа, градбата личи повеќе на еден од оние големите универзитети, но комплетно сфаќам сега што сакаше да кажеш. Треба да се пази на возрасната група на која ова ќе се презентира. Јас тој дел од себе си го "препознав" со сигурност негде околу 9-10 годишна возраст, значи основно. Да имаше вакви непто достапно тогаш, макар на ТВ, не мора во школски систем како едукативна содржина и сл. - ќе ми помогнеше многу. Лично мислам дека креаторите задржале малку вкус и баланс со тоа што одземале било каква сексуална компонента од прикажаното. Нема ни бакнеж. А пораката е перфектно пренесена, за тие кои ќе се пронајдат во ликовите. Дури и тоа треба да се спомне, гледав некои луѓе како мене како реагираат на краткиов филм - некои од реакциите полека дееволуираа во рант против религија или Доналд Трамп, но некои имале впечатоци како моите - дека филмчево е повеќе наменето за геј младичи кои ја искусуваат својата прва затресканост или љубов, а не политичка критика кон нашето општество или некоја си пропаганда (пропаганда од двајца колеџ студенти е малку тешко да си изведе со тоа што и онака едвај собрале ресурси за филмчево). Мислам дека за некој кој полека навлегува во тунејџерство и веќе работат хормоните и се развиваат првите симпатии - 13-14 години е таман почеток за вакво нешто.

Нејсе, твојот недостаток на коментар/објаснение ти дојде во прилог пошто после постирав други видеа што баш се надврзува на тоа за што се обидуваше да предупредиш :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.689
Поени од реакции
22.808
Знаме на National Front на натпреварот Вардар-Копенхаген.
https://fkvardar.mk/vesti/uefa-go-kazni-vardar-so-dopolnitelni-22000-evra
УЕФА го казни Вардар со дополнителни 22.000 евра за дуелот со Копенхаген во Скопје.

ФК Вардар е казнет по следните точки според правилникот на УЕФА:

1. Седење на скали и попречување на движење на публика;
2. Употреба на пиротехнички средства;
3. Вадење на националистички знамиња на јужната трибина во блок број 4 (фронт и неонацистички крст).

:aplauz:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.943
Поени од реакции
25.423
Oh, you mean протестот каде тепаа полицајци for being полицајци и каде што палеа планини ѓубре, коли, комбиња, точаци, и провалуваа продавници и крадеа стока и роба од нив?
Многу ефективен потег кон Г20 лидерите од светот, драконите на капитализмот. Удри по просечните луѓе, и просечните продавачи на добра од кои што вадат леб на дневна база. Кога луѓето ги опишуваат современите либерал-левичари како скренати, баш на ова мислат. Фала што го даде примерот, иако се осмели само тој пример да го опнеш, како најпресуден од цела година.
Ама знаеш дека луѓе кои немаат никаква врска со протестот начекуваат овакви прилики за да крадат или направат неред, нели?
Ами цивилните полицајци фатени на камера заедно со блек блок што намерно провоцираат за сите да го јадат?

Имаше на времето еден батка, ми предложи да доаѓал со нас на протести за да истури лутина, ќе кршел и ќе мавал, ама немаше блага веза со политика.

И мислењава за антифа... некако на сите ви се исти и дури истиот муабет се прави. Нешто тука смрди.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ама знаеш дека луѓе кои немаат никаква врска со протестот начекуваат овакви прилики за да крадат или направат неред, нели?
Ами цивилните полицајци фатени на камера заедно со блек блок што намерно провоцираат за сите да го јадат?

Имаше на времето еден батка, ми предложи да доаѓал со нас на протести за да истури лутина, ќе кршел и ќе мавал, ама немаше блага веза со политика.
Знам и за тоа. Знам и дека такви ги сотреја анархистичките организации во МК, преку инфилтрација и терање некои свои гомна од агенди.

Во случајов со Г20 имаше премногу луѓе што го правеа ова за да идеме на таа приказна. Уапсените сега имаат и досие. Мене не знам колку пари нека ме плаќаат да правам некој хаос во некоја организација, не сакам да сум со полициско досие на крај. Не се вредни парите до толку. Така да и тука чинам, друг е проблемот.

А за инфилтрациите, последно знам имаше во Албанија. Негде за време на изборите. Пракса е се уште, но во изумирање.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кога сме кај децата. Се сеќаваш како беше тепано девојчето кое на твитер објави дека посакува Трамп да победи!? Еве 50% од децата во училишните клупи не смеат/не сакаат да си го кажат своето мислење поради сите овие нови модерни движења за “говорот на омраза“ и за “еднаквоста“ (тоа се однесува за САД и Канада) и сите етикети кои доаѓаат редоследно со тоа. Дали така во иднина ќе се креираат нови интелектуалци или пак идните генерации ќе живеат во прангите на оние кои го воспоставиле тој ред на идиотизам преку своите движења кои имаат за цел да ја ограничат слободата на говор!?
Па еве нешто интересно што мислам дека досега го немаше на темава. :)

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Логоата од каде ми се познати? Хммм...

Kajgana Shop

На врв Bottom