Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
...не се сеќавам, а ме мрзи да одам наназад во темава, дали Ти беше што искоментира и постира демек боксеро имал околу него 30 телохранители и обезбедување? а? и демек зошто му е? или не беше ти :D
ами, ск кажувај, зш толку обезбедување на чуџ празник а? (така велиш ти) на ТВ шо гледав како коментира народ (двајца без тројца) на пет души народ имаше двајца со флуоросцентни елечиња? а? :sakasuste:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Znachi "pochelo je pochelo"...Sega Makedonija treba na jajca da gazi i da vnimava da ne gi provocira ili navredi blagonadezhnite.
Sega se' ke vi prechi i za se' ke naogjate rachki , demek Makedonija ne go poshtuva toj posran dogovor na dobrososedstvo. Ama od blagonadezhni drugo i ne mozhe da se ochekuva. Se znaeme megju sebe mnogu dobro.
Па тоа е денот на подпишуването не ние решивме што да емитува МРТВ и ако сум сигурен дека тоа не е работа на владата, а на както тетка Мирка вика deep state, но во МК.[DOUBLEPOST=1501789288][/DOUBLEPOST]
Во бугарија во 1956 година имало 200.000 Македонци. Најголем број од нив биоле ликвидирани, така да во 1966 останале само 8750 (исчезнале околу 182.000), кои биле истребени до последен во 1975 кога веќе нема ни еден Македонец на пописот.
По истата логика во турските пописи зборуват за огромна бугарска популациja на вилаетите во географска МК. И што?

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.017
Ниту сум бил некогаш ниту најверојатно ќе одам, сум го посетил и Крушево и Мечкин Камен во други прилики, да горам на жештината ниту можи некој да ме натера ниту смее. Ништо јас не прикажувам со тоа што би отишол, секако и доколку би сакал никој не би ме запрел и ниту треба некој да прашам. Без разлика кој е на власт дали едните дали другите.
Оти бе испод чест ви е вас докторите да одите на такви празници. Премногу сељачки ви било, премногу вмровски а?
Туку небитно тоа ама некако се исфура со теза дека немало никој оти никој не ги носел со сила или муфте. Па демек затоа. Па не се само членовите на ВМРО народ во републиката. Кај се шарените, кај се бањатите Албанци, кај се неопределените, кај се бугарофилите. Тие не се народ? Абе речи ја посраја работата и затоа народот бојкотира без разлика чиј член и симпатизер бил, не се бламирај за џабе при очигледни работи. Ти барем учен човек си или за таков се претставуваш. Не ги носеле и затоа немало никој. Ако ова излегува од уста од учен човек, доктор кој завршил којзнае што тогаш не е ни чудо шо сме во лајна до гуша. Прво тие кои треба да не извадат од лајна неможат да скопчаат најосновни работи, а демек интелектуална елита, тогаш што да очекуваме од другите? Еј доктор ќе речиш, мозок човек и се бламира со ваква теза. Сам ја смисли барем или на колегиум заедно ја думавте.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Оти бе испод чест ви е вас докторите да одите на такви празници. Премногу сељачки ви било, премногу вмровски а?
Туку небитно тоа ама некако се исфура со теза дека немало никој оти никој не ги носел со сила или муфте. Па демек затоа. Па не се само членовите на ВМРО народ во републиката. Кај се шарените, кај се бањатите Албанци, кај се неопределените, кај се бугарофилите. Тие не се народ? Абе речи ја посраја работата и затоа народот бојкотира без разлика чиј член и симпатизер бил, не се бламирај за џабе при очигледни работи. Ти барем учен човек си или за таков се претставуваш. Не ги носеле и затоа немало никој. Ако ова излегува од уста од учен човек, доктор кој завршил којзнае што тогаш не е ни чудо шо сме во лајна до гуша. Прво тие кои треба да не извадат од лајна неможат да скопчаат најосновни работи, а демек интелектуална елита, тогаш што да очекуваме од другите? Еј доктор ќе речиш, мозок човек и се бламира со ваква теза. Сам ја смисли барем или на колегиум заедно ја думавте.[DOUBLEPOST=1501790914][/DOUBLEPOST]
Туку небитно тоа ама некако се исфура со теза дека немало никој оти никој не ги носел со сила или муфте. Па демек затоа. Па не се само членовите на ВМРО народ во републиката. Кај се шарените, кај се бањатите Албанци, кај се неопределените, кај се бугарофилите. Тие не се народ? Абе речи ја посраја работата и затоа народот бојкотира без разлика чиј член и симпатизер бил, не се бламирај за џабе при очигледни работи. Ти барем учен човек си или за таков се претставуваш. Не ги носеле и затоа немало никој. Ако ова излегува од уста од учен човек, доктор кој завршил којзнае што тогаш не е ни чудо шо сме во лајна до гуша. Прво тие кои треба да не извадат од лајна неможат да скопчаат најосновни работи, а демек интелектуална елита, тогаш што да очекуваме од другите? Еј доктор ќе речиш, мозок човек и се бламира со ваква теза. Сам ја смисли барем или на колегиум заедно ја думавте.
Море речи беа присилувани од штабовите по градовите.И јас имам одено три-четири пати како поранешен член на ВМРО-ДПМНЕ.Бесплатен организиран превоз,сендвич,минерална вода.Гориш по жештината по пат,замор.Автобусите беа усмрдени од циганите на Амди Бајрам.Потоа се сетија од штабот,да пуштат посебен автобус за нив,и така живеат сите на едно место,како гето во Јужна Африка.Но сега е демократија,сега Заев ниту организира,ниту присилува некој да оди на Мечкин Камен.

Последно уредено:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
FYROM: Shots against Greece by Ivanov and Zaharieva on name issue
In the same vein and with shots against Greece were yesterday’s statements by FYROM’ s President Gjorge Ivanov and Bulgaria’s Foreign MinisterEkaterina Zaharieva on the name dispute.

A day after signing the Friendship and Co-operation Agreement between Bulgaria and Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), during the common celebration of the anniversary of Iliden (1903) Ivanov indirectly blamed Greece for extortion.

More specifically he said there are those who claim “Macedonian identity is stolen and that it was imposed on us or smuggled to us, or they claim that it is fake and through it, we hide the truth about who we really are.”

He concluded that it is possible to achieve an agreement with Greece, but he insisted that there should be the “proper climate.”

Meanwhile, Bulgaria’s Foreign Minister Ekaterina Zaharieva during an interview with Skopje media dropped hints against Greek side regarding the solution of the problem, while she also stated:

“The Bulgaria wishes a solution on the name dispute should not be linked with Northern Geographical notions” provocatively interfering into the bilateral dispute between Greece and FYROM

Ms Zaharieva, completely align with FYROM’s government, implied that the Greek side is not contributing to a solution, because as she said “the example set by Macedonian government is a motive and I call upon the prime minister Zaev’ s announcement for the solution to the problems with neighboring countries, because when there are difficulties with three out of four neighbors, this should make us reconsider who the problem lies with. Lies with the neighbour or with yourself as a politician? ”

With the above quite surprising statements Sofia does not seem to show a “European solidarity” spirit towards Athens.

E.L
http://thegreekobserver.com/world/article/16628/fyrom-shots-greece-ivanov-zaharieva-name-issue/
И сега што излезе?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.682
Поени од реакции
37.666
Море речи беа присилувани од штабовите по градовите.И јас имам одено три-четири пати како поранешен член на ВМРО-ДПМНЕ.Бесплатен организиран превоз,сендвич,минерална вода.Гориш по жештината по пат,замор.Автобусите беа усмрдени од циганите на Амди Бајрам.Потоа се сетија од штабот,да пуштат посебен автобус за нив,и така живеат сите на едно место,како гето во Јужна Африка.Но сега е демократија,сега Заев ниту организира,ниту присилува некој да оди на Мечкин Камен.
...кога лажеш каде гледаш :D
п.с.
затоа толку обезбедување? поради големата демократија? кој од кого се плаши? :toe:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
...кога лажеш каде гледаш :D
п.с.
затоа толку обезбедување? поради големата демократија? кој од кого се плаши? :toe:
Демократија е,јас и многу други слободно ќе може да се изјаснуваме дека сме Македонски Блгари.Тоа не смеевме за ова десетгодишно владеење на србската агентура и Груевизмот во ДПМНЕ.Само нека има попис сега,30 % и те како сме.

V

viktora

Гостин
Наспроти, Бугариja дава можност на РМ да рече - еве тоа име не прифатливо за БГ, даjте да бараме друго. Тоа се вика извлекуване от тоа што ви туркат грците.
Како ќе ги наречеш изјавите на официјални бугарски политичари и евро пратеници што ширеа радикализам по бугарските медиуми?И сега еден филм ви пречел и бил провокација?Не дај боже слични изјави да изјавија македонските политичари по ваша логика до сега требаше да бидеме во војна.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.682
Поени од реакции
37.666
Демократија е,јас и многу други слободно ќе може да се изјаснуваме дека сме Македонски Блгари.Тоа не смеевме за ова десетгодишно владеење на србската агентура и Груевизмот во ДПМНЕ.Само нека има попис сега,30 % и те како сме.
... аааааа татарче си бил, извини, ама пак не кажа кога лажеш каде гледаш, обикновено де :D

V

viktora

Гостин
Пред грујовизмот што ве спречуваше да се изјасните како македонски бугари?30%?Сериозен си?Вака сите како што си надавате ја направивте Македонија втора држава на балканот после Турција по број на жители.

V

viktora

Гостин
Кога беше член на ВМРО што беше македонец или бугар?

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Ne veruvam deka site 30% ke se pisat Bugari, mnogumina koi imaat dokumenti gi imaat od Ekonomski pricini, a ne od nacionalni, taka da ne bi se mnogu nadeval na toa. Isto taka za razlika od tebe koj si osvesten taka da se izrazam, mnogu se neosvesteni. Seuste ne e definirano dali Mekedonec e isto so Bugarin, spored BAN e isto, pa taka da mnogu kompleksno prasanje e toa.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Пред грујовизмот што ве спречуваше да се изјасните како македонски бугари?30%?Сериозен си?Вака сите како што си надавате ја направивте Македонија втора држава на балканот после Турција по број на жители.
Ти се читаш ли што си се напишал.Не се наддава на бројката,па да биде Македонија повеќе во жители.Ако на последниот попис сме биле пишани како Македонци,бидејќи немало графа,сега со оваа демократска и проевропска влада,тоа ќе ни биде овозможено да се изјасниме.Минусирај од бројната состојба на жители,а не додавај дополнително.[DOUBLEPOST=1501794749][/DOUBLEPOST]
Кога беше член на ВМРО што беше македонец или бугар?
Исто како мојот лидер,го прекинав членството 2003 кога дојде Грујо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom